26 παιδιά 4-5 ετών μέσα σε κοντέινερ;

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Καισαριανής

για την εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής αγωγής

 

 

1aaa-go-prokat«Αγαπητοί γονείς,

 

Αυτή η πρωτόγνωρη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της αλλά και η νέα προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη αφού θα βρει τα παιδιά των 4-5 χρόνων να κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ και μάλιστα σε 26αρια τμήματα!

 

Και στην Καισαριανή η 2χρονη προσχολική αγωγή εφαρμόζεται υποχρεωτικά, χωρίς τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Η ολοκληρωμένη πρόταση που κατατέθηκε το 2018 στο Υπουργείο και την ΚΤΥΠ Α.Ε. από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» και την τότε δημοτική αρχή και με την οποία συμφωνούμε – ζητούσε 11 αίθουσες προκάτ βαρέως τύπου με τις 2 απ’ αυτές να τοποθετούνται μέσα στο ειδικό Σχολείο, για τις ανάγκες της Ειδικής Προσχολικής Αγωγής. Η πρόταση αυτή αν και κάλυπτε και χωροταξικά και ποσοτικά τις ανάγκες των μαθητών και τις οικογένειές τους μπήκε στα συρτάρια με την Δημοτική Αρχή να δέχεται ασυζητητί την πρόταση της ΚΤΥΠ Α.Ε. και του Υπουργείου Παιδείας που είναι:

5 αίθουσες κοντέινερ ελαφρού τύπου, δηλαδή χρωματιστούς τσίγκους, όπως εύστοχα αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί! Μέσα εκεί καλούνται να χωρέσουν τα 100 επιπλέον 4χρονα που εγγράφηκαν φέτος στα νηπιαγωγεία της πόλης μας (συνολικά τα 360 παιδιά).
Αποτέλεσμα ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ 26 ΜΑΘΗΤΕΣ, πράγμα το οποίο επιτρέπεται μετά τον νέο νόμο για την εκπαίδευση. Σοβαρό πρόβλημα προκύπτει και χωροταξικά με την Άνω Καισαριανή να μένει ακάλυπτη αφού από τα 96 νήπια που έχουν κάνει αίτηση, μόνο τα μισά μπορούν να απορροφηθούν από το 3o Νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι γονείς να καλούνται να ταξιδεύουν στην Καισαριανή για να πάνε τα παιδιά τους στο Προνήπιο ή στο Νήπιο.

Δεν μπορεί αυτό να είναι το σχολείο των αναγκών μας.
Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς! Συντασσόμαστε με τους εκπαιδευτικούς που αγωνιούν για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η πολιτική για τα νήπια. Συνυπογράφουμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων Βρεφών και Νηπίων Δήμου Καισαριανής, για να εγκατασταθούν 11 αίθουσες προκάτ βαρέως τύπου!
Το σχολείο είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών! Μόνιμος και διαχρονικός στόχος είναι η ανέγερση σύγχρονων σχολικών κτιρίων με υποδομές και περιεχόμενο που αρμόζουν στον 21ο Αιώνα! Το 50% των σχολείων σε όλη την Ελλάδα είναι χτισμένα προ του 1985 και ακόμα και στα μεταγενέστερα δεν έχει γίνει κανένας προσεισμικός έλεγχος! Πρέπει τώρα να δεσμευτούν χώροι και να χρηματοδοτηθεί από το κράτος η δημιουργία ενός επαρκούς και σύγχρονου δικτύου σχολικών κτιρίων!
Ο καθένας από μας ενημερώνει όποιον γονιό γνωρίζει να έχει παιδιά αυτής της ηλικίας, τον καλεί να υπογράψει το ψήφισμα! Να γίνουμε μια γροθιά υπερασπίζοντας το δικαίωμα των 4χρονων και 5χρονων να μην κάνουν μάθημα σε τσίγκους, στοιβαγμένα σε 26 άρια τμήματα. Να βρεθούμε όλοι στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέσουμε το ψήφισμα και να δηλώσουμε κατηγορηματικά:

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ!
Καλούμε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σχολείων να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις στήριξης!»

 

1aaa-kout

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ απαντά στις ανακοινώσεις του Μαζί - Αγαπώ Ζωγράφου

Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ απαντά στις ανακοινώσεις του Μαζί - Αγαπώ Ζωγράφου

Το πολιτικό θάρρος εναντίον του πολιτικού θράσους     «Μέχρι τον Οκτώβριο 2..

Readmore

«ΜΑΖΙ» και «Αγαπώ Ζωγράφου» (ξανά) κατά της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

«ΜΑΖΙ» και «Αγαπώ Ζωγράφου» (ξανά) κατά της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

  Με ταυτόσημες σχεδόν ανακοινώσεις τους το «Μαζί για την πόλη μας» και το «Αγ..

Readmore

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε αέρα και θάλασσα!

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε αέρα και θάλασσα!

Του Χρήστου Φασλή   Το καλοκαίρι του 2020 είναι αναντίρρητα πολύ διαφορετικό από..

Readmore

Έδρεψε μετάλλια και διακρίσεις ο Ποσειδώνας Ιλισίων

Έδρεψε μετάλλια και διακρίσεις ο Ποσειδώνας Ιλισίων

  Ένα ασημένιο μετάλλιο, δυο χάλκινα και αρκετές διακρίσεις απέσπασε ο Ποσειδ..

Readmore

Σήκωσε το κύπελλο του βόλεϊ στο Ζωγράφου!

Σήκωσε το κύπελλο του βόλεϊ στο Ζωγράφου!

Ο πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ Παναγιώτης Πελεκούδας επισκέφθηκε τον Δήμο Ζωγρά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.