Τα αιτήματα των φορέων, η πανδημία και ο κ. Βοσκόπουλος

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής

 

1aaa-lsk-swmatΗ χώρα μας και όλη η ανθρωπότητα ζει πρωτόγνωρες στιγμές με την πανδημία του covid-19 και η δημοτική αρχή του κ. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στα λαϊκά στρώματα της πόλης μας, αντί να ακούσει τη φωνή αγωνίας των εργαζομένων του Δήμου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή απαντάει με τον μόνο τρόπο που ξέρει ,της χυδαιότητας και της συκοφαντίας.

 

Σε αποκαλύψεις που έκανε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου για ελλείψεις στα μέτρα προστασίας, για έκθεση σε κίνδυνο πολιτών και εργαζομένων όπως στην καθαριότητα και τη “βοήθεια στο σπίτι”, για εξαναγκαστική εργασία των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών, για απουσία γιατρού εργασίας … απάντησε με ακραία πολιτική χυδαιότητα, ψέματα και προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων.

Δεν είναι τυχαία η προσπάθεια που κατέβαλε η δημοτική αρχή (γι’ αυτό και η δημόσια ανάρτηση μέσω του site του δήμου) να συκοφαντήσει σε όλη την Καισαριανή ειδικότερα τον πρόεδρο του Συλλόγου και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, κο Κυπραίο. Γνωρίζει πολύ καλά η δημοτική αρχή του κου Βοσκόπουλου ότι τέτοιους συνδικαλιστές δεν τους έχει στο τσεπάκι της. Δεν είναι από αυτούς που έχουν τον συνδικαλισμό για ατομικό τους όφελος. Και αυτούς και τους ΠΑΜίτες τους ξέρουν καλά οι εργαζόμενοι σε πολλούς εργασιακούς χώρους και στον Δήμο Καισαριανής.

Στα αιτήματα φορέων για λήψη μέτρων στήριξης, όπως των αυταπασχολούμενων και των μαγαζάτορων της πόλης για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη μέχρι να λήξει αυτή η περίοδος, … δεν απαντά τίποτα. Εξάλλου, στον προϋπολογισμό τους χωράει η μισθοδοσία καμιάς 20αριάς αιρετών και (μυστικο)συμβούλων, αλλά δε χωράει η αλληλεγγύη στα αδύναμα στρώματα της πόλης. Πρόσφατα προχώρησαν σε απευθείας ανάθεση για την αναβάθμιση του λογισμικού του δήμου, ύψους 24.000 ευρώ.

Όντας θιασώτες της λογικής της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης δε διαμαρτυρήθηκαν για την υποχρηματοδότηση. Αντιμετωπίζουν τον δήμο ως επιχείρηση και οι επιχειρήσεις δεν έχουν αλληλεγγύη. Έχουν καλά αμειβόμενους συμβούλους και στελέχη και επαινούν μόνο τους σκυφτούς εργαζόμενους. Αυτό φάνηκε ακόμα πιο καθαρά όταν προσπάθησαν μία εβδομάδα πριν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου στην Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕΔΗΚ) σε αναστολή εργασίας στερώντας τους τον μισθό τους, ενώ μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε άλλες δομές του Δήμου, για να γλιτώσουν τη μισθοδοσία!

Η Δημοτική Αρχή επικαλείται αυξημένες ανάγκες συμπολιτών μας λόγω της πανδημίας και αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις για να πληρωθούν αυτές οι ανάγκες, καλεί σε “εθελοντισμό” για όλες τις ειδικότητες. Από οδηγούς, μάγειρες, καθαριστές… μέχρι και γιατρούς! Δε θέλουμε να σκεφτούμε τι αρμοδιότητες θα έχουν και πώς θα τις εκτελούν οι εθελοντές φύλακες δημόσιων χώρων … ή οι γραμματείς πώς θα διαχειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση κανένα έκτακτο σχέδιο δεν έχει τεθεί υπόψη των παρατάξεων για τις αυξημένες ανάγκες και τίθενται σοβαρά ερωτήματα.Πώς έγινε η αναδιάταξη του υπάρχοντος προσωπικού και πώς εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες έκτακτων προσλήψεων; Με ποια ατομικά μέσα προστασίας θα τους εφοδιάσουν όταν δεν έχουν καλύψει ούτε τους εργαζόμενους; Ποιο είναι το σχέδιο αξιοποίησής τους σε σχέση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και σε άλλες δομές στον Δήμο. Ποιο θα είναι το συντονιστικό κέντρο και πώς συνδέεται με τις κατευθύνσεις της Πολιτικής Προστασίας; Όλα δείχνουν ότι για μια ακόμη φορά ο εθελοντισμός θα γίνει ο Δούρειος Ίππος για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες του κράτους, που όταν αποτυγχάνει επικαλείται την ατομική ευθύνη.

Η Δημοτική Αρχή δεν συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και κανένα Ν.Π. του Δήμου μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως προβλέπεται και συμβαίνει ήδη στην περιφέρεια και σε μια σειρά από δήμους. Περιμένουμε ακόμα την απάντησή τους σε γραπτό αίτημα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προκειμένου:

να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν ανοιχτά όλες οι παρατάξεις για το σχέδιο έκτακτων μέτρων
να τεθούν προτάσεις για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων της πόλης,
να απαιτηθούν από την κυβέρνηση αποφάσεις για τα σοβαρά προβλήματα του ΕΣΥ (επίταξη κλινών, προσλήψεις κ.λπ.),
αλλά και της πόλης όπως η μονιμοποίηση των εργαζομένων στα προγράμματα αθλητισμού, πολιτισμού, στους παιδικούς σταθμούς, οι καθαρίστριες σχολείων κ.ά. για τους οποίους ακόμα και η αμοιβή τους είναι στον αέρα,
Να απαιτηθεί η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας και η δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στη γειτονιά μας όπως είναι το ΙΚΑ, το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ και το ΚΥ Βύρωνα.
Την .. επόμενη ημέρα από τη λήξη της πανδημίας θα είναι αυξημένες οι ανάγκες των Δήμων με τα λαϊκά στρώματα να βρίσκονται σε δυσχέρεια, με την ανεργία να καλπάζει και τις εργασιακές συμβάσεις να έχουν καταπατηθεί. Και ο λογαριασμός πρέπει να γίνει τώρα! Γι’ αυτό απαιτείται γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους δήμους. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, άρθρο 37, προβλέπει να …βοηθήσει την τοπική διοίκηση στο έργο της δίνοντας της ό,τι θα της έδινε για το 2020, αλλά με δυνατότητα προκαταβολής !! Αυτό σημαίνει ότι οι δήμοι θα πρέπει να βγάλουν τα σπασμένα φορολεηλατώντας τα λαϊκά στρώματα με τα δημοτικά τέλη, την ανταποδοτικότητα, την εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων. Και αυτό δεν είναι κινδυνολογία. Είναι νωπές οι θυσίες του ελληνικού λαού από τη 10ετή καπιταλιστική κρίση που έπεσε στις πλάτες του. Η κατά τα άλλα λαλίστατη Δημοτική αρχή δε βρήκε να πει μια κουβέντα γι΄αυτά δεμένη χειροπόδαρα στο άρμα των προεκλογικών της κομματικών ανταλλαγμάτων και των ιδεολογικών της μύθων.

 

Όλα δείχνουν ότι η Δημοτική Αρχή θα πορεύεται στην ίδια ρότα, τις ίδιες επιταγές θα εξαργυρώνει, τα ίδια ιδεολογικά εικονίσματα θα προσκυνά και ο λαός της πόλης, πέρα από την επίθεση που δέχεται από την κεντρική πολιτική διαχρονικά και την εργοδοσία στους χώρους εργασίας, θα έχει απέναντί του και τη δημοτική του αρχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου και των φορέων της πόλης.

Καταγγέλλει στον λαό της πόλης την αήθη επίθεση της Δημοτικής Αρχής στον πρόεδρο του Συλλόγου και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλάι των ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΙΩΤΩΝ και μέσα στην ΠΑΝΔΗΜΙΑ για να βγούμε ΔΥΝΑΤΟΙ.

 

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 

1aaa-egw-kesa

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Αλλαγές «ρόλων» και νέα πρόσωπα με τον ανασχηματισμό του Βασίλη Θώδα

Αλλαγές «ρόλων» και νέα πρόσωπα με τον ανασχηματισμό του Βασίλη Θώδα

Στον πρώτο ανασχηματισμό της θητείας του προχώρησε ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θ..

Readmore

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: «Μήνυμα» ανασύνθεσης της Κεντροδεξιάς από τον Δ. Κολομπάτσο

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: «Μήνυμα» ανασύνθεσης της Κεντροδεξιάς από τον Δ. Κολομπάτσο

Τον τόνο για μια ανασύνθεση της Κεντροδεξιάς «πολυκατοικίας δίνει η δήλωση ανεξα..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Από 27 Μαΐου οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς

ΒΥΡΩΝΑΣ: Από 27 Μαΐου οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 αρχίζει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων εγγραφών και επαν..

Readmore

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Ανασχηματισμός με «επίκεντρο» την ΜΑΞΙΑΔΗΖ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Ανασχηματισμός με «επίκεντρο» την ΜΑΞΙΑΔΗΖ

Τη διοικητική αλλαγή στην ΜΑΞΙΑΔΗΖ, (τη Δημοτική Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων) έ..

Readmore

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: «Επί θύραις» η ανεξαρτητοποίηση του Δημήτρη Κολομπάτσου;

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: «Επί θύραις» η ανεξαρτητοποίηση του Δημήτρη Κολομπάτσου;

Πυκνώνουν οι εξελίξεις με επίκεντρο το Δημαρχιακό μέγαρο Ζωγράφου, λίγο πριν τον ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.