Σύλλογος Ρόζα Ιμβριώτη: «Διεκδικούμε το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων»

1aaa-imbriroza

 

«Συνεχίζουμε στις 25/8 με συγκέντρωση στα Προπύλαια 11 π.μ. και Πορεία στη Βουλή, για να απαιτήσουμε να αναλάβει η κυβέρνηση την κρατική της ευθύνη για το άνοιγμα των σχολείων με υγιεινή και ασφάλεια και να μην προκαλεί η Υπ. Παιδείας μιλώντας για 17 μαθητές ανά τμήμα! Στα σχολεία μας, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, περισσεύουν τα 25άρια τμήματα!

Να μη μείνει κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά και να καλυφθούν τα κενά από την αρχή της σχολικής απαιτήσαμε οι εκπ/κοί σήμερα που πραγματοποιήσαμε παράσταση στο υπ. Εσωτερικών.
Δε λάβαμε ουσιαστικές απαντήσεις στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία μας με γενικό γραμματέα του υπουργείου και αύριο Τρίτη θα συναντηθούμε με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο. Στη σημερινή συνάντηση, μεταξύ άλλων, τέθηκε και το θέμα των λαθών, που έχουν γίνει στη μοριοδότηση και διατάξεων του νόμου Γαβρόγλου, που έχουν αφήσει έξω από τους πίνακες πάνω από 10.000 εκπαιδευτικούς (λόγω παράβολου, λαθών μοριοδότησης, αποκλεισμός λόγω μη εξομοίωσης πτυχίων χωρίς ευθύνη των συναδέλφων κλπ). Συνάδελφοι, που δούλεψαν χρόνια, κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι!
Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στο πρόγραμμα πολύμορφων δράσεων που διοργανώνουμε ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΕΛΜΕ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και διεκδικούμε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος από τους πίνακες και να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στα σχολεία. (Δείτε ολοκληρωμένο πλαίσιο στο https://www.sylimvrioti.gr/apofaseis-gs-ds/apofaseis-ds-pros-meli/enim-2019-2021/2361-161-248-1030-258-11-1882020).


Συνεχίζουμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα κινητοποιήσεων αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11.00 στα Προπύλαια, διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (Δείτε διεκδικήσεις μας https://www.sylimvrioti.gr/apofaseis-gs-ds/apofaseis-ds-pros-meli/enim-2019-2021/2362-162-25-11-2282020).

 


ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!

Προκαλεί η Υπ. Παιδείας μιλώντας για 17 μαθητές ανά τμήμα! Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας, αφού δεν πήραν κανένα μέτρο προετοιμασίας για το άνοιγμα των σχολείων, έρχονται τώρα και μας λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι φορώντας μάσκες όλα θα πάνε καλά! Κι ας περισσεύουν τα 25άρια τμήματα πανελλαδικά σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και στα περισσότερα σχολεία, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, της περιοχής μας! Να σταματήσουν την κοροϊδία! Η υγιεινή και η ασφάλεια σε όλα τα σχολεία είναι κρατική ευθύνη! Ατομική μας ευθύνη, εκπαιδευτικοί και γονείς είναι να παλέψουμε, ώστε να έχουμε όλοι μόρφωση, υγεία, σταθερή δουλειά! Κι αυτό θα κάνουμε!

 

1aaa-ga-ma

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Πως γιορτάζεται η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βύρωνα

Πως γιορτάζεται η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βύρωνα

Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Σε δημόσια διαβούλευση η ανάπλαση της πλατείας Φατσέα

ΒΥΡΩΝΑΣ: Σε δημόσια διαβούλευση η ανάπλαση της πλατείας Φατσέα

Αναρτήθηκε σήμερα και δίνεται σε διαβούλευση με τους δημότες, τους φορείς και τις ..

Readmore

«…Άστα κλαύστα» στην Καισαριανή από το θίασο «Άπειρο +1»

«…Άστα κλαύστα» στην Καισαριανή από το θίασο «Άπειρο +1»

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση “Σχέσεις… Άστα κ..

Readmore

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Στο…ρυθμό του κορωνοϊού ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Στο…ρυθμό του κορωνοϊού ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

  Με πρωτόκολλα covid-19 ο εφετινός εορτασμός της εθνικής επετείου: χωρίς παρέλασ..

Readmore

Μήπως χτυπάει έντονα το «καμπανάκι» για κορωνοϊό στα σχολεία του Ζωγράφου;

Μήπως χτυπάει έντονα το «καμπανάκι» για κορωνοϊό στα σχολεία του Ζωγράφου;

Στις 19 Οκτωβρίου, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζωγράφου επιβεβαιώνεται ο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.