ΒΥΡΩΝΑΣ: Το Σωματείο Εργαζομένων απαντά στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας

1aaa-epist-ergaz«Τα όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δήμου Βύρωνα κ. Αγγέλης Κ. την Πέμπτη 28 Νοέμβριου στους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας είναι ενδεικτικά της πολιτικής που φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να επιβάλει η δημοτική αρχή το αμέσως επόμενο διάστημα. Μια πολιτική που αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της καθαριότητας στην πόλη, στην απαξίωση στα μάτια των πολιτών μιας δημόσιας υπηρεσίας στα μάτια των πολιτών και τελικά θα ενισχύει τα σχέδια εκείνα που θέλουν την εισβολή ιδιωτικών εταιρειών και εργολάβων, την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας.

 


Σύμφωνα με τον κ. Αντιδήμαρχο το σχέδιο της δημοτικής αρχής περιλαμβάνει να μην γίνεται περισυλλογή των απορριμμάτων όλα τα Σαββατοκύριακα, - σήμερα επτά απορριμματοφόρα περισυλλέγουν από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης τα απορρίμματα- αλλά κάθε δέκα πέντε ημέρες- ανά δεύτερο Σαββατοκύριακο. Αυτό γιατί πολιτική της δημοτικής αρχής είναι να γίνουν περικοπές των υπερωριών στο νέο προϋπολογισμό για το 2020 που υπερβαίνουν τις 50.οοο ευρώ .

Αυτή η πολιτική θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επαγγελματιών της πόλης, αφού τα απορρίμματα θα παραμένουν στους κάδους από το πρωί της Παρασκευής όχι μόνο μέχρι το πρωί της Δευτέρας αλλά σε αρκετές περιοχές και δρόμους ακόμη περισσότερο. Διότι θα είναι αδύνατο ο συσσωρευμένος όγκος των απορριμμάτων να περισυλλεγεί και να μεταφερθεί την Δευτέρα στη χωματερή. Θα οδηγήσει στην περεταίρω εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ως σωματείο έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στην ανάγκη να υπάρξει ένας επανασχεδιασμός της υπηρεσίας καθαριότητας. Να μην γίνονται αποσπασματικές κινήσεις από την μεριά της δημοτικής αρχής που δεν συμβάλουν στην λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας, έτσι ώστε να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία.
Τα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες για την καθαριότητα της πόλης – ανταποδοτικά τέλη- ανέρχονται στα 5.000.000 ευρώ, δεν είναι λίγα. Αυτό που χρειάζεται είναι μια άλλη πολιτική που θα έχει στο κέντρο της την μείωση του όγκου των απορριμμάτων, που καταλήγουν στην χωματερή. Αυτό μπορεί να γίνει με την ενίσχυση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή περισσότερων υλικών. Ένας τέτοιος σχεδιασμός θα φέρει ΑΜΕΣΑ έσοδα στο δήμο- 1.000.000. ευρώ καταβάλει ο δήμος το χρόνο για τα απορρίμματα του που θάβονται στην χωματερή. Χρειάζεται καθημερινή περισυλλογή των απορριμμάτων επτά ημέρες την εβδομάδα. Οδοκαθαρισμό σε όλες τις γειτονιές και τους δρόμους της πόλης. Απαιτείται περιορισμό των λειτουργικών εξόδων– αγορά ανταλλακτικών, αναλώσιμων υλικών, εξωτερικά συνεργεία κ.λ.π. και όχι του μισθολογικού κόστους που παραμένει καθηλωμένο τα χρόνια των μνημονίων. Διαφάνεια στην καταβολή των υπερωριών.
Στην κατεύθυνση αυτή χρειάζονται να αξιοποιηθούν νέες τεχνολογίες , να αγοραστούν μηχανήματα, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αξιοποιήσει του προσωπικού με όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο, ισότιμα και με σεβασμό στα δικαιώματα του».

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Παναγιωτόπουλος Χρήστος

 

Η Γραμματέας

Μπίκα Πελαγία

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

1aaa-imbri-synavlia

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Βύρωνα προς τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές παρ..

Readmore

9 προτάσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών

9 προτάσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών

Ανακοίνωση της παράταξης «Πρώτη φορά Καισαριανή»   «Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβ..

Readmore

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Να ανησυχούν ή όχι οι γονείς για τις συνθήκες υγιεινής στο 5ο Δημοτικό;

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Να ανησυχούν ή όχι οι γονείς για τις συνθήκες υγιεινής στο 5ο Δημοτικό;

Με 100 περίπου μαθητές ξεκίνησε σήμερα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου και τα μηνύμ..

Readmore

Να αποσυρθεί το κείμενο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Να αποσυρθεί το κείμενο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς

«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έδωσε στη δημοσιότητα “Οδηγό Καλών Πρακτικών και Κατευθύνσεων, για την..

Readmore

Εκτός Δημόσιου Νηπιαγωγείου τα προνήπια

Εκτός Δημόσιου Νηπιαγωγείου τα προνήπια

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων των Βρεφών και Νηπίων για τους Πα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.