ΒΥΡΩΝΑΣ: Στην κόντρα ξανά το Σωματείο με τον Δήμο για την καθαριότητα

1aaa-biron-kinitopoiisi

 

Σε κινητοποιήσεις προχωρεί το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, «απαντώντας» στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με εταιρείες ανακύκλωσης βαρέων υλικών, γυαλιού και ενδυμάτων-υποδημάτων, που την εκλαμβάνει ως «εισβολή» ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας.

Το Σωματείο καλεί τους δημοτικούς συμβούλους να καταψηφίσουν τις σχετικές προτάσεις που έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της προσεχούς Δευτέρας και παράλληλα καλεί σε αποχή από την εργασία στην υπηρεσία καθαριότητας Σάββατο και Κυριακή, καθώς και σε συγκέντρωση τη Δευτέρα το πρωί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

 

«Κυβέρνηση Ν.Δ και δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) του Δήμου Βύρωνα με Δήμαρχο τον κ. Κατωπόδη, χέρι χέρι προχωρούν στην είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στην διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Βύρωνα.
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι και δημοσιευτεί σε ΦΕΚ το άρθρο 178 του πρόσφατου νόμου4635/2019 (ΦΕΚ 167 Ά /30-10-2019), “περί σύναψης δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας”
Η δημοτική αρχή εισηγείται στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 11 Νοέμβριου 2019 στις 7 μ.μ τα παρακάτω θέματα:
1. Μεταφορά στερεών Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) προς ανακύκλωση.
2. Συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (Ε.Ε.Α.Α.) για την αποκομιδή γυαλιού ανακύκλωσης του Δήμου Βύρωνα.
3. Συνεργασία με την Εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων & υποδημάτων RECYCOM για την ανακύκλωση μεταχειρισμένων ρούχων του Δήμου Βύρωνα.
Καλεί τους δημοτικούς συμβούλους να αποφασίσουν την υπογραφή συμβάσεων με τρεις ιδιωτικές εταιρείες. Χωρίς καμία συζήτηση με το σωματείο των εργαζομένων, ξαφνικά εισηγείται την εισβολή ιδιωτικών εταιρειών. Είναι η ίδια δημοτική αρχή που όπως έχουν καταγγείλει οι εργαζόμενοι πρόσφατα ανέθεσε τον ηλεκτροφωτισμό σε εργολάβο, έχει αναθέσει σε εταιρεία την απομάκρυνση των εγκατελημμενων αυτοκινήτων, τις ηλεκτρικές συσκευές. Είναι η δημοτική αρχή που από την αρχή που ανελαβε-2015- ήθελε να φέρει την ιδιωτική εταιρεία στην ανακύκλωση. Η δημοτική αρχή, ακολουθεί την γνωστή πολιτική τακτική και πρακτική, πρώτα απαξιώνω μια υπηρεσία από προσωπικό, μηχανήματα και στη συνέχεια υπογράφω σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία. Δήθεν για το καλό των δημοτών.
Αυτή η πολιτική τακτική που φέρνει τις ιδιωτικές εταιρείες στο Δήμο Βύρωνα δεν πρέπει να περάσει. Γιατί θα έχει ολέθριες συνέπειες στο παρόν και το μέλλον για τους δημότες και για τους εργαζόμενους.
Οι ιδιώτες ΔΕΝ ενδιαφέρονται να εισβάλουν στο Δήμο, για το καλό της πόλης και των κατοίκων της. Ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους.
Αν ο Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατωποδης αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως δήμαρχος μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του- Θα δούμε αν βρεθούν και άλλοι;- να κάνουν τον ΜΑΝΑΤΖΕΡ και τον ΝΤΙΛΕΡ πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση, είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιος φορέας, ικανός να παρέχει υπηρεσίες στους κατοίκους που πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη. Έχουν ευθύνη για την πολιτική που ακολουθούν. Οφείλουν να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον με τον καλύτερο τρόπο, να οργανώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, να διεκδικούν μόνιμο προσωπικό, να προστατεύουν το περιβάλλον και όχι να στρώνουν το δρόμο ώστε να υπογραφούν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες, δήθεν πως δεν γίνεται αλλιώς.


Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να σταθούν εμπόδιο στην είσοδο των εταιρειών στο Δήμο. Να μην βρεθεί κανένας δημοτικός σύμβουλος που θα ψηφίσει αυτές τις εισηγήσεις για την εισβολή των ιδιωτικών εταιρειών στο Δήμο. Καλούμε το λαό της πόλης να υπερασπιστεί το συμφέρον του και να μην εισβάλουν οι εταιρείες στο Δήμο Βύρωνα. .
Απαιτούμε ΤΩΡΑ να αποσυρθούν οι εισηγήσεις αυτές που φέρνουν τις ιδιωτικές εταιρείες στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα.
Ο Δήμος να λειτούργει προς όφελος των κατοίκων του και ΌΧΙ για τα συμφέροντα των εταιρειών.

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Οι εργαζόμενοι προχωράμε σε κινητοποιήσεις απαιτώντας να αποσυρθούν από το από το Δημοτικό Συμβούλιο των τριών αυτών εισηγήσεων, για τις συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες.
Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Νοεμβρίου ΑΠΟΧΗ από την εργασία στην υπηρεσία καθαριότητας.
Δευτέρα 11 Νοεμβρίου συγκέντρωση το πρωί στο αμαξοστάσιο και στις 8.30 π.μ στο Δημαρχείο.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί έτσι ώστε να μην περάσει η εισβολή των ιδιωτικών εταιρειών στο Δήμο Βύρωνα.»


Νοέμβριος 2019

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

1aaa-festival-viron

1aaa-23 XM Color

 1aaa-diadromes-afisa

 

 

Τελευταία Νέα
Η Κραυγή της σιωπής του Σπύρου Τζόκα στο Ζωγράφου

Η Κραυγή της σιωπής του Σπύρου Τζόκα στο Ζωγράφου

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ του Σπύρου Τζόκα, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΘΕΜΕΛ..

Readmore

Έκοψε την πίτα του ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καισαριανής

Έκοψε την πίτα του ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καισαριανής

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής έκοψε σήμερα το πρωί την πίτα ..

Readmore

Άννα Παραγυιού: Ήμασταν θετικοί για συνεργασία σε προγραμματική βάση

Άννα Παραγυιού: Ήμασταν θετικοί για συνεργασία σε προγραμματική βάση

«Εφόλης της ύλης»- όπως λένε, η συνέντευξη με τη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής, τ..

Readmore

Θεοδωρικάκος: Θα χρηματοδοτήσoυμε τα έργα για τον Υμηττό που προτείνει ο ΣΠΑΥ

Θεοδωρικάκος: Θα χρηματοδοτήσoυμε τα έργα για τον Υμηττό που προτείνει ο ΣΠΑΥ

  Το υπουργείο Εσωτερικών είναι διατεθειμένο να χρηματοδοτήσει το σύνολο των ..

Readmore

Εμπρησμός στα λυόμενα της Καλαβρύτων στο Γουδή

Εμπρησμός στα λυόμενα της Καλαβρύτων στο Γουδή

  Εμπρησμό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την πυρκαγιά που κατέκαψε ξημερώματ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.