Επιμένει στον έγκαιρο εξοπλισμό των σχολείων η παράταξη Πρώτη Φορά Καισαριανή

1aaa-bettina-dsΣυνεχίζει την προσπάθεια της για την έγκαιρη λύση του προβλήματος που ανέδειξε η Μπεττίνα Γραφίδου, για τις ελλείψεις των μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και γνωστοποιεί αναλυτικά την θέση που κατέγραψε στα πρακτικά του Δ.Σ.:

 

«Η παράταξη "Πρώτη φορά Καισαριανή" από τις 26/11/2020, ζήτησε να συζητηθεί και να αποφασιστεί η αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, για να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους μαθητές της Καισαριανής να έχουν ίσες αφετηρίες και ευκαιρίες στη μάθηση, που εν μέσω πανδημίας γίνεται με τη μορφή της τηλεκπαίδευσης. Επίσης να ενισχυθούν και οι εκπαιδευτικοί, στην προσπάθεια που κάνουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.


Ζητήσαμε επίσης, όπως και τελικά ψηφίστηκε στο Δ.Σ της 7ης Δεκεμβρίου 2020, η δαπάνη αγοράς να βαρύνει τον Δήμο και όχι τις σχολικές επιτροπές και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών.
Στις συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, είδαμε ότι η δημοτική αρχή, εισηγήθηκε από τις δηλωμένες ανάγκες των σχολείων, να αφαιρεθούν τα tablet που θα στείλει το Υπουργείο Παιδείας στο τέλος Ιανουαρίου του 2021 και να αγοραστούν τα υπόλοιπα.
Αποτέλεσμα της επιλογής αυτής είναι να υπάρχουν παιδιά που θα εξακολουθήσουν να μη συμμετέχουν στο μάθημα, μέχρι να δοθούν από την Κ. Υπουργό αυτά που από πέρσι έχουν υποσχεθεί.
Επίσης δια στόματος του Αντιδημάρχου Παιδείας ακούστηκε, ενώ οι Δ/ντριες και οι Δ/ντές, δήλωναν ότι τελικά δεν καταγράφηκαν όλες οι πραγματικές ανάγκες, ότι πρέπει να πάμε σε μια λύση πιο "ρεαλιστική" γιατί ο Δήμος δεν έχει χρήματα.
Η "ρεαλιστική λύση που πρότεινε η Δημοτική αρχή ήταν 30 laptop και 25 tablet, για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των μαθητών των τριών σχολικών βαθμίδων της Καισαριανής που είναι περισσότεροι από 3.000. Η πρόταση αυτή παρά τις έντονες αντιρρήσεις των μελών των διοικητικών συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών πέρασε με την πλειοψηφία κυρίως της Δημοτικής αρχής.
Η Παράταξή μας αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για την επίλυση του προβλήματος, ψήφισε θετικά στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού στην Οικονομική Επιτροπή, παρά τις ενστάσεις μας που και ανωτέρω διατυπώθηκαν.
Η διαφάνεια στη διαχείριση δημόσιου χρήματος, εκτός από υποχρέωση είναι και επιλογή. Για την αγορά 30 laptop και 25 tablet αντιστοιχίζετε το ποσόν των 24.800 ευρώ. Θα πρέπει να μας ενημερώσετε για το κόστος της κάθε κατηγορίας του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Ο περιορισμένος χρόνος και το επείγον του θέματος, θα είχε αντιμετωπιστεί αν είχατε στείλει 3-4 email σε μεγάλες εταιρείες που θα σας έδιναν και άμεσα τις τιμές. Ψηφίζω θετικά γιατί δεν πρέπει να περιμένουν άλλο οι μαθητές, τη λύση που οφείλατε να έχετε ήδη δώσει και να μας ενημερώσετε για τις προσφορές.
Επίσης ζητώ τα χρήματα που εγκρίθηκαν στα σχολείο του "Βενιζέλου" για την αγορά laptop από χρήματα της επιχορήγησης, να επιστραφούν από τον Δήμο στη Σχολική Επιτροπή.

Ευχαριστώ πολύ»

 

Γραφίδου Γεσθημανή ( Μπεττίνα)

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Ολοκληρώνεται η διανομή τροφίμων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ

Ολοκληρώνεται η διανομή τροφίμων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ

Στους Δήμους του Κεντρικού Τομέα διανέμονται είδη καθημερινής ανάγκης σε 2784 ωφε..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Με φροντίδα του Δήμου η μεταφορά των ηλικιωμένων για το εμβόλιο

ΒΥΡΩΝΑΣ: Με φροντίδα του Δήμου η μεταφορά των ηλικιωμένων για το εμβόλιο

  Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Βύρωνα, στηρίζει τα άτ..

Readmore

«Όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ-Στελέχωση όλων των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό»

«Όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ-Στελέχωση όλων των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό»

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Καισαριανής   «Στη συζήτηση, ..

Readmore

«297.600 ευρώ σε δικηγόρο για Μάνδρα και Μάτι με σύμπραξη Πατούλη Δούρου»

«297.600 ευρώ σε δικηγόρο για Μάνδρα και Μάτι με σύμπραξη Πατούλη Δούρου»

Καταγγελία του πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού για νομική αμοιβή εκπ..

Readmore

«Συναγερμός» στην Περιφέρεια Αττικής για την κακοκαιρία

«Συναγερμός» στην Περιφέρεια Αττικής για την κακοκαιρία

  Από την πρώτη στιγμή που το κύμα κακοκαιρίας έπληξε την Αττική, τέθηκε σε πλή..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.