ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Να ανησυχούν ή όχι οι γονείς για τις συνθήκες υγιεινής στο 5ο Δημοτικό;

1aaa-5o-dimoΜε 100 περίπου μαθητές ξεκίνησε σήμερα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου και τα μηνύματα για το αν και κατά πόσον έχουν εξασφαλιστεί οι συνθήκες υγιεινής είναι αντιφατικά. Στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη σήμερα στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής του Σχολείου κ. Δημητρίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Παπαγεωργίου διαβεβαίωναν πως υπάρχει ετοιμότητα και πως ο Δήμος και η Σχολική Επιτροπή έχουν τηρήσει παν ότι προβλεπόμενο.
Σε επιστολή του Συλλόγου Γονέων προς τον Δήμαρχο Ζωγράφου, κ. Θώδα, που έφτασε στα τοπικά ΜΜΕ χτες Κυριακή, διατυπώνεται ανησυχία και προβληματισμός για το αν έχουν διασφαλιστεί όλες οι προϋποθέσεις για την υγεία των μαθητών, εκπαιδευτικών και τίθεται το ερώτημα αν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας.

 

Τι από τα δυο ισχύει τελικά;
Τι πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών; Τις διαβεβαιώσεις στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ή την επιστολή προς τον Δήμαρχο Ζωγράφου;

 

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε στη συνέχεια την επιστολή:

 

«Μετά την παρέλευση δύο μηνών της με ημερομηνία 12-4-2020 επιστολής μας, στην οποία ουδέποτε απαντήσατε ως Δημοτική Αρχή ως οφείλατε, και με αφορμή την έναρξη της σχολικής δραστηριότητας στα δημοτικά τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, επανερχόμαστε ως Σύλλογος Γονέων με την παρούσα επιστολή.
Κοινή ανησυχία όλων των γονέων και κηδεμόνων είναι να διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την υγεία των μαθητών, εκπαιδευτικών και την ισότιμη πρόσβαση στην ψηφιακή εκπαιδευτική διαδικασία. Δείγμα της καλής μας θέλησης για συνεργασία ήταν το γεγονός ότι ως Σύλλογος Γονέων προσκαλέσαμε την 12-5-2020, την Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής, την κα Αναστασία Μπότου, όπου στην ανοικτή συζήτηση αναφέραμε τις απαιτήσεις των σχολικών μας μονάδων.
Ακολούθως, και έπειτα από συναντήσεις με τους γονείς των σχολείων μας, καθώς και το Σ.Γ.Κ του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, συγκεντρώσαμε ανησυχίες και προβληματισμούς ως προς τους εξής άξονες:
Πρωτίστως, η υγεία των μαθητών με φυσική παρουσία στο σχολείο, οπότε το προσωπικό καθαριότητας επαρκεί; Με τι ωράριο και με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί ότι το σχολείο θα έχει καθαριστεί και απολυμανθεί μετά το πέρας του προγραμματισμένου σχολικού ωραρίου; Είναι σημαντικό να μη μετακυλίεται το θέμα της καθαριότητας από σχολική χρονιά σε σχολική χρονιά, αλλά να καλυφθεί το όποιο κενό μόνιμα και άμεσα.
Δεύτερος άξονας ανησυχίας, η ισότιμη πρόσβαση στη ψηφιακή εκπαιδευτική διαδικασία. Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός παιδιών, που δεν θα παρακολουθεί δια ζώσης τα μαθήματα, διότι είτε οι γονείς είτε κάποια από τα παιδιά αυτά, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα το κατά πόσο αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να ταυτίσουν την εκπαιδευτική τους συνέχεια, με εκείνη της δια ζώσης, όταν μειονεκτούν σε τεχνολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να αντλήσουν το εκπαιδευτικό υλικό του τμήματός τους. Για το λόγο αυτό και υιοθετώντας την προτροπή της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κα Αναστασίας Μπότου, να προσεγγίσουμε με φειδώ και ρεαλιστικότητα τις ανάγκες της σχολικής μας μονάδας, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, ζητάμε να ενισχυθεί το σχολείο μας με -15- υπολογιστές, που θα εντάξουν ισότιμα τους μαθητές αυτούς. Περαιτέρω, επιδιώκουμε την έμπρακτη ευαισθητοποίησή σας ως προς την οργάνωση σεμιναρίων, που θα βοηθήσουν κατά κύριο λόγο γονείς στη χρήση εργαλείων της ψηφιακής εκπαίδευσης. Ακόμα και η ένταξη τέτοιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στα ανοιχτά κοινωνικά φροντιστήρια του Δήμου, θα αποτελούσε λύση στα χέρια γονέων, που αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, στην τηλεκπαίδευση.
Επιπλέον, σας υπενθυμίζουμε, για άλλη μία φορά, τα ουκ ολίγα προβλήματα που προκύπτουν από τα σχολικά μας συγκροτήματα και αφορούν την ολισθηρότητα των μαρμάρων στο προαύλιο χώρο, τα πρόσθετα κάγκελα των πάνω ορόφων, το βάψιμο αιθουσών και τον έλεγχο ηλεκτρονικής εγκατάστασης, καθώς θα μπορούσε να προγραμματιστεί ένα πλαίσιο ενεργειών-εργολαβιών ως προς αυτό, για να μην διαιωνίζονται τα προβλήματα.
Τέλος, αν και δεν αποτελεί μέρος της σχολικής επανένταξης των παιδιών μας, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας στην οικονομικά αδιέξοδη κατεύθυνση πολλών οικογενειών, όχι μόνο των σχολείων μας αλλά και γενικότερα του Δήμου μας, που δε θα πάνε διακοπές, οπότε τα δωρεάν αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα στα σχολεία, ή τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής καλοκαιρινής απασχόλησης ή ακόμα και οι σχολικές κατασκηνώσεις, θα δημιουργούσαν ανάσα σε πολλές οικογένειες στην προσπάθειά τους να ανακάμψουν και να ενισχύσουν θετικά την πλέον ευάλωτη ψυχολογία των παιδιών τους.
Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση αυτής της ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, και δεν υπάρχει δυνατότητα άλλης καθυστέρησης στην εφαρμογή των αιτημάτων μας και προκειμένου ο Σεπτέμβρης να βρει σε απόλυτη ετοιμότητα της σχολικές μας μονάδες, σας απευθύνουμε αγωνιώδη έκκληση και παράκληση να ασκήσετε τα δέοντα, ώστε να επιλυθούν άμεσα και αποτελεσματικά τα προπεριγραφόμενα αιτήματά μας.»

 

Μετά τιμής
το Δ.Σ. του Σ.Γ.Κ. του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 1aaa-festi-summer

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

Ανακοίνωση του Συλλόγου Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών   «Στη συνεδρίαση του δ..

Readmore

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων   «Ο διαρκής αγώνας με σχέδιο, επιμονή κα..

Readmore

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής   «Παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Β..

Readmore

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Να προστατέψει ο Δήμος τις χρήσεις δημόσιας γης στο Πάρκο Γουδή     Ένα προν..

Readmore

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

Ένα μουσικό ταξίδι ξεκινάει το Σάββατο βράδυ στις 11 Ιουλίου, από την πλατεία Τερζά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.