ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Από τα τσίγκινα κουτιά στις τσίγκινες…υποσχέσεις

Δήμαρχος Καισαριανής προς γονείς νηπίων:
«Αν δεν σας αρέσει ο τρόπος που ασκώ διοίκηση στο Δήμο…να αλλάξετε Δήμο!!»

 


1aaa-dim-kessaΜε παρουσία αστυνομικής δύναμης και σε έξαλλη κατάσταση, όπως περιγράφουν οι ίδιοι οι επισκέπτες, ο δήμαρχος Καισαριανής υποδέχτηκε στο «Δημαρχείο ΤΟΥ»-κατά πως το αποκάλεσε- αντιπροσωπεία γονέων από τα νηπιαγωγεία της πόλης, απειλώντας να τους πετάξει έξω και τονίζοντας ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο Θεσμός και, αν δεν τους αρέσει ο τρόπος που ασκεί διοίκηση στο Δήμο, …να αλλάξουν Δήμο!!
Αυτά τα ωραία συνέβησαν χτες στο Δημαρχείο Καισαριανής, σε μια συνάντηση που επιδίωξαν οι σύλλογοι γονέων, προκειμένου να υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις έστω αυτήν την ύστατη ώρα, ώστε «να δοθεί μια ανάσα στα νηπιαγωγεία και το έργο των νηπιαγωγών.»
Ακολουθεί το ενημερωτικό σημείωμα που λάβαμε:

 

«Εμείς, οι γονείς των νηπιαγωγείων της Καισαριανής μαζί με τα παιδιά μας, χθες το πρωί, πραγματοποιήσαμε συμβολική διαμαρτυρία στο Δημαρχείο της πόλης μας για να πάρουμε απαντήσεις, αλλά και να δοθούν άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των νηπιαγωγείων των παιδιών μας. Τουλάχιστον κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις για να δοθεί μια ανάσα στα νηπιαγωγεία και το έργο των νηπιαγωγών.
Κατά την είσοδο μας, στο χώρο, μας επιφύλαξαν μια «έκπληξη». Την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων! Μάλλον, αυτό εννοούσαν όταν μας έλεγαν, δια στόματος του Αντιδημάρχου Παιδείας στους αγιασμούς των σχολίων, ότι το Δημαρχείο είναι ανοιχτό για κάθε γονιό και κάθε δημότη της πόλης. Στην προσπάθειά μας να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις, αντιπροσωπεία γονιών πήγε να συναντήσει τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, αφού ο ίδιος δεν επιθυμούσε να συναντηθεί με όλους τους γονιούς, όπως αιτηθήκαμε. Να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις μας συνόδευσαν μέχρι την αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου και παρέμειναν εκεί μέχρι το τέλος. Στην προσπάθεια να μεταφέρουμε όλες τις αγωνίες και τα δίκαια αιτήματά μας δεχτήκαμε απειλές και ύβρεις από τον Δήμαρχο Καισαριανή, κο Βοσκόπουλο. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε όλους τους γονιούς που ήμασταν εκεί «περιφερόμενο θίασο, αργόσχολους και διαταραγμένες προσωπικότητες»! Όταν ενημερώσαμε ότι τη συνομιλία θέλουμε να την καταγράψουμε, για να την ακούσουν και οι υπόλοιποι γονείς πώς εκφράζεται ο πρώτος την τάξη δημότης, …κόλλησε το πρόσωπό του στο πρόσωπο μητέρας απειλώντας την σε έξαλλη κατάσταση. Ζητώντας του να αναλογιστεί τη θέση του και τα σοβαρά προβλήματα απλά … ζήτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να μας πετάξουν έξω από το δημαρχείο ΤΟΥ , όπως δεν παρέλειψε να τονίσει. Μας είπε επίσης ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο Θεσμός και, αν δεν μας αρέσει ο τρόπος που ασκεί διοίκηση στο Δήμο, …να αλλάξουμε Δήμο!!
Λίγες ώρες πριν, στους αγιασμούς των νηπιαγωγείων είχαμε ακούσει δια στόματος του Αντιδήμαρχου Παιδείας, πολλά και μεγάλα ΘΑ. ΘΑ έρθουν οι αίθουσες, ΘΑ έρθουν οι καθαρίστριες, ΘΑ εξασφαλίσουμε 17 μαθητές ανά αίθουσα, κ.ά. ΘΑΘΑΘΑ !!! Ταυτόχρονα ακούμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να μας λένε ότι όλα είναι έτοιμα!!! Το μόνο που έκαναν είναι κουτιά τσίγκοι και μάσκες ΧΧΧL.

 

 

Όμως … η πραγματικότητα από σήμερα το πρωί, στα νηπιαγωγεία έχει ως εξής:

 


 1ου Νηπιαγωγείο: Νήπια στοιβαγμένα 25 και 25 σε 2 τμήματα και 21 στο τσίγκινο κουτάκι ή αλλιώς «οικίσκος», όπως έλεγε ο Δήμαρχος, ή αλλιώς παιδαγωγικός παράδεισος, όπως διαφημίζει το Υπουργείο Παιδείας, με 2 «δανειζόμενες» καθαρίστριες, που έχουν γίνει λάστιχο από σχολείο σε σχολείο, χωρίς βοηθητικό προσωπικό για το ολοήμερο, ενώ στην περίπτωση που φτάσουν κάποια στιγμή οι υπόλοιπες αίθουσες που προορίζονται για τον αύλειο χώρο του 1ου Παιδικού Σταθμού και ανήκουν στη διεύθυνση του 1ου Νηπιαγωγείου δεν υπάρχουν ακόμα διορισμένοι νηπιαγωγοί και ο αύλειος χώρος θα είναι άκρως μικρός και επικίνδυνος.
 Στο 3ο Νηπιαγωγείο: τοποθετήθηκε το τσίγκινο κουτί. Άρα θα στοιβαχτούν 87 παιδιά σε 2 αίθουσες βαρέως τύπου, σ΄ ένα τσίγκινο κουτί και σ΄ ένα παμπάλαιο μικρότερο. Οι μαθητές στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσουν στο τέλος της εβδομάδας, αφού τις επόμενες μέρες θα γίνονται εργασίες στον χώρο και παραλαβή του παιδαγωγικού υλικού, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να οδηγούνται σε λύσεις «φύλαξης» και να βάζουν βαθειά το χέρι στην ήδη άδεια τσέπη τους.
 Στο 5ο Νηπιαγωγείο: 2 τμήματα των 25 παιδιών με 2 καθαρίστριες με ημιαπασχόληση σε σπαστές βάρδιες των 4 ωρών η κάθε μια. Η αίθουσα – κουτάκι αγνοείται αλλά και αν έρθει δεν υπάρχει μέχρι τώρα διορισμένος νηπιαγωγός
 Στο 2ο – 6ο Νηπιαγωγείο: δε λειτουργεί το ολοήμερο γιατί δεν υπάρχει ακόμα νηπιαγωγός, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει αίθουσα χωρίς παράθυρα με μόνο ένα φεγγίτη.
 Στο 7ο Νηπιαγωγείο : 2 τμήματα 17 και 18 αντίστοιχα μέσα σε παμπάλαια τσίγκινα κουτιά, με 2 καθαρίστριες με ημιαπασχόληση σε σπαστές βάρδιες των 3,5 ωρών η κάθε μια .
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ εμείς οι γονείς παραβρεθήκαμε χθες στο Δημαρχείο και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Θα συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, την ΠΕΜΠΤΗ στης 18.30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ. Θα ενώσουμε τη φωνή μας με άλλους γονείς από όλη την Αττική, με εκπαιδευτικούς, φοιτητές. Γιατί θέλουμε σχολεία αντάξια των αναγκών μας.

 

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ _ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

 

Υ.Γ.: ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα αναφέρουμε με καθαρό λόγο, θαρρετά, χωρίς διάθεση να ωραιοποιήσουμε στο ελάχιστο κανέναν υπεύθυνο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ! Κυρίως ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα αναφέρουμε χωρίς να μας κάμπτουν οι χυδαιότητες που αναρτά η Δημοτική Αρχή μέσω fb. Ας κατέβαινε να τα πει αυτά στους γονείς που ήταν μαζεμένοι στο δημαρχείο!
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!»

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Η παγκοσμιοποίηση του ΝΑΤΟ

Η παγκοσμιοποίηση του ΝΑΤΟ

Του Mahdi Darius Nazemroaya   Εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια, ο κόσμος έχει παριτυλιχθεί ..

Readmore

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: «Η αναπηρία μας αφορά όλους»

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: «Η αναπηρία μας αφορά όλους»

3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία   Υπάρχουν πολλές παγκόσμιε..

Readmore

Πάρκο Γουδή: Ο παιδότοπος εφήβων μετατρέπεται σε πάρκινγκ;

Πάρκο Γουδή: Ο παιδότοπος εφήβων μετατρέπεται σε πάρκινγκ;

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου   «Το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή εί..

Readmore

«Μετωπική» ΜΑΞΙΑΔΗΖ-Καφατσάκη για την αφή κανδηλίων

«Μετωπική» ΜΑΞΙΑΔΗΖ-Καφατσάκη για την αφή κανδηλίων

Σε «μετωπική» με την πρώην δήμαρχο Τίνα Καφατσάκη και το «ΜΑΖΙ», εξελίσσεται το εγ..

Readmore

Αναδάσωση στο λόφο του Αράπη από το ΣΠΑΥ και τον Δήμο Βύρωνα

Αναδάσωση στο λόφο του Αράπη από το ΣΠΑΥ και τον Δήμο Βύρωνα

Ο ΣΠΑΥ συνεχίζει δυναμικά το εκτεταμένο πρόγραμμα αναδασώσεων μέσω του σχεδίου π..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.