Για άλλη μια χρονιά δεν θα υλοποιηθεί η δίχρονη προσχολική αγωγή

Ενημερωτικό δελτίο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου

για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Ιουνίου

 


1aaa-lsz-nppa«Την Τρίτη 2 Ιουνίου, συνεδρίασε «δια ζώσης» μετά από διάστημα τριών μηνών το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου. Η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη διαδικασία των «δια περιφοράς» συμβουλίων και να αξιοποιηθεί ο χώρος του κινηματογράφου Αλέκα.
Στην διαδικασία των ερωτήσεων η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα εξής ερωτήματα:

 


1. Για την κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς με την καθαριότητα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Από την απάντηση της διοίκησης αναδείχτηκαν τα μεγάλα κενά και η ανάγκη για άμεσες προσλήψεις καθαριστριών.

 


2. Για την υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για απαλλαγή των δημοτικών τελών των αυτοαπασχολούμενων της πόλης μας που επλήγησαν λόγω των μέτρων. Η δημοτική αρχή δεν απάντησε με σαφήνεια ούτε για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι αυτοαπασχολούμενοι, ούτε και για το πότε θα γίνει η απαλλαγή από τα τέλη που είναι και το σημαντικότερο.

 


3. Επιπλέον αναδείξαμε ότι η ράμπα για αμαξίδια είναι κλειστή στην είσοδο της Πολυτεχνειούπολης επί της Ηρώων Πολυτεχνείου

 


Το βασικό θέμα του δημοτικού συμβουλίου ήταν η συζήτηση για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και για το αν θα υλοποιηθεί στον δήμο Ζωγράφου. Η δημοτική αρχή επικαλούμενη ότι η συνεδρίαση γινόταν κεκλεισμένων των θυρών για υγειονομικούς λόγους, δεν επέτρεψε την παρουσία αντιπροσωπείας γονιών που έκαναν κινητοποίηση για αυτό το θέμα έξω από τον χώρο . Θα περιμέναμε να έδειχνε την ίδια ευαισθησία για το γεγονός ότι υπήρχε στο χώρο διαρκής παρουσία ατόμων άσχετων με το δημοτικό συμβούλιο.
Η εισήγηση του δημάρχου επί της ουσίας επιβεβαίωσε αυτό που φοβόμασταν ότι για άλλη μια χρονιά δεν θα υλοποιηθεί. Η ευθύνη ανήκει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην προηγούμενη και στην τωρινή δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος προσπάθησε να ρίξει το «μπαλάκι» στο υπουργείο παιδείας, όμως παρέλειψε να μιλήσει για τις ευθύνες της διοίκησης του, για το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα καλλιέργησε τον εφησυχασμό ότι παίρνει μέτρα και θα εφαρμοστεί η δίχρονη. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν και ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου διαβεβαίωνε ότι έχουν γίνει τα απαραίτητα ώστε να εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική αγωγή. Την ίδια ώρα η διοίκηση ισχυρίζεται ότι ανεξάρτητα με την δίχρονη θα απορροφήσει όλα τα παιδιά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όμως στο ερώτημα μας για το πόσα παιδιά θα μπορούν να φιλοξενήσουν από 1η Σεπτέμβρη δεν πήραμε καμία απάντηση. Μάλιστα στην πίεση που ασκήσαμε, η αποστροφή του δημάρχου ήταν ότι είναι εξωφρενικό να ζητάμε να απορροφηθούν όλα τα παιδιά από 1η Σεπτέμβρη.

 


Δε μας κάνει καμία εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή των υπόλοιπων παρατάξεων, όμως οφείλουμε να την στηλιτεύσουμε. Τέλος όσον αφορά την παράταξη της πρώην δημάρχου κ. Καφατσάκη για άλλη μια φορά δεν βρήκε να πει κάτι για τις τεράστιες ευθύνες που έχει τόσο για την προσχολική αγωγή όσο και για τους παιδικούς σταθμούς. Όμως βρήκε το θράσος να προτείνει ως άμεση λύση την εγκατάσταση ελαφρού τύπου προκατ – τα κοινώς λεγόμενα κοντέινερ ή αλλιώς λυόμενα. Αφήνουμε στο καθένα να βγάλει τα συμπεράσματα του.»

 

Ζωγράφου 7 Ιουνίου 2020

 

1aaa-kout

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ απαντά στις ανακοινώσεις του Μαζί - Αγαπώ Ζωγράφου

Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ απαντά στις ανακοινώσεις του Μαζί - Αγαπώ Ζωγράφου

Το πολιτικό θάρρος εναντίον του πολιτικού θράσους     «Μέχρι τον Οκτώβριο 2..

Readmore

«ΜΑΖΙ» και «Αγαπώ Ζωγράφου» (ξανά) κατά της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

«ΜΑΖΙ» και «Αγαπώ Ζωγράφου» (ξανά) κατά της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

  Με ταυτόσημες σχεδόν ανακοινώσεις τους το «Μαζί για την πόλη μας» και το «Αγ..

Readmore

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε αέρα και θάλασσα!

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε αέρα και θάλασσα!

Του Χρήστου Φασλή   Το καλοκαίρι του 2020 είναι αναντίρρητα πολύ διαφορετικό από..

Readmore

Έδρεψε μετάλλια και διακρίσεις ο Ποσειδώνας Ιλισίων

Έδρεψε μετάλλια και διακρίσεις ο Ποσειδώνας Ιλισίων

  Ένα ασημένιο μετάλλιο, δυο χάλκινα και αρκετές διακρίσεις απέσπασε ο Ποσειδ..

Readmore

Σήκωσε το κύπελλο του βόλεϊ στο Ζωγράφου!

Σήκωσε το κύπελλο του βόλεϊ στο Ζωγράφου!

Ο πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ Παναγιώτης Πελεκούδας επισκέφθηκε τον Δήμο Ζωγρά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.