ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Λαϊκή Συσπείρωση εναντίον Βοσκόπουλου για το ΚΗΦΗ

Άλλο ένα περιστατικό έντασης καταγράφεται στις σχέσεις δημάρχου Καισαριανής – Λαϊκής Συσπείρωσης, μετά την προσπάθεια του πρώτου να οικειοποιηθεί- όπως τον κατηγορεί η Λαϊκή Συσπείρωση- το ΚΗΦΗ, ένα έργο που ξεκίνησε επί δημαρχίας Α. Καμπάκα και η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε από τον Η. Σταμέλο τον Οκτώβριο του 2018.

 

1aaa-ana-kifiΣε ανακοίνωσή της «…για την προσπάθεια του Βοσκόπουλου να οικειοποιηθεί άλλο ένα έργο που προχωράει στην πόλη μας», η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει:


«Σε ανάρτηση του κου Βοσκόπουλου στο διαδίκτυο, σχετικά με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), μαθαίνουμε ότι ο δήμαρχος «τηρεί άλλη μια προεκλογική του δέσμευση»!
Το δούλεμα καλά κρατεί , όπως και η προσπάθεια του κου Βοσκόπουλου να οικειοποιηθεί τις προτεραιότητες και τα αποτελέσματα των διεκδικήσεων της θητείας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο μας και προηγούμενων διοικήσεων.
Προσπάθειά που δεν προσβάλλει μόνο τις πολύχρονες ενέργειες που απαιτήθηκαν από τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και την ίδια τη νοημοσύνη του Καισαριανιώτικου λαού.
Τηρείται λοιπόν η δέσμευση του δημάρχου… για ‘ένα έργο που ξεκίνησε επί δημαρχίας
Α. ΚΑΜΠΑΚΑ (οριστική ιδιοκτησία οικοπέδου και άδεια οικοδομής) και που μετά από πολλές προσπάθειες της δημοτικής αρχής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την περιφέρεια τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018.
Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ έχει την υπογραφή του δημάρχου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηλία Σταμέλου (βλ. σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί).

 

29-7-2020

 

Εγκρίθηκε η δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας στο Δήμο Καισαριανής

 

«Εγκρίθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για την κατασκευή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Κοινωνικής Πρόνοιας συνολικού προϋπολογισμού 2.020.200,46 €.
Πρόκειται για ένα έργο που εδώ και χρόνια ο Δήμος Καισαριανής διεκδικούσε την χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια. Με την υπογραφή της σύμβασης ανοίγει πλέον ο δρόμος για την οριστική υλοποίηση του Κέντρου.
Αποτελεί ένα σημαντικό έργο που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από νέες κοινωνικές δομές οι οποίες έχουν δημιουργηθεί (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Συσσίτιο, Κέντρο Κοινότητας) τα τελευταία χρόνια και σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δομές, στηρίζουν ουσιαστικά το σύνολο των κατοίκων της Καισαριανής.
Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή μονάδας ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα. Το έργο αφορά στη κατασκευή κτηρίου βασισμένο σε βιοκλιματικές αρχές το οποίο θα παρέχει οργανωμένη κοινωνική φροντίδα στα ευαίσθητα κοινωνικά άτομα της πόλης που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και των οποίων το περιβάλλον που τα φροντίζει αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους. Το Κέντρο θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα φιλοξενεί άτομα όλων των ηλικιών που χρήζουν ανάγκης ημερήσιας φροντίδας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Κοινωνικής Πρόνοιας θα λειτουργήσει σε συνεργασία και συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες Υποδομές Υγείας και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας που λειτουργούν ήδη στο Δήμο Καισαριανής. Με την ολοκλήρωσή του ένας σημαντικός αριθμός κατοίκων της πόλης μας θα δεχτεί ουσιαστική φροντίδα και βοήθεια από εξειδικευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό σε ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο.»

 

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018

 


Η ανακοίνωση του Δημάρχου

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία του Κ.Η.Φ.Η στην Καισαριανή

 

1aaa-bosko-kifi«Με την αποξήλωση αμιάντου ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η).
Ο Δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος τηρώντας τη δέσμευση του προεκλογικά για τη δημιουργία του Κ.Η.Φ.Η δήλωσε:
"Είμαι διπλά χαρούμενος σήμερα, πρώτα απ΄όλα γιατί δημιουργούμε μια δομή φιλοξενίας και φροντίδας για ηλικιωμένους και δεύτερον γιατί ένα μεγάλο έργο ξεκινάει στην πόλη μας."
Το Κ.Η.Φ.Η. είναι μια σύγχρονη ανοιχτή δομή ημερήσιας φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, πάρκισον, νοητικά, ψυχικά προβλήματα υγείας) και των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους, εργάζεται ή μπορεί να αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στη φροντίδα αυτών.
Σκοπός της Δομής είναι, μέσω της ημερήσιας ή ολιγόωρης παραμονής των ατόμων Τρίτης Ηλικίας σε ένα οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, η επικοινωνία μεταξύ τους και η αυτάρκειά τους.
Επίσης, επιδιώκεται εναρμόνιση της οικογένειας και της εργασιακής ζωής των μελών της με το ηλικιωμένο άτομο, η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος η υποστήριξη των ηλικιωμένων, ώστε να διατηρήσουν την αυτονομία τους, την κοινωνική συμμετοχή και το κοινωνικό τους περιβάλλον.
Η Δομή περιλαμβάνει χώρους ημερήσιας παραμονής, δημιουργικής απασχόλησης και πολλαπλών χρήσεων, γυμναστικής και κινησιοθεραπείας, εξεταστήρια, γραφεία ιατρών, νοσηλευτών, ειδικών κοινωνικών επιστημόνων, διοίκησης, κλίνες για ανάπαυση και ολιγόωρη νοσηλεία, τραπεζαρία καθώς και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής.
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των ωφελουμένων με συνοδό από και προς την οικία τους.
Το Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Καισαριανής θα επανδρωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό.
Τα κοινωνικά κριτήρια για την επιλογή και την ένταξη των ωφελουμένων στο Κ.Η.Φ.Η είναι τα εξής: να είναι δημότες του Δήμου Καισαριανής και να χρήζουν καθημερινής βοήθειας, με προτεραιότητα σε άπορους ή μοναχικούς δημότες, μη δυνάμενους να αυτοεξυπηρετηθούν και ανθρώπους που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Το Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Καισαριανής, υπάγεται στη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί σύμφωνα με άδεια της Περιφέρειας Αττικής.
Η κατασκευή του κτηρίου και οι υποδομές του χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής «Αττική 2014-2021», μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.»

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
«Εντέχνως» κόντρα στον φόβο και στην παρακμή

«Εντέχνως» κόντρα στον φόβο και στην παρακμή

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Σταύρ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Καταστροφές από τη νεροποντή της περασμένης Τετάρτης λόγω αμέλειας

ΒΥΡΩΝΑΣ: Καταστροφές από τη νεροποντή της περασμένης Τετάρτης λόγω αμέλειας

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα   «Το απόγευμα της Τετάρτης 9/6/2021 μ..

Readmore

Τσίπρας: Υπογράφω για να παραμείνει το Θέατρο Βράχων στο δημόσιο

Τσίπρας: Υπογράφω για να παραμείνει το Θέατρο Βράχων στο δημόσιο

  Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη οι δήμαρχοι..

Readmore

Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα εργολάβων και εταιρειών

Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα εργολάβων και εταιρειών

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα       «Την Τετάρτη..

Readmore

Προνόμια και υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Προνόμια και υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Λοταρία με δώρο 5 εκατ. δολάρια στη Νέα Υόρκη, πέντε λοταρίες με δώρο 1 εκατ. δολάρια..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.