ΕΑΣ: Όχι βρεφικός σταθμός στο Κέντρο ΑΜΕΑ Καισαριανής

1aaa-eas-bre«Η ΕΑΣ εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, παίρνοντας υπόψη τη θέση των εργαζομένων στο «ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α.Μ.Ε.Α», σχετικά με το θέμα της συστέγασης και ανακατασκευής του χώρου, για την παράλληλη λειτουργία και βρεφικού σταθμού, θέλει να σημειώσει τα εξής:

 


1. Κατανοούμε την ανάγκη της λειτουργίας νέου βρεφικού σταθμού για να καλύψει της υπάρχουσες ανάγκες στο δήμο μας. Η λύση όμως δεν μπορεί να γίνεται με κριτήρια αντιεπιστημονικά και αντικοινωνικά, αλλά να γίνεται με τέτοιο τρόπο που να παίρνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες, οι ανάγκες και οι γνώμες αυτών που διαχρονικά έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους για τη λειτουργία της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής, όπως είναι οι εργαζόμενοι σ’ αυτή.
2. Επισημαίνουμε επίσης ότι το πρόβλημα δεν είναι ποσοτικό, αν δηλ. τα παιδιά του βρεφικού σταθμού, μπορεί να είναι περισσότερα από τα παιδιά του ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α.Μ.Ε.Α, αλλά οι ιδιαιτερότητες, ο σεβασμός και η ευαισθησία που είναι απαραίτητο να δείχνει η κοινωνία, η δημόσια διοίκηση και οι Δημοτικές Αρχές, απέναντι στους ανθρώπους που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας. Εξάλλου η στάση απέναντι στις αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, αποτελούν τον καθρέπτη της κοινωνικής ευαισθησίας που είναι απαραίτητο να έχει η οποιαδήποτε Δημοτική ή Κρατική Αρχή. Δυστυχώς βλέπουμε σήμερα να κυριαρχεί παντού η αγοραία – νεοφιλελεύθερη αντίληψη, που μετράει κέρδη και τις ζημιές και όχι τις ανθρώπινες ζωές.
3. Η ΕΑΣ είναι αλληλέγγυα με τη βούληση των εργαζομένων στο κέντρο Α.Μ.Ε.Α. και ζητά να σταματήσει κάθε συζήτηση για συστέγαση ή μεταστέγαση του κέντρου. Αντίθετα ζητά την αύξηση των κονδυλίων για την πλήρη ανακαίνισή του και βελτίωση και αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και την πλήρη στελέχωσή του για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο της πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχει σ’ όσους τις έχουν ανάγκη.
Επίσης ζητά την κάλυψη της επίσης πραγματικής ανάγκης για να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά και τα βρέφη στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του δήμου, με την άμεση ενοικίαση χώρου για τη λειτουργία βρεφικού σταθμού και τον προγραμματισμό για την ίδρυση νέου χώρου για την λειτουργία σύγχρονου, ιδιοκτήτου σταθμού του Δήμου, καθώς και την δρομολόγηση των διαδικασιών για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των ήδη υπαρχόντων, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργία τους, να είναι κατάλληλοι για την υποδοχή όλων των παιδιών και όχι να μετατρέπονται σε χώρους παρκινγκ παιδικών ψυχών και να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις συνθήκες εργασίας.
Καλούμε τέλος όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να καταψηφίσουν οποιαδήποτε πρόταση συστέγασης ή μεταστέγασης του κέντρου Α.Μ.Ε.Α με το βρεφικό σταθμό που θα είναι σε βάρος και των βρεφών και της λειτουργίας του κέντρου.»


Καισαριανή 6/12/2019

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 

1aaa-egw-kesa

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Χωρίς απολυμάνσεις και τις μισές καθαρίστριες ανοίγουν τα σχολεία

Χωρίς απολυμάνσεις και τις μισές καθαρίστριες ανοίγουν τα σχολεία

«Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής δεν δίνει ούτε 1 ευρώ για τις ανάγκες των σχολικών μο..

Readmore

Κατάθεση ερωτήσεων  της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα

Κατάθεση ερωτήσεων της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα

«Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα -Δήμαρχο Βύρωνα -Δημοτικούς Συμβούλου..

Readmore

Χωρίς απολυμάνσεις και με μισές καθαρίστριες ανοίγουν τα σχολεία

Χωρίς απολυμάνσεις και με μισές καθαρίστριες ανοίγουν τα σχολεία

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης» για το άνοιγμα των σχολείων στο Δήμο Αθηναίων  ..

Readmore

Άμεση πρόσληψη 32 εργατών με 2μηνες συμβάσεις στο Δήμο Βύρωνα

Άμεση πρόσληψη 32 εργατών με 2μηνες συμβάσεις στο Δήμο Βύρωνα

Άμεση πρόσληψη 32 εργατών καθαριότητας, κήπων και φυλάκων παιδικών χαρών με 2μηνες ..

Readmore

«Δημιουργική ασάφεια» για τα σχολεία της Καισαριανής

«Δημιουργική ασάφεια» για τα σχολεία της Καισαριανής

«Δημιουργική ασάφεια για παραχώρηση χώρων των σχολείων στα πλαίσια αντιλαϊκών επ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.