Τι περιμέναμε για να γίνει το αυτονόητο;

Ανακοίνωση της ΕΑΣ Καισαριανής

 

1aaa-eas-koronΣτην απόφαση της δημοτικής αρχής Καισαριανής να κλείσει το Δημαρχείο, για Πέμπτη και Παρασκευή, προκειμένου να γίνουν τεστ για κορωνοϊό σ’ όλους τους εργαζόμενους, μετά την επιβεβαίωση 3 κρουσμάτων, αναφέρεται η ανακοίνωση της ΕΑΣ, κάνοντας λόγω για καθυστερημένη ανταπόκριση και υπενθυμίζοντας ανάρτηση της Παράταξης από τις 16 Νοεμβρίου, με την οποία επεσήμανε ευθύνες της δημοτικής αρχής:

 

 


«Με καθυστέρηση και αφού υπάρχουν, μέχρι στιγμής, τρία (3) επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή να κλείσει το Δημαρχείο, για Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Νοέμβρη και να γίνουν τέστ την Παρασκευή σ’ όλους τους εργαζόμενους που στεγάζονται σ’ αυτό. Η ΕΑΣ με την ανακοίνωσή της στις 16 Νοέμβρη 2020 επισήμανε τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και την “Προσπάθεια απόκρυψης των κρουσμάτων σε εργαζομένους”.
Αντί όμως να πάρει γρήγορα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και περιορισμού της διασποράς του ιού στους εργαζόμενους και στην κοινότητα, επιχειρήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (16.11.2020) να αποδοθούν οι ευθύνες σε εργαζόμενους, στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης και να αποσιωπηθούν οι ευθύνες της.
Ισχυρίζεται ότι κάποιοι αρνούνται την θερμομέτρηση ή ότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση από τους ίδιους τους εργαζόμενους που παρουσίασαν συμπτώματα COVID 19.

 

Δεν λέει όμως:


1. Αν υπήρξε σχέδιο αποσυμφόρησης των υπηρεσιών ή αν συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά, επιβαρυμένες ακόμα περισσότερο, λόγω της παρουσίας και των συμβασιούχων συναδέλφων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ; Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο εργασίας από το σπίτι για κάποιους εργαζόμενους ή εκ περιτροπής εργασίας για άλλους.
2. Αν γίνεται επισταμένη καθαριότητα στους χώρους εργασίας των εργαζομένων και αν τηρούνται η οδηγίες του ΕΟΔΥ; Αντίθετα μάλιστα και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η καθαριότητα συνέχιζε να ήταν η ίδια και χειρότερη, αν εξαιρέσουμε κάπως τις τελευταίες μέρες, μετά το κλείσιμο των σχολείων και των παιδικών σταθμών, ενώ υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό ή με πολλούς εργαζόμενους, όπου δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη προστατευτικά plexi glass!
3. Αν στην υπηρεσία καθαριότητας και στα συνεργεία γίνονται απολυμάνσεις και των χώρων εργασίας και παραμονής των εργαζομένων και των οχημάτων στα οποία συνεχίζουν να μπαίνουν πάνω από ένας εργαζόμενος με τον οδηγό, ενώ για τα ΙΧ οχήματα απαγορεύεται, ενώ ο χώρος προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων, είναι γεμάτος από άχρηστα ήδη οικιακής χρήσης και εξοπλισμού, επικίνδυνα για την μεταφορά και διασπορά του κορωνοϊού!
4. Αν το αυτοκίνητο που μεταφέρει τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του “Βοήθεια στο Σπίτι”, δεν καθαρίζεται και δεν απολυμαίνεται και ας υπάρχουν πολλοί/ές εργαζόμενοι/ες που το χρησιμοποιούν καθημερινά για να εξυπηρετούν τις ευάλωτες και αδύναμες ομάδες του πληθυσμού της πόλης μας.
5. Αν το ΚΕΠ όλο το διάστημα λειτουργούσε κανονικά και μάλιστα επιπλήττονταν οι εργαζόμενοι που ζητούσαν η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνονταν κυρίως με ραντεβού ή διαδικτυακά, ενώ δεν υπήρχε καμιά συνδρομή για την τήρηση της σειράς, των αποστάσεων και της θερμομέτρησης των πολιτών που προσέρχονταν στο ΚΕΠ αυτοπροσώπως για την εξυπηρέτησή τους, ούτε γίνονταν απολυμάνσεις και συνεχείς καθαριότητα του χώρου.

 


Η Δημοτική Αρχή αντί να αναζητά αλλού τις ευθύνες, αντί να ασκείται σε ένα κυνήγι Μαγισσών να αναλογιστεί τις δικές της ευθύνες και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.
Ζητάμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να γίνουν τέστ σ’ όλους τους εργαζόμενους, και όχι μόνο στους εργαζόμενους του δημαρχείου, τα οποία να επαναλαμβάνονται κατά διαστήματα και να υπάρξει αποσυμφόρηση του προσωπικού με την χρήση της εκ περιτροπής παρουσίας των εργαζομένων και της εργασίας από το σπίτι, καθώς και συνεχείς απολυμάνσεις των χώρων εργασίας και των οχημάτων που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι και την παροχή των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας.
Να ζητηθεί από το ΕΟΔΥ να προχωρήσει στην ιχνηλάτηση όλων των επαφών των εργαζομένων που έχουν νοσήσει. Να υπάρξει σχεδιασμός και σε όποιο χώρο εργασίας εκδηλώνεται κρούσμα να γίνεται άμεσα απολύμανση του χώρου και να κλείνει η υπηρεσία μέχρι να γίνουν τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ.
Αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, των οικογενειών τους και της τοπικής κοινωνίας, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες στις κρίσιμες στιγμές που βιώνει ο λαός μας.»

 

Καισαριανή 18/11/2020

Από την ΕΑΣ

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Η παγκοσμιοποίηση του ΝΑΤΟ

Η παγκοσμιοποίηση του ΝΑΤΟ

Του Mahdi Darius Nazemroaya   Εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια, ο κόσμος έχει παριτυλιχθεί ..

Readmore

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: «Η αναπηρία μας αφορά όλους»

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: «Η αναπηρία μας αφορά όλους»

3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία   Υπάρχουν πολλές παγκόσμιε..

Readmore

Πάρκο Γουδή: Ο παιδότοπος εφήβων μετατρέπεται σε πάρκινγκ;

Πάρκο Γουδή: Ο παιδότοπος εφήβων μετατρέπεται σε πάρκινγκ;

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου   «Το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή εί..

Readmore

«Μετωπική» ΜΑΞΙΑΔΗΖ-Καφατσάκη για την αφή κανδηλίων

«Μετωπική» ΜΑΞΙΑΔΗΖ-Καφατσάκη για την αφή κανδηλίων

Σε «μετωπική» με την πρώην δήμαρχο Τίνα Καφατσάκη και το «ΜΑΖΙ», εξελίσσεται το εγ..

Readmore

Αναδάσωση στο λόφο του Αράπη από το ΣΠΑΥ και τον Δήμο Βύρωνα

Αναδάσωση στο λόφο του Αράπη από το ΣΠΑΥ και τον Δήμο Βύρωνα

Ο ΣΠΑΥ συνεχίζει δυναμικά το εκτεταμένο πρόγραμμα αναδασώσεων μέσω του σχεδίου π..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.