Πως θα «απελευθερωθεί» η Καισαριανή από την Αττική Οδό

Πρόταση και σχέδιο ψηφίσματος της παράταξης

«Πρώτη Φορά Καισαριανή» για το Δημοτικό Συμβούλιο

 

1aaa-imitou-psifismaΤη σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού με το κέντρο της Αθήνας μέσω της Πανεπιστημιούπολης, με υπογειοποίηση του δρόμου, εισηγείται προς διεκδίκηση από το Δήμο Καισαριανής η παράταξη «Πρώτη Φορά Καισαριανή», επισημαίνοντας τα προβλήμματα που επί δεκαετία δημιουργούνται στην πόλη από τον κυκλοφοριακό φόρτο της Εθνικής Αντιστάσεως:

 

«Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί και πάλι ο κυκλοφοριακός φόρτος στη λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης.

Το θέμα αυτό μας απασχολεί σχεδόν για μία δεκαετία και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά στην πόλη μας. 

Το πρώτο φυσικά, είναι η ασφάλεια των πολιτών, ιδιαιτέρως των μικρών παιδιών, των Αμεα, των ηλικιωμένων . Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουμε θρηνήσει θύματα . Δεν πρέπει βεβαίως να ξεχνάμε την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, της λειτουργίας πολλών σχολείων (ηχορύπανση) και την περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Όπως είναι επίσης γνωστό, έχουν γίνει κατά καιρούς μελέτες που υποδείκνυαν τα οφέλη της εκτροπής της κυκλοφορίας και τη βύθιση της επέκτασης της Αττικής Οδού. Δηλαδή τη σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού με το κέντρο της Αθήνας μέσω της Πανεπιστημιούπολης, με υπογειοποίηση του δρόμου.
Σήμερα θεωρούμε απαραίτητο, επειδή το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, από το πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος, από τις προτάσεις της Αττικής Οδού, τις προτάσεις συγκοινωνιολόγων, να προλάβουμε τις εξελίξεις και να δηλώσουμε, με ομόφωνη, θέλουμε να πιστεύουμε απόφασή μας, ότι θα διεκδικήσουμε δυναμικά την επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος.
Προτείνουμε την έκδοση ψηφίσματος προς την πολιτική ηγεσία, για να τους γνωστοποιήσουμε τη θέση μας, ότι οποιαδήποτε επέκταση της Αττικής Οδού θα πρέπει να υλοποιηθεί προς όφελος της Καισαριανής, αξιοποιώντας και τις υπάρχουσες μελέτες εφόσον εξυπηρετούν.
Προτείνουμε δυναμικές κινητοποιήσεις των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων, της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλων των κατοίκων για την επίδοση του ψηφίσματος αλλά και τη διεκδίκηση της επίλυσης του
προβλήματος.
Συμπληρωματικά καταθέτουμε δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι το θέμα είναι ξανά στη δημοσιότητα.»

 

 

Για την Παράταξη

Μπεττίνα Γραφίδου

 

Ψήφισμα

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής, που συνεδρίασε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από πρόταση - εισήγηση της παράταξης «Πρώτη Φορά Καισαριανή», αφού συζήτησε διεξοδικά το θέμα της σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού με το κέντρο της Αθήνας, μέσω της Πανεπιστημιούπολης, αποφασίζει ομόφωνα.
Απευθυνόμενο προς κάθε αρμόδια αρχή και κυρίως στην πολιτική ηγεσία, δηλώνει ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Καισαριανή μετά την κατασκευή της Αττικής Οδού, πρέπει να λάβουν τέλος. Η επιβάρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου στη λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης, οι τραυματισμοί ακόμα και θάνατοι αθώων πολιτών, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της λειτουργίας πολλών σχολείων της πόλης μας, είναι οι λόγοι για τους οποίους ζητάμε άμεσα την υλοποίηση του έργου, που έχει προταθεί επανειλημμένα, για τη σύνδεση της Αττικής Οδού και συγκεκριμένα της Περιφερειακής Υμηττού με το κέντρο της Αθήνας, μέσω της Πανεπιστημιούπολης με υπογειοποίηση του δρόμου.
Είμαστε αποφασισμένοι και οφείλουμε να προστατέψουμε τις ανθρώπινες ζωές και την πόλη μας που συνεχώς υποβαθμίζεται λειτουργικά και περιβαλλοντικά.

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 1aaa-festi-summer

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

Ανακοίνωση του Συλλόγου Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών   «Στη συνεδρίαση του δ..

Readmore

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων   «Ο διαρκής αγώνας με σχέδιο, επιμονή κα..

Readmore

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής   «Παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Β..

Readmore

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Να προστατέψει ο Δήμος τις χρήσεις δημόσιας γης στο Πάρκο Γουδή     Ένα προν..

Readmore

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

Ένα μουσικό ταξίδι ξεκινάει το Σάββατο βράδυ στις 11 Ιουλίου, από την πλατεία Τερζά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.