Κατάθεση ερωτήσεων της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα

«Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
-Δήμαρχο Βύρωνα
-Δημοτικούς Συμβούλους Βύρωνα

 

1aaa-rek-4erwtiΕρώτηση 1. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και το δημοτικό φόρο στα νοικοκυριά που έχουν μέλος τους σε κατάσταση αναστολής ή εκ περιτροπής εργασία ή άνεργο.

 


Στο Δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 14/4/20, στη συζήτηση του 1ου θέματος που αφορούσε την Απαλλαγή αναλογούντων τελών χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων και Ανταποδοτικών Τελών Καθαριότητας και Οδοφωτισμού για Επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του Κορωνοϊού, είχαμε ψηφίσει θετικά με επιφύλαξη.
Η επιφύλαξή μας συνίστατο στο ότι εκτός των επιχειρήσεων θα έπρεπε να υπάρξει επιπλέον απαλλαγή τελών και φόρου, στα νοικοκυριά που έχουν μέλος τους σε κατάσταση αναστολής ή εκ περιτροπής εργασία ή άνεργο που η ανεργία του είχε δηλωθεί έστω και την περίοδο της πανδημίας. Είναι δεδομένο ότι πολλά νοικοκυριά έχουν μέλος που συνεχίζει να βρίσκεται σε μία από τις παραπάνω καταστάσεις και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εντείνονται.
Η συγκεκριμένη πρόβλεψη για απαλλαγή από την πληρωμή τελών και φόρου για τα παραπάνω νοικοκυριά όσο διαρκεί η πανδημία και οι επιπτώσεις της, ήταν για μας όρος για την υπερψήφιση του θέματος, τον οποίο θέσαμε και έκανε δεκτό η δημοτική αρχή, με την υποχρέωση να το φέρει για ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για να μπορέσει να προετοιμαστεί για τους δικαιούχους.
Επειδή το θέμα αυτό δεν συμπεριλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. της 11/5/20 και δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. της 01/6/20, ζητάμε να μας ενημερώσετε, πότε θα συζητηθεί το θέμα αυτό.

 

 

 

Ερώτηση 2. Αξιοποίηση της έκτακτης επιχορήγησης.

 


Με την αριθμ.30520/21-5-20 απόφαση του ΥΠΕΣ, οι δήμοι ενισχύθηκαν με έκτακτη επιχορήγηση 75.000.000 € για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID 19. Ο Δήμος Βύρωνα επιχορηγήθηκε με το ποσό των 385.927,54 €. Ζητάμε να μας ενημερώσετε αν έχετε προγραμματίσει τον τρόπο αξιοποίησης αυτού του ποσού και τις ανάγκες που θα καλύψετε.

 

 

Ερώτηση 3. Για τις ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Βύρωνα.

 


Η συλλογικότητα “ΕΝΑΡΓΕΙΑ” έχει καταθέσει στον Δήμο στις 13, 14 και 15/05/20 αιτήματα και αναφορά σχετικά με τα παρακάτω:
-Αρ.Πρωτ.7870/14-05-2020. Για τα βυθισμένα φρεάτια στην οδό Βρυούλων και την κακοτεχνία της εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων 2010-2011.
-Αρ.Πρωτ. 7925/14-05-2020. Για την αδράνεια του Δήμου στις κακοτεχνίες τρίτων.
-Αρ.Πρωτ. 7929/15-05-2020. Για τα ξεχασμένα τμήματα κατεστραμμένων δρόμων.
Με αφορμή τις παραπάνω καταγγελίες και ύστερα από την από 30 Απριλίου ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκαν αστοχίες στο έργο των ανασφαλτώσεων – μπετοστρώσεων με ευθύνη της εταιρίας η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του, παρακαλούμε να μας απαντήσετε για τα ζητήματα που τίθενται παραπάνω και επιπλέον να μας ενημερώσετε για τα ακόλουθα, χορηγώντας μας και τα αντίστοιχα στοιχεία:
1. Ποιοί ποιοτικοί και ποσοτικοί έλεγχοι έχουν γίνει στο έργο και πότε, και ποιά ήταν τα αποτελέσματα αυτών.
2. Πώς διαπιστώθηκαν οι κακοτεχνίες οι οποίες αναφέρονται στην παραπάνω ανακοίνωση, σε ποιές οδούς, τι εντολές έχουν δοθεί γραπτώς στον ανάδοχο, πόσες από τις κακοτεχνίες έχουν μέχρι σήμερα αποκατασταθεί και ποια είναι η επίπτωσή τους στο οικονομικό αντικείμενο του έργου.
3. Πως προκύπτουν και σε ποιές οδούς αφορούν οι υπερβάσεις ποσοτήτων που περιέχονται στον υπό έγκριση ΑΠΕ σε σχέση με τις συμβατικά προβλεπόμενες.
4. Πως διαμορφώθηκε το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου μετά την έγκριση παράτασης προθεσμίας που δόθηκε από το Δ.Σ με την απόφασή του 215/2019. Στην αιτιολογική έκθεση για την έγκριση του 3ου ΑΠΕ που εισάγεται για συζήτηση στην οικονομική επιτροπή αναφέρονται επόμενες εγκρίσεις παρατάσεων και με τις αποφάσεις Δ.Σ. 207/2019 και 025/2020, πλην όμως οι εν λόγω αποφάσεις έχουν τελείως διαφορετικά αντικείμενα.

 

 

Ερώτηση 4. Πότε θα λειτουργήσει ξανά η δημοτική συγκοινωνία;

 


Οι λειτουργίες του κράτους έχουν επιστρέψει στο σύνολό τους, με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και την τήρηση των κανόνων που απαιτούνται για τη μη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα. Η συμβολή των ΜΜΜ είναι καθοριστική και γι αυτό δεν σταμάτησε η κίνησή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παρ΄ όλα αυτά η δημοτική συγκοινωνία σταμάτησε και δεν έχει αρχίσει ακόμα η εκτέλεση των δρομολογίων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Βύρωνα να στερούνται αυτής της σημαντικής παροχής.
Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να μας ενημερώσετε γιατί δεν έχουν ξεκινήσει μέχρι σήμερα τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας και πότε έχετε προγραμματίσει την έναρξή τους;»

 

 

Βύρωνας 29/5/2020
Τάσος Μαυρόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 1aaa-festi-summer

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

Ανακοίνωση του Συλλόγου Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών   «Στη συνεδρίαση του δ..

Readmore

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων   «Ο διαρκής αγώνας με σχέδιο, επιμονή κα..

Readmore

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής   «Παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Β..

Readmore

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Να προστατέψει ο Δήμος τις χρήσεις δημόσιας γης στο Πάρκο Γουδή     Ένα προν..

Readmore

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

Ένα μουσικό ταξίδι ξεκινάει το Σάββατο βράδυ στις 11 Ιουλίου, από την πλατεία Τερζά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.