«Όχι άλλες συμβάσεις με ιδιώτες»

«Η Δημοτική Αρχή απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο

την παραχώρηση της αποψίλωσης των κοινόχρηστων χώρων σε ιδιωτική εταιρεία.»

 

1aaa-idiwtes-rek«Τι κι αν ορκίζεται η δημοτική αρχή Βύρωνα στο δημόσιο χαρακτήρα λειτουργίας του δήμου, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όπως διαφορετική είναι η πραγματικότητα της ζωής στην πόλη μας από την ωραιοποιημένη εικόνα που παρουσιάζει καθημερινά με τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις που μας βομβαρδίζει. 

Χαρακτηριστική είναι η φράση βγάζω φλας αριστερά και στρίβω δεξιά. Την ώρα που η δημοτική αρχή που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για στήριξη και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του δήμου, παραχωρεί όλο και περισσότερες λειτουργίες του στους ιδιώτες. Μετά την εμπλοκή ιδιωτών στη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού, την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, τη μεταφορά των αδρανών υλικών, ο δήμος Βύρωνα προχωράει τώρα στην ανάθεση της αποψίλωσης των κοινόχρηστων χώρων του δήμου σε ιδιωτική εταιρεία.
Αφού στα έξι χρόνια που διοικεί το δήμο δεν έκανε προσλήψεις στη διεύθυνση πρασίνου, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μειώνεται διαρκώς, τώρα προχωράει στην ανάθεση της λειτουργίας μιας τόσο σοβαρής διεύθυνσης για το δήμο μας σε ιδιωτική εταιρεία.

 

Το χειρότερο που αποκαλύπτει τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, είναι η μεθόδευση που ακολούθησε:
1) Ενώ είχε αποφασίσει από 30/4/20 σύμφωνα με την ημερομηνία που αναγράφεται στη μελέτη παραχώρησης στην ιδιωτική εταιρεία, το απέκρυψε από το δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 11/5/20 και στο οποίο συζητήθηκαν οι προληπτικές δράσεις του δήμου εν όψει αντιπυρικής περιόδου και δημοσίευσε την πρόσκληση για την υποβολή προσφορών στις 15/5/20. Προφανώς γιατί γνωρίζει ότι αυτό που κάνει πλήττει τη λειτουργία του δήμου και ήθελε να φέρει το δημοτικό συμβούλιο και τους εργαζομένους προ τετελεσμένων και να μην εγείρει τις αντιδράσεις τους κατά τη διεξαγωγή του που μπορεί να φρέναραν τις μύχιες επιδιώξεις της.
2) Ενώ φέτος μπορεί λόγω των ρυθμίσεων για την πανδημία να προσλάβει συμβασιούχους εργαζόμενους στην αρμόδια διεύθυνση, με το ίδιο ποσό επιλέγει να πάρει ιδιωτική εταιρεία.
3) Στους όρους της μελέτης ανοίγει το παράθυρο υποκατάστασης των λειτουργιών της Διεύθυνσης Πρασίνου από ιδιωτικές εταιρείες στο μέλλον.
Τα λόγια περιττεύουν. Η δημοτική αρχή προχωράει πιο μπροστά από τις ρυθμίσεις της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Ν.Δ. που προσπαθεί να παραχωρήσει τα πάντα στους ιδιώτες. Φαίνεται πως σε αυτές τις επιλογές είναι απόλυτα σύμφωνος και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο δήμαρχος του Βύρωνα θα γίνει υπόδειγμα για εκπαιδευτικό σεμινάριο στους αυτοδιοικητικούς της Ν.Δ., για την ικανότητα παράκαμψης και παραπλάνησης του δημοτικού συμβουλίου και την αποτελεσματικότητά του στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

 

Καλούμε τη δημοτική αρχή:

 

1) Να αποσύρει άμεσα την ντροπιαστική πρόσκληση στις ιδιωτικές εταιρείες.

 

2) Να προσλάβει ΤΩΡΑ τους αναγκαίους εργαζόμενους που χρειάζονται για να γίνει αποψίλωση των κοινόχρηστων χώρων χωρίς άλλη καθυστέρηση, κάτι που προβλέπεται από τις ρυθμίσεις.

 

3) Να προγραμματίσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων στη Διεύθυνση Πρασίνου και να ζητήσει επιπλέον επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις προληπτικές δράσεις εν όψει αντιπυρικής περιόδου.
Εμείς από τη μεριά μας, γνωρίζοντας την τακτική της δημοτικής αρχής, δεν έχουμε συναινέσει και έχουμε αντιτεθεί στην παραπλανητική τακτική απόσπασης θετικής ψήφου στα θέματα προστασίας του Υμηττού και εκχώρησης υπηρεσιών σε εταιρείες.»

 


Βύρωνας 18/5/2020

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

1aaa-imbri-synavlia

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Βύρωνα προς τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές παρ..

Readmore

9 προτάσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών

9 προτάσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών

Ανακοίνωση της παράταξης «Πρώτη φορά Καισαριανή»   «Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβ..

Readmore

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Να ανησυχούν ή όχι οι γονείς για τις συνθήκες υγιεινής στο 5ο Δημοτικό;

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Να ανησυχούν ή όχι οι γονείς για τις συνθήκες υγιεινής στο 5ο Δημοτικό;

Με 100 περίπου μαθητές ξεκίνησε σήμερα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου και τα μηνύμ..

Readmore

Να αποσυρθεί το κείμενο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Να αποσυρθεί το κείμενο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς

«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έδωσε στη δημοσιότητα “Οδηγό Καλών Πρακτικών και Κατευθύνσεων, για την..

Readmore

Εκτός Δημόσιου Νηπιαγωγείου τα προνήπια

Εκτός Δημόσιου Νηπιαγωγείου τα προνήπια

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων των Βρεφών και Νηπίων για τους Πα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.