ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Έφερε αποτέλεσμα ο αγώνας της πρωτοβουλίας πολιτών για τα ΕΛΤΑ

1aaa-ana-elta1000 Καισαριανιώτες κατάφεραν τελικά να κινητοποιήσουν τον δήμαρχο Βοσκόπουλο, υποχρεώνοντάς τον να παραμερίσει την ηττοπαθή παραδοχή για το αναπόφευκτο κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην πόλη και να επιτύχει την παραμονή του, με παρέμβαση στη διοίκηση της εταιρείας.
Δυο μέρες πριν, την Κυριακή στις 5 του μηνός σε ανακοίνωσή του στο portal του Δήμου, ο Δήμαρχος επεσήμαινε:

 «Η κυβέρνηση έχει ήδη γνωστοποιήσει το σχέδιο εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα, τη μετάβαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη δραστική μείωση καταστημάτων κρατικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Αυτές λοιπόν οι αλλαγές συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όσο δύσκολο κι αν μας είναι να το αποδεχτούμε και να αποχαιρετήσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας κι εξυπηρέτησης.»

Την ίδια ώρα, η πρωτοβουλία πολιτών που είχε συγκεντρώσει διαδικτυακά πάνω από χίλιες υπογραφές, κατέθετε αίτημα για έκτακτη, μονοθεματική σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι η κατάργηση του καταστήματος δεν είναι αναπόφευκτη και ότι η απόφαση μπορεί να ανατραπεί. Ανάλογες θέσεις, με αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ,. είχαν διατυπωθεί και από τις δημοτικές παρατάξεις, την «Πρώτη φορά Καισαριανή», την «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» και την «Ανυπόταχτη Καισαριανή».
Στο «τέλος της μέρας» ο Δήμαρχος με μια ανακοίνωση, εντελώς διαφορετικού ύφους από εκείνη πριν δυο μέρες, που σημειωτέον έχει κατεβεί πια από το facebook της παράταξης!!!!-«κατακεραύνωνε» τους «λαϊκιστές» που «με δακρύβρεχτα κείμενα» και «φωτογραφίες εποχής» «δημιούργησαν εκ του μηδενός θέμα» απλά και μόνο για να κατηγορήσουν τη δημοτική αρχή…, και ανήγγειλε την ευτυχή έκβαση της επικοινωνίας του με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ.
Μακάρι ο κ. Βοσκόπουλος να είχε κινητοποιηθεί έτσι κι όταν το υπουργείο Οικονομικών έπαιρνε την Εφορία από την Καισαριανή και να μην είχε αρκεστεί σε μια επιστολή που είναι ζήτημα αν έφτασε ποτέ στα χέρια κάποιου αρμοδίου.
Μακάρι η απόφαση ακύρωσης του κλεισίματος των ΕΛΤΑ στην πόλη να είναι οριστική και να μην πρόκειται απλώς για κάποια παράταση…

Στη συνέχεια, παρατίθεται η αρχική ανακοίνωση του Δημάρχου στο portal του Δήμου και η ανάρτησή του στη σελίδα που έχει στο Facebook η Καισαριανή Τώρα:

 

PORTAL Δήμου- 5 Ιανουαρίου

 

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται στην πόλη μας μια μείωση καταστημάτων δημόσιων υπηρεσιών και τραπεζικών οργανισμών. Πρώτα έκλεισε το κατάστημα της Εθνικής Τραπέζης, για το οποίο ως νέα δημοτική αρχή διαμαρτυρηθήκαμε με σχετική επιστολή στη διοίκηση της τράπεζας. Έπειτα ακολούθησε το κατάστημα της εφορίας, για το οποίο επίσης διαμαρτυρηθήκαμε με αντίστοιχη επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Για την επικείμενη μεταφορά του καταστήματος των ΕΛΤΑ ενημερωθήκαμε από τους υπαλλήλους, οι οποίοι όμως αγνοούσαν το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής της. Έχουμε ήδη ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Οι παραπάνω αλλαγές δε σχετίζονται προφανώς με την Καισαριανή, ούτε εντάσσονται σε κάποιο σχέδιο υποβάθμισής της. Πρόκειται για μέτρα που λαμβάνονται από τις κρατικές υπηρεσίες και τις τράπεζες, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αναδιάρθρωσής τους. Η κυβέρνηση έχει ήδη γνωστοποιήσει το σχέδιο εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα, τη μετάβαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη δραστική μείωση καταστημάτων κρατικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Αυτές λοιπόν οι αλλαγές συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όσο δύσκολο κι αν μας είναι να το αποδεχτούμε και να αποχαιρετήσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας κι εξυπηρέτησης.
Θα αναζητήσουμε λύσεις εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας και κυρίως των ηλικιωμένων που απευθύνονταν μέχρι τώρα σε αυτές τις υπηρεσίες.
Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι τόσο ο εκσυγχρονισμός των δημοτικών υπηρεσιών, όσο και η διατήρηση του ανθρώπινου και διαπροσωπικού χαρακτήρα της πόλης μας.
Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της δημοτικής συγκοινωνίας, θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας στάσεων κοντά σε αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως η ΙΖ Εφορία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνδημότες μας που δυσκολεύονται να μετακινηθούν με άλλα μέσα.
Επίσης, ζητάμε από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ να αφήσει μία έστω μικρότερη ταχυδρομική δομή στο κέντρο της πόλης, όπως κάναμε εξάλλου και με την Εθνική τράπεζα από την οποία ζητήσαμε να αφήσει μιά ελάχιστη δομή για να εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι κυρίως συμπολίτες μας.
Με βάση τα νέα δεδομένα, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διευκολύνουμε και να εξυπηρετήσουμε όλους τους συνδημότες μας.
Τέλος, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να συζητηθούν τα θέματα αυτά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερώσουμε τις υπόλοιπες παρατάξεις και να συζητήσουμε από κοινού πιθανές λύσεις.

 

Χρήστος Βοσκόπουλος
Δήμαρχος Καισαριανής

 

FACEBOOK Καισαριανή Τώρα-7 Ιανουαρίου

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (γνωστών και μη εξαιρετέων) ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ!
«Ο Δήμος δεν θα οδηγηθεί στην υποβάθμιση λόγω εσφαλμένων αποφάσεων και αδράνειας».
Ισχυρίζεσθε ότι η άρνησή μου να διεκδικήσω με γνώμωνα το συμφέρον του δήμου δεν θα περάσει απαρατήρητη.
Ποτέ δεν αρνήθηκα να διεκδικήσω με γνώμονα το συμφέρον της πόλης!
Σας θυμίζω άλλωστε, αν δεν το έχετε κατανοήσει, ότι γι αυτό και η πόλη με εξέλεξε!
Αυτό όμως που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο, είναι η πρεμούρα να δημιουργήσετε εκ του μηδενός ένα θέμα, απλά για να κατηγορήσετε τη δημοτική αρχή, απλά και μόνο για να βρείτε έδαφος να επιδειχθείτε, να εντυπωσιάσετε, επαναστάτες εσείς, αυτόκλητοι προστάτες της Καισαριανής!
Τι δακρύβρεχτα κείμενα, τι φωτογραφίες εποχής! και παντού ο λαικισμός σας να διαρρέεται από τη πρωτόγονη σκέψη ότι τάχα όλοι τα βάζουν με την Καισαριανή, γιατί εδώ φυτρώνουν εσαεί επαναστάτες αγωνιστές!...
Με εγκαλείτε ότι τάχα έπρεπε να συγκαλέσω μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο με το θέμα αυτό! Αυτό δηλαδή αποτελεί λύση; Αυτή ήταν η πρότασή σας για την επίλυση του προβλήματος; Αντ’ αυτού προτίμησα να κάνω κάτι άλλο! Να λύσω το πρόβλημα!
Προφανώς αγνοείτε τις κινήσεις μου, αγνοείτε ότι κινούμαι θεσμικά εκ της θέσεώς μου σε ένα άλλο επίπεδο, πράγμα που φυσικά δεν είναι ανακοινώσιμο για απλή εντυπωσιοθηρία στο φέισμπουκ.
Αποτέλεσμα:
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΛΤΑ της πλατείας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, σε συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Κωνσταντόπουλο!
Τα σπαθιά στα θηκάρια λοιπόν σύντροφοι, υπομονή! Ίσως να έχετε στο μέλλον άλλες ευκαιρίες.
Όχι όμως τώρα!
Τώρα σώθηκε το κατάστημα, από την δημοτική αρχή, σας αρέσει, δεν σας αρέσει!!!

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Έχει καταργήσει ο Δήμος Ζωγράφου τον νόμο για τα τραπεζοκαθίσματα;

Έχει καταργήσει ο Δήμος Ζωγράφου τον νόμο για τα τραπεζοκαθίσματα;

Αγνοεί ο Δήμος Ζωγράφου τη ρύθμιση Θεοδωρικάκου που δίνει τη δυνατότητα στα κατασ..

Readmore

«Η ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων απειλεί την υγεία εκπαιδευτικών – μαθητών»

«Η ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων απειλεί την υγεία εκπαιδευτικών – μαθητών»

«Το Σάββατο, 19/9, και με μεγάλη καθυστέρηση έγιναν τα τεστ για τον κορονοϊό στους εκ..

Readmore

Δημόσιο και ΟΤΑ στα «μέτρα» του Covid-19

Δημόσιο και ΟΤΑ στα «μέτρα» του Covid-19

Νέα μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορ..

Readmore

Ο «εχθρός λαός» και ο δήμαρχος Καισαριανής

Ο «εχθρός λαός» και ο δήμαρχος Καισαριανής

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής   «Όπως επισημάναμε και σε προη..

Readmore

Συναγερμός στο Βύρωνα για την κακοκαιρία Ιανός

Συναγερμός στο Βύρωνα για την κακοκαιρία Ιανός

Έκτακτη σύσκεψη ενόψει της έλευσης της κακοκαιρίας Ιανός, πραγματοποιήθηκε σήμερ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.