26 παιδιά 4-5 ετών μέσα σε κοντέινερ;

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Καισαριανής

για την εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής αγωγής

 

 

1aaa-go-prokat«Αγαπητοί γονείς,

 

Αυτή η πρωτόγνωρη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της αλλά και η νέα προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη αφού θα βρει τα παιδιά των 4-5 χρόνων να κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ και μάλιστα σε 26αρια τμήματα!

 

Και στην Καισαριανή η 2χρονη προσχολική αγωγή εφαρμόζεται υποχρεωτικά, χωρίς τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Η ολοκληρωμένη πρόταση που κατατέθηκε το 2018 στο Υπουργείο και την ΚΤΥΠ Α.Ε. από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» και την τότε δημοτική αρχή και με την οποία συμφωνούμε – ζητούσε 11 αίθουσες προκάτ βαρέως τύπου με τις 2 απ’ αυτές να τοποθετούνται μέσα στο ειδικό Σχολείο, για τις ανάγκες της Ειδικής Προσχολικής Αγωγής. Η πρόταση αυτή αν και κάλυπτε και χωροταξικά και ποσοτικά τις ανάγκες των μαθητών και τις οικογένειές τους μπήκε στα συρτάρια με την Δημοτική Αρχή να δέχεται ασυζητητί την πρόταση της ΚΤΥΠ Α.Ε. και του Υπουργείου Παιδείας που είναι:

5 αίθουσες κοντέινερ ελαφρού τύπου, δηλαδή χρωματιστούς τσίγκους, όπως εύστοχα αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί! Μέσα εκεί καλούνται να χωρέσουν τα 100 επιπλέον 4χρονα που εγγράφηκαν φέτος στα νηπιαγωγεία της πόλης μας (συνολικά τα 360 παιδιά).
Αποτέλεσμα ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ 26 ΜΑΘΗΤΕΣ, πράγμα το οποίο επιτρέπεται μετά τον νέο νόμο για την εκπαίδευση. Σοβαρό πρόβλημα προκύπτει και χωροταξικά με την Άνω Καισαριανή να μένει ακάλυπτη αφού από τα 96 νήπια που έχουν κάνει αίτηση, μόνο τα μισά μπορούν να απορροφηθούν από το 3o Νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι γονείς να καλούνται να ταξιδεύουν στην Καισαριανή για να πάνε τα παιδιά τους στο Προνήπιο ή στο Νήπιο.

Δεν μπορεί αυτό να είναι το σχολείο των αναγκών μας.
Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς! Συντασσόμαστε με τους εκπαιδευτικούς που αγωνιούν για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η πολιτική για τα νήπια. Συνυπογράφουμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων Βρεφών και Νηπίων Δήμου Καισαριανής, για να εγκατασταθούν 11 αίθουσες προκάτ βαρέως τύπου!
Το σχολείο είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών! Μόνιμος και διαχρονικός στόχος είναι η ανέγερση σύγχρονων σχολικών κτιρίων με υποδομές και περιεχόμενο που αρμόζουν στον 21ο Αιώνα! Το 50% των σχολείων σε όλη την Ελλάδα είναι χτισμένα προ του 1985 και ακόμα και στα μεταγενέστερα δεν έχει γίνει κανένας προσεισμικός έλεγχος! Πρέπει τώρα να δεσμευτούν χώροι και να χρηματοδοτηθεί από το κράτος η δημιουργία ενός επαρκούς και σύγχρονου δικτύου σχολικών κτιρίων!
Ο καθένας από μας ενημερώνει όποιον γονιό γνωρίζει να έχει παιδιά αυτής της ηλικίας, τον καλεί να υπογράψει το ψήφισμα! Να γίνουμε μια γροθιά υπερασπίζοντας το δικαίωμα των 4χρονων και 5χρονων να μην κάνουν μάθημα σε τσίγκους, στοιβαγμένα σε 26 άρια τμήματα. Να βρεθούμε όλοι στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέσουμε το ψήφισμα και να δηλώσουμε κατηγορηματικά:

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ!
Καλούμε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σχολείων να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις στήριξης!»

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το Κέντρο Υγείας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το Κέντρο Υγείας

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί τ..

Readmore

Οι 3 ανατροπές του νέου εκλογικού νόμου για τους ΟΤΑ

Οι 3 ανατροπές του νέου εκλογικού νόμου για τους ΟΤΑ

  Ανατροπές στους παραταξιακούς συσχετισμούς και στις λειτουργίες των αιρετώ..

Readmore

Παρέμβαση του Δημάρχου Βύρωνα στην ΠΕΔΑ για τα απορρίμματα

Παρέμβαση του Δημάρχου Βύρωνα στην ΠΕΔΑ για τα απορρίμματα

Οι κρίσιμες όσο και αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται από την Κυβέρνηση και ..

Readmore

Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής για τα rapid test που επέλεξε

Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής για τα rapid test που επέλεξε

  Η Περιφέρεια Αττικής από το Μάρτιο του 2020 ως σήμερα έχει υλοποιήσει σημαντικ..

Readmore

Μ. Βορίδης: Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί κανονικά στο προσωπικό των ΟΤΑ

Μ. Βορίδης: Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί κανονικά στο προσωπικό των ΟΤΑ

Την πρόθεση του να συνεχίσει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής που ξεκίνησ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.