Λαϊκή Συσπείρωση προς Δημοτική Αρχή Καισαριανής: Είσαστε ακόμη εδώ;

Καταγγελία για τη στάση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής στους εργαζόμενους του Δήμου

 

1aaa-katagge-lskΤην ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην πανδημία, με «αποκορύφωμα» το χειρισμό των κρουσμάτων στο Δημαρχείο Καισαριανής, καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής. Παράλληλα στηλιτεύει τη στάση του Δημάρχου απέναντι στους εργαζόμενους, που όπως αναφέρει, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα, «ξεπέρασε κάθε προηγούμενη υβρεολογία», απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Σωματείου.

 

 


Η Λαϊκή Συσπείρωση στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για συνολικό αδιέξοδο της Δημοτικής Αρχής, Βοσκόπουλου, τονίζοντας ότι «το περιβόητο σχέδιο πολιτικής προστασίας και η καλοπληρωμένη καμπάνια «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ» έγιναν κουρελόχαρτο. Τα ελάχιστα μέτρα προστασίας παίρνονται κάτω από την κατακραυγή του κόσμου και όταν τα πράγματα φτάνουν στο αμήν»:

 

«Με τα νούμερα να αυξάνουν δραματικά κάθε μέρα είναι σαφές ότι το αφήγημα της κυβέρνησης «εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε», «το ΕΣΥ είναι θωρακισμένο» είναι εξοργιστικό. Το «ενδιαφέρον» της κυβέρνησης για την υγεία του λαού είναι πλέον καταγεγραμμένο:
-- Στην άρνησή της εδώ και 8 μήνες να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και σε επάρκεια ΠΦΥ, κλινών και ΜΕΘ.
---Στην μετατροπή του συστήματος Υγείας σε σύστημα «μιας νόσου», με το 80% των χειρουργείων να έχει ανασταλεί.
-- Στα παζάρια με τους κλινικάρχες για το πόσα θα κερδίσουν πάνω στον θάνατο.
-- Στην αθλιότητα χωρίς τέλος που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες κάθε μέρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
-- Στα πρωτόκολλα «λάστιχο» που σταματάνε έξω από τους χώρους δουλειάς και στο άνοιγμα του Τουρισμού τους προηγούμενους μήνες με την εντολή των μεγαλοξενοδόχων και tour operators
-- Στην άρνησή της να πάρει μέτρα για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, στο φιάσκο της τηλεκπαίδευσης και τις άμεσες συνέπειες για τη μορφωτική υποβάθμιση.
-- Στο όργιο καταστολής, αυταρχισμού, ενάντια στο οργανωμένο κίνημα που δε δέχεται ότι η δημόσια υγεία μπορεί να μπαίνει στο ζύγι του «κόστους – οφέλους».

 

Ο ρόλος της δημοτικής αρχής Βοσκόπουλου

 

Σε αυτή την εγκληματική ανευθυνότητα τον δικό τους ρόλο έχουν παίξει από την αρχή της πανδημίας και όλες οι δημοτικές αρχές που είναι προσκολλημένες στην ίδια πολιτική, που τρέφονται με τα ίδια ιδεολογικά πρότυπα. Τέτοια είναι και η στάση της δημοτικής αρχής του κου Βοσκόπουλου, από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων
 Αμέτρητες φορές έβγαλε χολή για τις διεκδικήσεις των φορέων και τους εκπροσώπους τους, έβαλε εμπόδια στην δράση τους, έφτασε να καλέσει μέχρι και την αστυνομία για τους «επικίνδυνους» γονείς
 Σκόρπισε τα πενιχρά έσοδα του δήμου στην δημιουργία ενός στρατού μισθωτών συμβούλων, βλέποντας την περιουσία του δήμου ως μπίζνα και τους δημότες ως πελάτες.
 Πλάσαρε ως νέα τα πιο σάπια και παλιά ήθη και έθιμα, μιλώντας για το τέλος των αγώνων κάνοντας επιστήμη την πολιτική «κυβίσθηση».

 

Η έναρξη της πανδημίας έφερε την δημοτική αρχή μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της. Το περιβόητο σχέδιο πολιτικής προστασίας και η καλοπληρωμένη καμπάνια «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ» έγιναν κουρελόχαρτο. Τα ελάχιστα μέτρα προστασίας παίρνονται κάτω από την κατακραυγή του κόσμου και όταν τα πράγματα φτάνουν στο «αμήν»:


--ΣΧΟΛΕΙΑ και ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ χωρίς καμία πρόληψη, χωρίς έκτακτη οικονομική ενίσχυση, με αίθουσες κλουβιά, χωρίς τα απαραίτητα έργα, με ελάχιστες καθαρίστριες, ελάχιστα δωρεάν τεστ με το ζόρι και μόνο στους εκπαιδευτικούς μετά από κρούσμα, καμία πρόβλεψη για ενίσχυση των πιο αδύναμων οικογενειών με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση κ.ο.κ.


--ΕΜΜΟΝΗ στην φοροεισπρακτική λογική του δήμου εν μέσω νέας οικονομικής κρίσης, με τους μικρούς επαγγελματίες και την εστίαση να εγκαταλείπoνται στο χείλος του γκρεμού.


--ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ σε μαθητές και γονείς που πάλευαν για να μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά και ασφαλή τα σχολεία, απαγόρευση των γενικών συνελεύσεων των γονιών με το «έτσι θέλω».


--ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ για τις ευθύνες του συστήματος που έχει διαλύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την μη ύπαρξη κέντρου covid στο ΙΚΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, για τα 27αρια τμήματα…

 

 

Το αποκορύφωμα

 


Μέχρι στιγμής τα γνωστά επιβεβαιωμένα κρούσματα στις δημόσιες δομές της πόλης μας, είναι 5 σε σχολεία, 4 σε παιδικούς σταθμούς, 1 στο Γυμναστήριο, 1 στο ΚΕΠ και διαπιστώθηκαν με πρωτοβουλία των ασθενών και όχι κάποιας προληπτικής πολιτικής! Την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν 4 επιπλέον κρούσματα σε εργαζόμενους στο Δημαρχείου, σε χώρο όπου συνωστίζονταν 9 εργαζόμενοι.


Το θέμα έγινε γνωστό την Πέμπτη 12/11, όταν εργαζόμενη που είχε υποψία ενημέρωσε και παρέμεινε με δική της πρωτοβουλία σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η δημοτική αρχή όμως δεν έκλεισε το τμήμα, δεν προχώρησε σε διενέργεια δωρεάν τεστ στο προσωπικό, αρνήθηκε να καλύψει τα τεστ των συμπτωματικών εργαζόμενων γιατί … δεν υπάρχουν χρήματα! Εν τω μεταξύ, δημότες έρχονταν σε συναλλαγή και εργαζόμενοι συνέχιζαν να εργάζονται. Ακόμα και η απολύμανση έγινε 2 μέρες μετά, το Σάββατο. Τα λίγα τεστ έγιναν μόνο κάτω από την διαμαρτυρία των εργαζόμενων, από μονάδα του ΕΟΔΥ, ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ! Καταγράφηκαν 4! κρούσματα επαληθεύοντας τις ανησυχίες των εργαζόμενων, ότι δεν αφορά ένα περιστατικό. Πιθανόν να προκύψει και άλλο, καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν ειδοποιήθηκαν για να κάνουν τεστ την Πέμπτη. Βεβαίως, σε αντίθεση με την δημοτική αρχή, οι εργαζόμενοι που είχαν συμπτώματα ή την όποια υποψία, έδειξαν υπευθυνότητα. Έκαναν ΑΜΕΣΑ τεστ με δικό τους ΚΟΣΤΟΣ, για να προστατέψουν τους ίδιους και τους συναδέλφους τους!

 


Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Δευτέρας με τον πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων να απαιτεί με αγωνία να γίνουν τώρα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, να πραγματοποιούνται ανά τακτικά διαστήματα γρήγορα τεστ σε όλο το προσωπικό, βρίσκοντας σύμφωνες όλες τις παρατάξεις πλην της δημοτικής αρχής! Παρέθεσε μάλιστα και προηγούμενους χειρισμούς όπως του ΚΕΠ και του Γυμναστηρίου.

 

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, κος ΚΙΤΣΕΛΗΣ στην τοποθέτησή του επέμεινε ότι γίνεται πολύ κακό για το τίποτα, «δημιουργείται αναστάτωση», ενώ «δεν χρειάζεται να το μάθουν όλοι και να λένε ότι “βράζει” ο δήμος». Ανέφερε ότι δεν έκλεισε το τμήμα γιατί «το πρωτόκολλο (το οποίο καυχιέται ότι το έχει συντάξει…) δεν επιτρέπει να κλείσει ο Δήμος, με ένα κρούσμα». Απαράδεκτη ήταν και η αναφορά του ονόματος της ασθενούς εργαζόμενης, που την στοχοποίησε ακριβώς επειδή είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, κατονομάζοντάς την ως την αιτία όλου του προβλήματος.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ βέβαια ξεπέρασε κάθε προηγούμενη υβρεολογία του όταν είπε με φθόνο στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ότι είναι …η μεγαλύτερη αλητεία αυτός και το συνάφι του … εννοώντας τους συνδικαλιστές. Απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την λογική της ατομικής ευθύνης, είπε ότι «το κρούσμα έφερε τον κορονοϊό από το σπίτι του». Επέμεινε ότι «έχουμε ένα κρούσμα» και τόλμησε να πει στον πρόεδρο… «μήπως ετοιμάζεις και τα υπόλοιπα κρούσματα;»… «για να κερδίσεις τις εντυπώσεις». Δήλωσε μάλιστα ότι «το τεστ δεν καλύπτει κανέναν», αλλά του ξέφυγε ότι ο ίδιος έκανε τεστ, προφανώς είτε γιατί είχε υποψία είτε για προληπτικούς λόγους. Η πρόληψη όμως δεν αξιολογείται ως προτεραιότητα για τους εργαζόμενους. Στο τέλος ήρθε κι η απειλή του προς τον πρόεδρο των εργαζομένων, ως γνήσιος μεγαλο-εργοδότης: «πρόσεξε αν πάθει κάτι κάποιος τελείωσες …».
Τέτοιες συμπεριφορές συναντάμε σε μεγάλους εργασιακούς χώρους. Χώρους εντατικοποίησης, τρομοκρατίας, απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης που ο ασθενής περιορίζεται στο σπίτι του, χωρίς κάλυψη υγειονομική και εργασιακή. Αποκαλύφθηκε η απάτη πίσω από την λογική που τόσο υπερασπίστηκε η δημοτική αρχή και προεκλογικά ότι η τοπική διοίκηση δεν πρέπει να ασχολείται με την κεντρική πολιτική σκηνή!

 

Καισαριανιώτες, Καισαριανιώτισες,
Νέοι, εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι,
Δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να περιμένουμε από αυτή την πολιτική, παρά φτώχεια και θάνατο. Απάντηση στην πολιτική που αφήνει εκτεθειμένο το λαό στην πανδημία, δίνει η ενίσχυση της πάλης για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού, με επόμενο σημαντικό σταθμό την απεργία στις 26 Νοέμβρη.


ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ LOCK DOWN ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ»

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Η δίχρονη προσχολική αγωγή στη συνάντηση Βασίλη Θώδα-Ζέττας Μακρή

Η δίχρονη προσχολική αγωγή στη συνάντηση Βασίλη Θώδα-Ζέττας Μακρή

Το σχέδιο του Δήμου Ζωγράφου για τη δίχρονη προσχολική αγωγή και την πορεία υλοπο..

Readmore

Λόφος Στρέφη: «Ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο σε χέρια ιδιωτών»

Λόφος Στρέφη: «Ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο σε χέρια ιδιωτών»

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»   «Ο Λόφος του Στρέφη εδώ και χρόνια είναι βυθ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το Κέντρο Υγείας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το Κέντρο Υγείας

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί τ..

Readmore

Οι 3 ανατροπές του νέου εκλογικού νόμου για τους ΟΤΑ

Οι 3 ανατροπές του νέου εκλογικού νόμου για τους ΟΤΑ

  Ανατροπές στους παραταξιακούς συσχετισμούς και στις λειτουργίες των αιρετώ..

Readmore

Παρέμβαση του Δημάρχου Βύρωνα στην ΠΕΔΑ για τα απορρίμματα

Παρέμβαση του Δημάρχου Βύρωνα στην ΠΕΔΑ για τα απορρίμματα

Οι κρίσιμες όσο και αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται από την Κυβέρνηση και ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.