Απάντηση του Δημάρχου Καισαριανής σε δημοσίευμα της ZO2.gr

1aaa-fo-zogΣτις 16 Σεπτεμβρίου δημοσιεύσαμε στη zo2.gr άρθρο με τίτλο: «Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα των απευθείας αναθέσεων στην Καισαριανή». Την Κυριακή, στις 11 Οκτωβρίου λάβαμε κείμενο-απάντηση του Δημάρχου Καισαριανής στο δημοσίευμα εκείνο.
Στη συνέχεια, δημοσιεύουμε την απάντηση του Δημάρχου και τα προσήκοντα δικά μας σχόλια.

 

 

«Με μεγάλη μας έκπληξη και απολύτως δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση λάβαμε γνώση ενός ανυπόγραφου δημοσιεύματος αγνώστου συντάκτη, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας «Zω2», στις 16.09.2020, με τίτλο «SHAME». Στο ανωτέρω ανυπόγραφο δημοσίευμα αναφέρονται πλείστες συκοφαντικές εκφράσεις και γεγονότα περί δήθεν «σκαστής περίπτωσης αδιαφανούς απευθείας ανάθεσης», λόγω δήθεν απευθείας ανάθεσης του έργου διαχείρισης ιστοσελίδας σε φωτογράφο γάμου / θεατρικό φωτιστή / ηχολήπτη. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρεται σε «κάποιους», οι οποίοι «λένε ότι έχει ξεσπάσει επιδημία απευθείας αναθέσεων στην Καισαριανή».

 


Και αναρωτιόμαστε ευλόγως: Ζητήσατε από τον συντάκτη του εγγράφου να σας δώσει έστω να διαβάσετε τη συγκεκριμένη σύμβαση, πριν επιτρέψετε αυτό το δημοσίευμα να αναρτηθεί;
Εάν πράττατε αυτή την, αυτονόητη κατά την άποψή μας, ενέργεια θα διαπιστώνατε ότι η σύμβαση αυτή δεν αφορά τη διαχείριση της λειτουργίας της ιστοσελίδας (που αφορά σε ζήτημα του κλάδου της επιστήμης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της πληροφορικής), αλλά στη «διαχείριση της ιστοσελίδας για την ενημέρωση και επικοινωνία με τους δημότες μας».
Μάλιστα στη σχετική σύμβαση εξειδικεύονται και οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν σε: 24 προωθητικά, ενημερωτικά βίντεο για την προβολή τους στα ψηφιακά μέσα και στα κοινωνικά δίκτυα, επεξεργασία εικόνων και φωτογραφιών για αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και την ιστοσελίδα του Δήμου, σχεδιασμός 50 ψηφιακών εντύπων (αφισών, προσκλήσεων, διαφημιστικών καταχωρίσεων, flyers, επαγγελματικών καρτών αιρετών και στελεχών του Δήμου, κ.λπ.) & γραφικών για την ιστοσελίδα και τα Κοινωνικά δίκτυα του Δήμου, επιμέλεια εφαρμογής της εικαστικής ταυτότητας σε όλα τα μέσα επικοινωνίας και προβολής του Δήμου.
Κατόπιν των ανωτέρω, αναρωτιόμαστε, ποιος είναι αρμόδιος για την εκτέλεση αυτού του έργου;
Κατά την άποψη του συντάκτη σας εμείς έπρεπε να το αναθέσουμε σε πρόσωπο με γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής, αλλιώς, κατά την άποψη της εφημερίδας σας, πρόκειται για «σκαστή περίπτωση αδιαφανούς απευθείας ανάθεσης». Εμείς, ωστόσο (και κάθε εύλογος νους) θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο έργο όφειλε να ανατεθεί σε πρόσωπο με γνώση εικονοληψίας, επικοινωνίας, ηχοληψίας και προώθησης, όπως και πράξαμε και είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε, για να πάρει όλα τα σχετικά έγγραφα, από τα οποία και προκύπτει ότι:
(α) Το αντικείμενο αυτό της συμβάσεως, το οποίο σχετίζεται με την εν γένει προβολή και προώθηση των πάσης φύσεως δράσεων του Δήμου (κοινωνικών, πολιτιστικών κ.λπ., διαφοροποιείται από τις Υπηρεσίες διαχείρισης ή συντήρησης ιστοσελίδας, καθώς αφορά σε υπηρεσίες προώθησης – επικοινωνίας και όχι πληροφορικής.
(β) Ενόψει του ανωτέρω αντικειμένου της συμβάσεως, το οποίο συνίσταται στη διαχείριση ιστοσελίδας, με σκοπό την εν γένει προώθηση των δράσεων του Δήμου, η ως άνω σύμβαση δεν εμπίπτει στα καθήκοντα του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, απαιτεί δε εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία, που δεν διαθέτει, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ήδη υπηρετούν προσωπικό του Δήμου μας.
Είναι συνεπώς, απολύτως σαφές, ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας σας είναι παντελώς ανυπόστατο, ανακριβές και συκοφαντικό.
Θεωρώντας δεδομένα την ευθιξία και το ήθος Σας, ως Διοίκηση Εφημερίδας, κατά την άποψή μας είστε νομικά αλλά και ηθικά υποχρεωμένοι να μας κατονομάσετε τα στοιχεία του προσώπου που έγραψε το συκοφαντικό για ολόκληρο τον Δήμο και τις Υπηρεσίες το δημοσίευμα, και επίσης να μας κατονομάσετε και τους υπόλοιπους, για τους οποίους αναφέρει το δημοσίευμα ότι «λένε ότι έχει ξεσπάσει επιδημία απευθείας αναθέσεων στην Καισαριανή» και να μας αναφέρετε για ποιες συμβάσεις ομιλούν, ώστε να απαντήσουμε αναλόγως για να γίνει γνωστό τοις πάσι, εάν υπάρχουν ή όχι έστω και ψήγματα αδιαφάνειας στον Δήμο μας
Ο Δήμος δεν θα μείνει άπραγος και θα επιδιώξει με κάθε νόμιμο μέσο την τιμωρία όποιου επιχειρεί με ανυπόστατα κείμενα να σπιλώσει και να υποτιμήσει το έργο και τις προσπάθειές μας.»


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 

 

1aaa-logo-zo

 

 

Τι απαντά η zo2.gr

 

Κ. Δήμαρχε, με λύπη διαπιστώνουμε ότι τα όσα κατά καιρούς επισημάναμε για την αστυνομική λογική που συνοδεύει τη διοίκησή σας ήταν λίγα. Η λογική και το ύφος αυτό δεν σας συνοδεύουν μόνο στις συναντήσεις με φορείς της πόλης, αλλά και στην επικοινωνία με τα μέσα ενημέρωσης.
Αλήθεια, πόσο δημοκρατικό είναι να ρωτάτε ένα δημοσιογράφο για τις πηγές του ρεπορτάζ του, και μάλιστα με την απειλή μήνυσης;
Φυσικά, σας διαφεύγει ότι μήνες πριν παρουσιάσουμε το δημοσίευμα στο οποίο απαντάτε, είχε γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την συζητούμενη ανάθεση, με πρωτοβουλία Συμβούλου της Αντιπολίτευσης, ενώ είχαν υπάρξει και ανακοινώσεις από φορείς του Δήμου.

 

-Λέτε στην απάντησή σας ότι το αντικείμενο της ανάθεσης «απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία, που δεν διαθέτει, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ήδη υπηρετούν προσωπικό του Δήμου».
Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ ακριβώς έχουν υποστηρίξει οι εργαζόμενοι του Δήμου και η πρώην Διοίκηση του Δήμου. Είναι δε προς κρίση και από τον κοινό νου το εξής:
Αλήθεια, ποια τεχνική δυσχέρεια παρουσιάζει το γύρισμα ενός μονόλεπτου-στατικού βίντεο, ώστε να απαιτεί την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία του εξωτερικού συνεργάτη;

 

-Όπως θα δείτε, στη συνέχεια παραθέτουμε φωτογραφισμένη την ανακοίνωση σύστασης της συμβληθείσας εταιρείας, όπως έχει κατατεθεί στο ΓΕΜΗ. Ποια από τα στοιχεία που συγκροτούν την εταιρική της ταυτότητα, σας δείχνουν ότι έχει την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία για τον σχεδιασμό «…50 ψηφιακών εντύπων (αφισών, προσκλήσεων, διαφημιστικών καταχωρίσεων, flyers, επαγγελματικών καρτών αιρετών και στελεχών του Δήμου, κ.λπ.) & γραφικών για την ιστοσελίδα και τα Κοινωνικά δίκτυα του Δήμου, επιμέλεια εφαρμογής της εικαστικής ταυτότητας σε όλα τα μέσα επικοινωνίας και προβολής του Δήμου.»;
Εμάς, και σε πολλούς άλλους κανένα!
Με ποια κριτήρια κάνατε την επιλογή της;
Προφανώς με τα ίδια που «σχεδιάστηκε» και η προμήθεια του λογισμικού οικονομικής διαχείρισης του Δήμου…

 

-Μας καλείτε να βρούμε «…ψήγματα έστω αδιαφάνειας στο Δήμο».
Αλήθεια, τι ΨΗΓΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ δημοσίου εγγράφου υπάρχει στην απευθείας ανάθεση άρθρου σε τοπική εφημερίδα, χωρίς να αναφέρεται θέμα και συντάκτης άρθρου;

 

-Λέτε στην απάντησή σας ότι η υπό συζήτηση σύμβαση «…δεν αφορά τη διαχείριση της λειτουργίας της ιστοσελίδας».
Είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο συμφωνούμε. Όντως, καμιά αλλαγή δεν φαίνεται στη διαχείρισή της. Η λειτουργία της παραμένει τόσο βαθιά δημοκρατική, ώστε να δημοσιεύετε απαντήσεις σε κείμενα παρατάξεων που ΔΕΝ υπάρχουν σ’ αυτήν…

 

Λάμπρος Πολύζος

 

Υ.Γ.: Υπογράφω για να ξέρετε ποιόν θα μηνύσετε. Αν κι υπέθετα ότι γνωρίζετε πως κατά νόμο και ουσία υπεύθυνος για τα ανυπόγραφα άρθρα, και εν προκειμένω ο υπεύθυνος για το κρινόμενο άρθρο στη zo2.gr, είναι ο αναγραφόμενος ως υπεύθυνος στην ταυτότητά του…

 

 

1aaa-kad-zog

 

1aaa-ga-ma

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Ηλίας Σταμέλος: Ο κ. Βοσκόπουλος πορεύεται με την «προίκα» της δικής μας διοίκησης

Ηλίας Σταμέλος: Ο κ. Βοσκόπουλος πορεύεται με την «προίκα» της δικής μας διοίκησης

  Για «πορεία ολοταχώς προς τα πίσω» και πισωγύρισμα του Δήμου Καισαριανής κά..

Readmore

Τα Χριστούγεννα οι δωρεάν μάσκες στους μαθητές…

Τα Χριστούγεννα οι δωρεάν μάσκες στους μαθητές…

Σχεδόν ένας μήνας, μετά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, χρειάστηκε για να βρουν οι «..

Readmore

Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε μαθητές-εκπαιδευτικούς ζητεί ο Δήμαρχος Βύρωνα

Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε μαθητές-εκπαιδευτικούς ζητεί ο Δήμαρχος Βύρωνα

Δύο επιστολές προς τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Παιδείας και Θ..

Readmore

Νίκη για 18 απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

Νίκη για 18 απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»   «Μετά από πρόσφατο δικαστήριο στις 16 Οκτωβρ..

Readmore

«Εκκίνηση» για τη γραμμή 4 του Μετρό

«Εκκίνηση» για τη γραμμή 4 του Μετρό

«Ξεκλείδωσε» το έργο κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό, και συγκεκριμένα της πρώτ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.