«Μαζί με τα παιδιά μας…»

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Ζωγράφου για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

 

1aaa-d-katalipsi

 

«Τις τελευταίες ημέρες, ο διαχρονικά πολύπαθος χώρος της Παιδείας, συγκλονίζεται από ασυνήθιστες σε μαζικότητα και μαχητικό παλμό, μαθητικές καταλήψεις σχολείων. Καταλήψεις, που παρά την «φιλότιμη» προσπάθεια παραπλάνησης που διεξάγεται από διάφορα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, δεν έχουν ως αίτημα την μη χρήση μάσκας. Αντιθέτως, έχουν ως ώριμα αιτήματα, τα αυτονόητα σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία, που περαιτέρω τελεί υπό καθεστώς πανδημίας, πλην όμως, αποδεικνύονται, περιττή και αχρείαστη πολυτέλεια για το δικό μας κράτος: Τήρηση των υγειονομικά ορθών αποστάσεων, με μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα και όχι τμήματα των 25 – 27 μαθητών σε αίθουσες - κλουβιά. Ένα παιδί ανά θρανίο. Καθημερινή θερμομέτρηση. Άμεσα και μαζικά δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς, αλλά και σε κάθε έναν που εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα. Σεβασμό των υγειονομικών κανόνων που η ίδια η Πολιτεία θεσμοθέτησε, πλην όμως ουδέποτε είχε σκοπό να εφαρμοστούν, υγειονομικών κανόνων που απαιτούν γενναίες προσλήψεις σε προσωπικό καθαριότητας (που παρά τις παραπλανητικές εξαγγελίες, δεν τις είδαμε ποτέ), μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, που ακόμη λείπουν και εξασφάλιση πολλών επιπλέον αιθουσών.
Τα παιδιά λοιπόν, που αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την οποία διαπιστώνουν την υποκρισία των μεγάλων, δεν είναι υποκινούμενα. Υποκινούνται μόνο από την αγωνία τους για το πρόχειρο και επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων. Ζητούν αυτά που εμείς οι γονείς παραλείψαμε ή, στην καλύτερη περίπτωση ως υπεύθυνοι για τους «άρχοντες» μας, πολίτες, αποτύχαμε να τους εξασφαλίσουμε. Ζητούν να μην παραδοθούν σε έναν προδιαγεγραμμένο όλεθρο από ένα ανάλγητο και υποκριτικό κράτος που ποτέ δεν άκουσε τις ανάγκες τους και που ποτέ δεν είχε την παιδεία ως προτεραιότητα. Ζητούν να σεβαστούμε το δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία, αφού προηγουμένως, εμείς ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σεβαστούμε τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, στην εκπαίδευση και στην υγεία.

 

Απαιτούν να έχουν φωνή και η φωνή αυτή, να εισακούγεται.


Το λιγότερο λοιπόν που έχουμε να κάνουμε, ως γονείς είναι να τα αφουγκραστούμε και να προβληματιστούμε. Και φυσικά να αντιπαλέψουμε λογικές καταστολής που, ελάχιστοι ευτυχώς και καλά γνωστοί, κύκλοι «νοικοκυραίων», βρήκαν την ευκαιρία να προπαγανδίσουν, ξεμυτίζοντας πάλι από τα καβούκια τους και την διαχρονική απραξία του καναπέ τους. Τολμώντας μάλιστα να απαιτούν, επέμβαση των γονέων και των Συλλόγων τους, για να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις, ακόμη και με συλλήψεις μαθητών! Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν : Αυτοί που είναι κατακριτέοι, είναι αυτοί που προάγουν τον διχασμό, το μίσος, τον κοινωνικό αυτοματισμό και τις λογικές αυτοδικίας. Και ήδη καταδικασμένοι στη συλλογική συνείδηση…
Οι Σύλλογοι Γονέων, ούτε έχουν, ούτε ποτέ διεκδίκησαν αστυνομικές και εισαγγελικές αρμοδιότητες. Και ούτε θα διανοούνταν ποτέ να στραφούν κατά της προέκτασης του εαυτού τους, δηλαδή κατά των παιδιών τους. Που εκτός των άλλων, έχουν όλο το δίκαιο με το μέρος τους. Όσοι, εκμεταλλευόμενοι την περίσταση, προάγουν τέτοιες λογικές, ποντάροντας στον εκφασισμό της κοινωνίας, θα μας βρουν απέναντι. Μαζί με τα παιδιά μας, που μας δίνουν ένα ακόμη μάθημα δημοκρατικότητας και διεκδίκησης, με τον δίκαιο αγώνα τους.

 

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΜΩΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ, ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ!»

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Μπουνάκος Σπύρος Ζούμπος

 

Η φωτογραφία είναι από το dznews.gr

 

 

1aaa-ga-ma

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Ηλίας Σταμέλος: Ο κ. Βοσκόπουλος πορεύεται με την «προίκα» της δικής μας διοίκησης

Ηλίας Σταμέλος: Ο κ. Βοσκόπουλος πορεύεται με την «προίκα» της δικής μας διοίκησης

  Για «πορεία ολοταχώς προς τα πίσω» και πισωγύρισμα του Δήμου Καισαριανής κά..

Readmore

Τα Χριστούγεννα οι δωρεάν μάσκες στους μαθητές…

Τα Χριστούγεννα οι δωρεάν μάσκες στους μαθητές…

Σχεδόν ένας μήνας, μετά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, χρειάστηκε για να βρουν οι «..

Readmore

Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε μαθητές-εκπαιδευτικούς ζητεί ο Δήμαρχος Βύρωνα

Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε μαθητές-εκπαιδευτικούς ζητεί ο Δήμαρχος Βύρωνα

Δύο επιστολές προς τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Παιδείας και Θ..

Readmore

Νίκη για 18 απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

Νίκη για 18 απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»   «Μετά από πρόσφατο δικαστήριο στις 16 Οκτωβρ..

Readmore

«Εκκίνηση» για τη γραμμή 4 του Μετρό

«Εκκίνηση» για τη γραμμή 4 του Μετρό

«Ξεκλείδωσε» το έργο κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό, και συγκεκριμένα της πρώτ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.