Ο «εχθρός λαός» και ο δήμαρχος Καισαριανής

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής

 

1aaa-lask-exthros«Όπως επισημάναμε και σε προηγούμενα ενημερωτικά δελτία, αλλά και σε όλα τα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια, η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποκάλυψε τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων. Πολύ σύντομα επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες του κινήματος γονιών και εκπαιδευτικών που μιλούσαν για 25άρια έως και 27άρια τμήματα, πολλές φορές σε ακατάλληλες αίθουσες, για έλλειψη καθαριότητας, μέσων καθαριότητας – αντισηπτικών, μέσων ατομικής προστασίας, για λειψούς διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, για μηδενική πρόβλεψη παροχής δωρεάν τεστ και σχολιατρικής φροντίδας κ.ο.κ.
Και η κυβέρνηση της ΝΔ –όπως και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- βάζει την Παιδεία και την Υγεία ΣΤΟ ΖΥΓΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. Κοστίζει η ενοικίαση χώρων και η απόφαση να φτιαχτούν σύγχρονες σχολικές υποδομές, να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να εξοπλιστούν τα δημόσια σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέσα… Δεν κοστίζουν όμως τα δωράκια και οι φοροαπαλλαγές για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, για καναλάρχες και επιχειρηματικούς ομίλους στην υγεία που θησαυρίζουν μέσα στην πανδημία. Η νέα «κανονικότητα» της κας Κεραμέως είναι το ίδιο κανονική όσο και οι κανονικότητες των προκατόχων της.

 


Από κοντά και αγκαλιά με την κυβέρνηση βρίσκεται η πολιτική αντίληψη και πρακτική της Δημοτικής Αρχής. Ενώ γνωρίζει ότι η κατάσταση είναι δραματική, προσπαθεί να βγάλει λάδι την κυβερνητική πολιτική και υπολείπεται όλων των πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα στα φλέγοντα ζητήματα και μια ηθική στήριξη στις οικογένειες που δοκιμάζονται, όπως η παράταση και η επέκταση της σύμβασης των εργαζομένων στην καθαριότητα, η επιχορήγηση των σχολικών ταμείων, η έγκαιρη προμήθεια αντισηπτικών, θερμομέτρων και μασκών, η διεξαγωγή τεστ για όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία (ιδίως μετά τα πρώτα κρούσματα), η δημόσια παρέμβαση στους υπευθύνους για τα 25+ τμήματα, τα εκπαιδευτικά κενά και τα απαράδεκτα κοντέινερ της δίχρονης προσχολικής αγωγής, την απουσία πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας στην πόλη για να ασκήσει και σχολιατρική μέριμνα, το πρόβλημα με τα δρομολόγια του 224 ή την απουσία και αυτής της τοπικής συγκοινωνίας κ.ο.κ.
Έτσι λίγες μέρες πριν την έναρξη και ενώ όλα ήταν στον αέρα, ο Δήμαρχος έλεγε σε διαφημιστική καμπάνια «είμαστε έτοιμοι» και φωτογραφιζόταν ευχαριστημένος με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Θεοδωρικάκο. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ο τρόπος που επέλεξε ο Δήμαρχος κος Βοσκόπουλος να αντιμετωπίσει γονείς νηπίων που διάλεξαν να διαμαρτυρηθούν για το αυτονόητο, γιατί τα παιδιά τους -τον 21ο αιώνα- μπαίνουν σαν σαρδέλες μέσα στα κοντέινερ, βιώνοντας την υποβάθμιση από την πολύ τρυφερή ηλικία των 4 χρόνων. Ο «δημοκράτης» Δήμαρχος κάλεσε προληπτικά την αστυνομία να είναι στην είσοδο του δημαρχείου με εντολές να σταματήσει τους ταραξίες (!) γονιούς που θα έρχονταν να τον απειλήσουν… μαζί με τα 4χρονα παιδιά τους. Ο «δημοκράτης» Δήμαρχος δεν δέχτηκε να μιλήσει ανοιχτά σε όλους τους γονείς, χωρίζει τον λαό της πόλης σε «δικούς του» και μη. Ο «δημοκράτης» Δήμαρχος, αντί να συμπαρασταθεί και να δώσει απαντήσεις στην ολιγομελή αντιπροσωπεία που τελικά δέχτηκε, τους επιφύλαξε ύβρεις και απειλές. Μαινόμενος, δε, τους έδιωξε από … το δημαρχείο ΤΟΥ.

 

Στους παροικούντες τα δημοτικά συμβούλια και πράγματα είναι γνωστό το ήθος και η κυνικότητα του Δημάρχου! Είναι το πρόσωπο μιας στυγνής πολιτικής που χωρίς κανέναν δισταγμό διαλέγει να τα έχει καλά με την κυβερνητική πολιτική και ας είναι κόντρα στα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας της πόλης. Είναι το πρόσωπο μιας πολιτικής πρακτικής που αντί για μαζικές ενημερώσεις και διάλογο με τους φορείς και τους δημότες επιλέγει τον βούρκο του fb και την καταστολή ενάντια στον «εχθρό λαό». Είναι το πρόσωπο μιας πολιτικής που βάζει προτεραιότητα την κάλυψη προεκλογικών δεσμεύσεων (και οικονομικών), αντί της ενίσχυσης με κάθε τρόπο του δοκιμαζόμενου Καισαριανιώτη. Είναι το πρόσωπο μια πολιτικής άποψης που προφασίζεται έλλειψη αρμοδιοτήτων, εκεί που απαιτείται αγωνιστικό σθένος και πάλη. Όπως ο ίδιος ανέφερε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι με την Καισαριανή της διεκδίκησης, που δεν έκανε τίποτα για την πόλη!!!

 

Προφανώς, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή με κάθε τους βήμα ταυτίζονται όλο και πιο πολύ με ένα κοινωνικό και πολιτικό σύστημα που ούτε θέλει, ούτε μπορεί να δώσει όλα όσα έχει ανάγκη ο απλός κόσμος που παλεύει να αναπνεύσει, να ικανοποιήσει με κόπο τις σύγχρονες ανάγκες του. Ο λαός και η νεολαία της πόλης, το κίνημα πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις χωρίς καμία αναμονή. Αφήνοντας πίσω τους μια δημοτική αρχή που μόνο εμπόδιο μπορεί να τους σταθεί!

 

Υ.Γ. Την επόμενη μέρα ο Δήμαρχος επανήλθε με ανακοίνωση του μέσω fb, όχι για να επανορθώσει, αλλά για να αποκαλύψει τον ριζωμένο αντικομμουνισμό του, οπαδός προφανώς της ιστορικής διαστρέβλωσης. Η ιστορία της πόλης όμως είναι ζωντανή μέσα στις καρδιές των ανθρώπων της, έχει αφήσει τα ίχνη της σε κάθε γειτονιά. Δεν ξεριζώνεται!»

 

1aaa-ga-ma

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Ηλίας Σταμέλος: Ο κ. Βοσκόπουλος πορεύεται με την «προίκα» της δικής μας διοίκησης

Ηλίας Σταμέλος: Ο κ. Βοσκόπουλος πορεύεται με την «προίκα» της δικής μας διοίκησης

  Για «πορεία ολοταχώς προς τα πίσω» και πισωγύρισμα του Δήμου Καισαριανής κά..

Readmore

Τα Χριστούγεννα οι δωρεάν μάσκες στους μαθητές…

Τα Χριστούγεννα οι δωρεάν μάσκες στους μαθητές…

Σχεδόν ένας μήνας, μετά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, χρειάστηκε για να βρουν οι «..

Readmore

Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε μαθητές-εκπαιδευτικούς ζητεί ο Δήμαρχος Βύρωνα

Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε μαθητές-εκπαιδευτικούς ζητεί ο Δήμαρχος Βύρωνα

Δύο επιστολές προς τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Παιδείας και Θ..

Readmore

Νίκη για 18 απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

Νίκη για 18 απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»   «Μετά από πρόσφατο δικαστήριο στις 16 Οκτωβρ..

Readmore

«Εκκίνηση» για τη γραμμή 4 του Μετρό

«Εκκίνηση» για τη γραμμή 4 του Μετρό

«Ξεκλείδωσε» το έργο κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό, και συγκεκριμένα της πρώτ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.