Με επιτυχία η εκδήλωση για την προσχολική αγωγή

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου

 1aaa-agw-ekdi«Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, η εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την δίχρονη προσχολική αγωγή. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Κώστα Γιαννόπουλο, γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου.
Οι παρευρισκόμενοι γονείς παρακολούθησαν τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα προβλήματα στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον δήμο Ζωγράφου είναι μεγάλα. Μέσα από την ομιλία αναδείχθηκε ότι η προσχολική αγωγή είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Μέσα από συνοπτική περιγραφή της κατάστασης φάνηκε η κατάσταση σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε τοπικό σε σχέση με τις δομές που φιλοξενούν την προσχολική αγωγή. Τονίστηκαν ιδιαίτερα οι αιτίες για την σημερινή κατάσταση, δηλαδή οι πολιτικές που έχουν εφαρμόσει τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ειδικά όσον αφορά στο δήμο Ζωγράφου, οι γονείς έχουν αποκομίσει πικρή πείρα τα τελευταία χρόνια, καθώς συστηματικά το 30% των αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποκλείονταν, ενώ φέτος που πλέον η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής είναι υποχρεωτική, η έλλειψη των αιθουσών την καθιστά απαγορευτική. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εκπαιδευτικών στον δήμο χρειάζονται τουλάχιστον 18 καινούριες αίθουσες για την εφαρμογή της. Μέχρι τώρα όμως δεν υπάρχει καμία νέα αίθουσα και η δημοτική αρχή «πετάει το μπαλάκι» της ευθύνης στο Υπουργείο Παιδείας.
Ανάμεσα στα υπόλοιπα ο ομιλητής ανέδειξε την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση των νηπιαγωγείων του δήμου, καθώς αίθουσες στεγάζονται σε ισόγεια πολυκατοικιών και σε ακατάλληλα κτήρια. Ενώ και η σημερινή δημοτική αρχή συντηρεί το αίσχος της προηγούμενης να στεγάζονται νηπιαγωγεία σε κοντέινερ. Μάλιστα προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους παρευρισκόμενους η πρόταση της πρώην δημάρχου (ΣΥΡΙΖΑ) στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για εγκατάσταση καινούριων κοντέινερ ώστε να εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική αγωγή.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τους γονείς να θέτουν ερωτήματα και να τοποθετούνται για τα ζητήματα μεταφέροντας και την πείρα από τις κινητοποιήσεις τους με αιχμή το αίτημα να εφαρμοστεί με όλους τους απαραίτητους όρους η δίχρονη προσχολική αγωγή στου Ζωγράφου.»

 

Ζωγράφου, 18 Ιουνίου 2020

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 1aaa-festi-summer

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής   «Παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Β..

Readmore

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Να προστατέψει ο Δήμος τις χρήσεις δημόσιας γης στο Πάρκο Γουδή     Ένα προν..

Readmore

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

Ένα μουσικό ταξίδι ξεκινάει το Σάββατο βράδυ στις 11 Ιουλίου, από την πλατεία Τερζά..

Readmore

«Μπλόκο» στο μπλόκο των διαδηλώσεων

«Μπλόκο» στο μπλόκο των διαδηλώσεων

  Πυκνώνουν οι αντιδράσεις κατά του νομοσχεδίου που έρχεται να «μπλοκάρει» τι..

Readmore

Επανέρχεται στην ΚΕΔΗΚ το σκλαβοπάζαρο της ΚΟΙΝΣΕΠ

Επανέρχεται στην ΚΕΔΗΚ το σκλαβοπάζαρο της ΚΟΙΝΣΕΠ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης   «-Συνεχίζονται οι αντεργατικές αποφάσεις ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.