«Μετωπική» ΜΑΞΙΑΔΗΖ-Καφατσάκη για την αφή κανδηλίων

1aaa-afhk-maxΣε «μετωπική» με την πρώην δήμαρχο Τίνα Καφατσάκη και το «ΜΑΖΙ», εξελίσσεται το εγχείρημα επέκτασης της δραστηριότητας της ΜΑΞΙΑΔΗΖ στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, μετά την απόρριψή της από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μια βδομάδα σχεδόν μετά την τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. που με ψήφους 16-13 έβαλε «στοπ» στην έκδοση τιμοκαταλόγου αφής κανδηλίων, φροντίδας και περιποίησης μνημάτων, η ΜΑΞΙΑΔΗΖ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η παρέμβασή της είχε ως στόχο την παραοικονομία που ανθεί στο Κοιμητήριο.
Παράλληλα, βάζει στο επίκεντρο της απάντησής της την κ. Καφατσάκη και το «ΜΑΖΙ», ενώ δεν κάνει καν αναφορά στον κ. Αγγελόπουλο και στο «Ζωγράφου Μπροστά», που αν και αναμενόταν να διευκολύνουν τη Διοίκηση, τελικά με την ψήφο τους «βάρυναν» υπέρ του αρνητικού αποτελέσματος.
Και οι δύο παρατάξεις τοποθετήθηκαν δημόσια μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε με δελτίο τύπου:


«Πιστεύοντας απόλυτα ότι η Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ ΟΤΑ Μ.Α.Ε. έχει το δικαίωμα άσκησης της εν λόγω δραστηριότητας ( Αφής Κανδηλίων & Περιποίηση Μνημείων στο Κοιμητήριο Ζωγράφου ) και για την τήρηση της νομιμότητας όσο και για την πλήρη διαφύλαξη του Δημοσίου Συμφέροντος πρέπει να επικαιροποιήσουμε την απόφαση 120/2010 του Δημοτικού μας Συμβουλίου και να προσθέσουμε σε αυτήν τον χρόνο παραχώρησης του Δικαιώματος του Δήμου προς την Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ Μ.Α.Ε για 10 έτη χωρίς δικαίωμα εκχώρησης με οποιονδήποτε τρόπο σε οποιονδήποτε τρίτο Φυσικό ή Νομικό πρόσωπο καθ’ όλη την διάρκεια της παραχώρησης αυτής»

 

Το «ΜΑΖΙ» στην ιστοσελίδα του ανάρτησε το ακόλουθο σχόλιο:


«Ήττα για την διοίκηση στο Δημοτικό συμβούλιο.
Σε τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου με ψήφους 16-13 σταμάτησε την επέκταση δραστηριότητας της ΜΑΞΙΑΔΗΖ και απόρριψε τον τιμοκατάλογο αφής κανδηλίων, φροντίδας και περιποίησης μνημάτων.»

 

 

Η ανακοίνωση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

 


1aaa-afi-maxi«Κάποιοι εμπόδισαν και εμποδίζουν να πέσουν τίτλοι τέλους στην άθλια παραοικονομία των εμπόρων του ανθρώπινου πόνου στο κοιμητήριο του δήμου Ζωγράφου
Ήττα για τη διοίκηση στο Δημοτικό συμβούλιο θεώρησε η κ. Καφατσάκη και η παράταξή της την απόρριψη, οριακά, της επέκτασης δραστηριότητας της ΜΑΞΙΑΔΗΖ μέσω της έκδοσης τιμοκαταλόγου αφής κανδηλίων, φροντίδας και περιποίησης μνημάτων.
Πανηγυρίζει που η άθλια παραοικονομία των εμπόρων του ανθρώπινου πόνου στο κοιμητήριο του δήμου Ζωγράφου δεν έχασε το στασίδι της στο οποίο πουλούσε την πραμάτεια της.
Ποια ήταν η πραμάτεια της; Η αφή των καντηλιών στους τάφους και η φροντίδα των ταφικών μνημείων.
Κάποιοι επί δεκαετίες δρούσαν ανεξέλεγκτα έχοντας δημιουργήσει μια πηγή εσόδων από την οποία προσπορίζονταν χωρίς να αποδίδουν αυτά που έπρεπε στο δήμο Ζωγράφου και στους δημότες του.
Με τρόπο και πρακτικές που όλοι φανταζόμαστε ή έχουμε ακούσει από τρίτους λυμαίνονταν κάτι που στη χώρα μας είναι ιερό. Τους νεκρούς μας.
Σε αυτή την κατάσταση η τωρινή διοίκηση αποπειράθηκε να βάλει ένα τέλος.
ΓΙΑΤΙ ήταν απώλεια εσόδων για το δημοτικό κορβανά,
ΓΙΑΤΙ ο τρόπος λειτουργίας ήταν ποικιλοτρόπως αμφιλεγόμενος, αλλά κυρίως
ΓΙΑΤΙ έπρεπε να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στο ΗΘΙΚΟ ΤΕΛΜΑ της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στο κοιμητήριο του Δήμου Ζωγράφου.
Λυπούμαστε για τα παπαγαλάκια που φρόντισαν να τοποθετηθούν προκαταβολικά εναντίον του εγχειρήματος μας αυτού.
Μήπως δεν μπορούν να αντισταθούν στα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι του μεγάλου φαγοποτιού στο κοιμητήριο Ζωγράφου;
Μας θλίβει όμως βαθύτατα η στάση της αριστεράς στην πόλη μας. Γιατί στο υποσυνείδητο της θεωρεί ως δημιούργημα του καπιταλισμού τη ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ ΟΤΑ σε σημείο που προτιμά να παρατηρεί όχι μόνο αδιάφορα αλλά και να μπλοκάρει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες εξυγίανσης στην πόλη μας δονούμενη από έντονο αντιρρητικό παροξυσμό.
Δηλώνει εκπρόσωπος της πρόοδου ενώ συνταυτίζεται με την υποκρισία και τα συμφέροντα παλιών συντηρητικών κατεστημένων στην πόλη μας. Μια παρωδία που οδηγεί στην ταύτισή της με τις χειρότερες όψεις και πρακτικές του παρελθόντος - ποιοι άραγε έχουν ξεχάσει το περιβόητο παγκάρι - όταν ευαγγελίζεται ένα καλύτερο αύριο.
Μιας πολιτικής και ιδεολογικής αγκύλωσης που μπροστά στην ένδεια επιχειρημάτων και τεκμηρίωσης, γίνεται η αιτία να καταφεύγουν σε συνεχείς εναλλαγές αντικρουόμενων θέσεων υποστηρίζοντας τη μία ημέρα διαδικασία διαγωνισμού η οποία οδηγεί αναπόφευκτα στους ιδιώτες, την επομένη να επικαιροποιηθεί μία παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία όμως είναι σε ισχύ είναι ενεργή και εκχωρεί το δικαίωμα της αφής κανδηλίων στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ και την επομένη ημέρα ζητούν νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να μην εκχωρηθεί το δικαίωμα αφής στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ!!!
Ο ορισμός του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.
Ας ρίξουν μια ματιά πως δρουν και λειτουργούν οι διοικήσεις άλλων δήμων, νυν και προηγούμενες. Τρανό παράδειγμα ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδώνας όπου λίγες ημέρες προ των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019 η τότε διοίκηση - δημόσια υποστηριζόμενη από το ίδιο κόμμα με αυτό στο οποίο ανήκει και υποστηρίζει την κ. Καφατσάκη - έλαβε απόφαση ίδια με αυτή που στο δικό μας δήμο καταψήφισε η τ. δήμαρχος Ζωγράφου.
Σαν ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ ΟΤΑ όμως είμαστε αποφασισμένοι να μη χρειαζόμαστε ιδεολογικά προσχήματα για να παρέχουμε δικαιώματα και υπηρεσίες στους πολίτες της αστικής δημοκρατίας μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Γιατί αυτός αφορά ανθρώπους και τις ανάγκες τους και όχι ιδεολογικές και πολιτικές αγκυλώσεις.»

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Η δίχρονη προσχολική αγωγή στη συνάντηση Βασίλη Θώδα-Ζέττας Μακρή

Η δίχρονη προσχολική αγωγή στη συνάντηση Βασίλη Θώδα-Ζέττας Μακρή

Το σχέδιο του Δήμου Ζωγράφου για τη δίχρονη προσχολική αγωγή και την πορεία υλοπο..

Readmore

Λόφος Στρέφη: «Ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο σε χέρια ιδιωτών»

Λόφος Στρέφη: «Ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο σε χέρια ιδιωτών»

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»   «Ο Λόφος του Στρέφη εδώ και χρόνια είναι βυθ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το Κέντρο Υγείας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το Κέντρο Υγείας

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί τ..

Readmore

Οι 3 ανατροπές του νέου εκλογικού νόμου για τους ΟΤΑ

Οι 3 ανατροπές του νέου εκλογικού νόμου για τους ΟΤΑ

  Ανατροπές στους παραταξιακούς συσχετισμούς και στις λειτουργίες των αιρετώ..

Readmore

Παρέμβαση του Δημάρχου Βύρωνα στην ΠΕΔΑ για τα απορρίμματα

Παρέμβαση του Δημάρχου Βύρωνα στην ΠΕΔΑ για τα απορρίμματα

Οι κρίσιμες όσο και αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται από την Κυβέρνηση και ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.