ΔΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Εργολάβους Καθαριότητας σε 4 σχολεία φέρνει η Αν. Μπότου

1aaa-das«Καταγγέλλουμε σε όλους τους συναδέλφους την απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης της αντιπροέδρου του Σωματείου μας, εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, σχολικής καθαρίστριας, από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρο των σχολικών επιτροπών Μπότου Αναστασία, στελέχους της ΝΔ, την ώρα που επιχείρησε να παρέμβει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση με εργολαβίες της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων.

 

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 30 Οκτώβρη μετά από πρόσκληση της προέδρου των σχολικών επιτροπών πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις έργου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε, ως όφειλε, και η αντιπρόεδρος του σωματείου μας καθώς πλήθαιναν οι φήμες και τα μισόλογα ότι επίκειται ιδιωτικοποίηση τμήματος της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Θυμίζουμε ότι οι συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις έργου εργάζονται για πάνω από 10 χρόνια με μισθούς πείνας, κάτω από τον κατώτατο μισθό, ουσιαστικά με εργασία με το κομμάτι (πληρώνονται ανάλογα με τις αίθουσες που καθαρίζουν), χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα όπως η άδεια, με ευθύνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έκαναν τίποτα για να αλλάξουν την κατάσταση που παρέλαβαν.

Αφού εξεδίωξε με απαράδεκτο τρόπο την αντιπρόεδρο του σωματείου, η πρόεδρος των σχολικών επιτροπών ανακοίνωσε στις συναδέλφισσες ότι θα ξεκινήσουν εργολαβίες σε 4 σχολεία της περιοχής και θα υπάρξει και συνέχεια. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει στις συναδέλφισσες, πολλές από τις οποίες είναι μετανάστριες, ότι τα δουλεμπορικά γραφεία που θα αναλάβουν το έργο θα δουλεύουν “μόνο με Ελληνίδες εργαζόμενες (!)’.

Άραγε πως θα το διασφαλίσει αυτό η κ Μπότου. Θα προσλάβει τα δουλεμπορικά γραφεία των υποδίκων της Χρυσής Αυγής, θα βάλει όρο αίματος στα συμβόλαια ή θα αναλάβει προσωπικά να κάνει τη διαλογή ανάλογα με το χρώμα ή το επίθετο? Ας αξιοποιήσει την πολιτική πείρα των πολιτικών της προγόνων, αυτών που χτίσαν Άουσβιτς και Νταχάου.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η επιχείρηση άμεσης εφαρμογής του άρθρου 178 του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ πάει χέρι, χέρι με το μίσος και τον εκφοβισμό. Κάθε φορά που θέλουν να χτυπήσουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας θυμούνται τις εθνικότητες για να μας διαιρέσουν. Άλλωστε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζωγράφου τοποθετήθηκε ήδη επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν αποκλείει την αξιοποίηση του άρθρου 178 του πολυνομοσχεδίου. Φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να αβγατίσουν τα κέρδη των εργολάβων με κάθε διαθέσιμο μέσο. Βρήκε γόνιμο έδαφος από τις ιδιωτικοποιήσεις που έκανε στο πράσινο και τα ογκώδη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

 

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση καλούμε κάθε συνάδελφο να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα ώστε να μην εφαρμοστούν οι εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής και οι νόμοι της κυβέρνησης της ΝΔ:
• Να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση!
• Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να μην γίνει καμία απόλυση συναδέλφου!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σύλλογο, κάθε φορέα του Δήμου μας να καταδικάσουν τη απαράδεκτη στάση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.»

 

Ζωγράφου, 4/11/2019

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 1aaa-ergasti-biron

1aaa-ekdi-pontii

Τελευταία Νέα
ΒΥΡΩΝΑΣ: Συμβιβαστική λύση για την ανακύκλωση με ευρεία συναίνεση

ΒΥΡΩΝΑΣ: Συμβιβαστική λύση για την ανακύκλωση με ευρεία συναίνεση

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου έγινε τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο για την επέκταση του..

Readmore

Τι πρόστιμα προβλέπονται για καπνιστές και καταστήματα

Τι πρόστιμα προβλέπονται για καπνιστές και καταστήματα

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Προστ..

Readmore

Το Σωματείο Εργαζομένων Βύρωνα απαντά στον δήμαρχο για την ανακύκλωση

Το Σωματείο Εργαζομένων Βύρωνα απαντά στον δήμαρχο για την ανακύκλωση

Συνέχεια στο διάλογο με τη Δημοτική Αρχή για το θέμα της ανακύκλωσης δίνει το Σωμα..

Readmore

Δήμαρχος Καισαριανής VS Λ. Μανωλίδη

Δήμαρχος Καισαριανής VS Λ. Μανωλίδη

Είχα γράψει ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο στην Καισαριανή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρ..

Readmore

Ζωγράφου: 6 παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δ. Συμβούλιο

Ζωγράφου: 6 παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δ. Συμβούλιο

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, στις 14.11.2019 οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.