ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ: «Υπάρχει δυνατότητα για άλλη διαχείριση των απορριμμάτων…»

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε σύσκεψη

της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής με θέμα τις πρόσφατες αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ

 

 

1aaa-lsa-esdnaΣύσκεψη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, με θέμα τα σοβαρά θέματα που συζητήθηκαν στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ, όπως ο κανονισμός τιμολόγησης, τα αντισταθμιστικά κ.ά. πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιούνη.

 


Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς (!), παρά τη δυνατότητα να γίνει διά ζώσης ή ακόμα και με τηλεδιάσκεψη, γεγονός που είχαν καταγγείλει οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετείχαν στη σύσκεψη ο Ηλίας Σταμέλος, δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔΑ, ο Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Αναργύρων - Καματερού και μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ και ο Θοδωρής Χαμαλίδης, δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας και μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ.
Στην παρέμβασή του ο Ηλίας Σταμέλος ανέδειξε ότι η αυξήσεις που προκύπτουν για τους δήμους με βάση την τιμολογιακή πολιτική του ΕΔΣΝΑ θα μετακυλιστούν στους δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών. Στάθηκε επίσης στις διαδικασίες που ακολουθούνται στον ΕΔΣΝΑ, σημειώνοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν συνεδριάζει, για να γίνεται διάλογος, την ίδια στιγμή που παίρνονται αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα.
Σημείωσε ότι κρίσιμο σημείο για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι το έγκλημα της συνέχισης της λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή, που αποφασίστηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Δούρου, τον περασμένο Αύγουστο, συνεχίζεται από τη σημερινή περιφερειακή αρχή Πατούλη και θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια. Επισήμανε ότι παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις, με αυτή την πολιτική χτυπιέται η ανακύκλωση στην πηγή.
Σχολίασε επίσης τον πρόσφατο νόμο της ΝΔ για το περιβάλλον, στον οποίο προβλέπεται η δυνατότητα της κυβέρνησης να παρακάμπτει ακόμα και το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της.
Ειδικά για την Αττική, ο Ηλ. Σταμέλος ανέδειξε ότι σε μια έκταση που αποτελεί το 3-4% της χώρας είναι συγκεντρωμένο το 40% του πληθυσμού, επομένως «δεν μπορεί να λυθεί το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μόνο στα πλαίσια αυτά ή κάθε δήμου ξεχωριστά. Χρειάζεται ένα ενιαίο σχέδιο για το με ποιον τρόπο θα γίνεται διαχείριση των απορριμμάτων και ποιος θα πληρώσει».
Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αύξηση στην τιμολογιακή πολιτική και σημείωσε τις πολιτικές ευθύνες που έχει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΔΑ, αφού στο προεδρείο εκπροσωπούνται συγκεκριμένες παρατάξεις με γνωστές πολιτικές αφετηρίες.
Όπως είπε, «υπάρχει δυνατότητα για άλλη διαχείριση των απορριμμάτων, υπέρ των λαϊκών συμφερόντων», και τόνισε την ανάγκη να γίνει τέτοια ουσιαστική συζήτηση στη ΓΣ της ΠΕΔΑ, θυμίζοντας ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει παρουσιάσει τις θέσεις της σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 1aaa-festi-summer

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

Ανακοίνωση του Συλλόγου Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών   «Στη συνεδρίαση του δ..

Readmore

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων   «Ο διαρκής αγώνας με σχέδιο, επιμονή κα..

Readmore

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής   «Παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Β..

Readmore

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Να προστατέψει ο Δήμος τις χρήσεις δημόσιας γης στο Πάρκο Γουδή     Ένα προν..

Readmore

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

Ένα μουσικό ταξίδι ξεκινάει το Σάββατο βράδυ στις 11 Ιουλίου, από την πλατεία Τερζά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.