Άκυρος ο ορισμός διοίκησης στο «Λ. Μανωλίδης»

1aaa-faka1-8Μάλλον θα χρειαστεί να ξανασυζητήσει τον ορισμό διοίκησης διοίκηση στο «Λ. Μανωλίδης» σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής. Με τροπολογία αναδιατυπώνεται διάταξη του νόμου 4623/2019 (άρθρο 6 παρ.1) για τον ορισμό των μελών των διοικητικών συμβουλίων των πάσης φύσεως νομικών προσώπων των ΟΤΑ, καθώς κατά την εφαρμογή της παρατηρήθηκαν περιπτώσεις πλήρους αποκλεισμού των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων από τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων.

 

 

Τώρα ορίζεται ότι οι λοιπές παρατάξεις έχουν στο συμβούλιο τουλάχιστον ένα μέλος.
Μάλιστα υπάρχει ρητή πρόβλεψη στην αναδιατύπωση που γίνεται μέσω του Αναπτυξιακού, για επανάληψη της διαδικασίας σε όσες περιπρώσεις νομικών προσώπων τοποθετήθηκε μονοπαραταξιακή διοίκηση.

 

Η προφητεία του Σπύρου Τζόκα

Μια προφητική συνέντευξη έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ζω 2, στις 8 Οκτωβρίου. Ο Σπύρος Τζόκας, ανταποκρινόμενος σε αίτημά μας για σχολιασμό του ορισμού διοίκησης στο «Λ. Μανωλίδης» από τον δήμαρχο Χρ. Βοσκόπουλο, διατύπωνε την πρόβλεψη ότι η απόφαση αυτή ήταν άκυρη:

 

1aaa-tzokas-9-Ποια είναι η απόψη σας για το θέμα που προέκυψε με τη σύνθεση του Δ.Σ του «Λεωνίδας Μανωλίδης»;
Κύριε Πολύζο σε πρόσφατο άρθρο μου στην εφημερίδα σας, το οποίο αναδημοσιεύθηκε και σε κεντρικές εφημερίδες εξηγούσα αναλυτικά νομίζω τον τρόπο που ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος καθίστανται κυρίαρχοι όχι με τη λαϊκή ψήφο, αλλά με διοικητικά μέτρα που απορρέουν από τον αντιδημοκρατικό νόμο 4623 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το καλοκαίρι και ο όποιος καταργεί στην πράξη την απλή αναλογική και αλλοιώνει τη λαϊκή βούληση. Στο άρθρο αυτό είχα προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα που θα προέκυπταν και θα οδηγούσαν σε στρεβλώσεις υποβάθμισης και αποκλεισμού σύσσωμης της αντιπολίτευσης, όπως αυτή που αναφέρετε στο Νομικό Πρόσωπο «Λεωνίδας Μανωλίδης». Αναρωτιέμαι τι θα απογίνει το θεμελιώδες δικαίωμα της αντιπολίτευσης να ελέγχει τη διοίκηση; Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες της παραπάνω απόφασης ρισκάρω την πρόβλεψη για την εγκυρότητα της.

 


Η νέα διάταξη

 

«Όπου στις διατάξεις νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και λοιπών κανονιστικών πράξεων, προβλέπεται ορισμός μελών στη διοίκηση των νομικών προσώπων των δήμων και των περιφερειών, καθώς και των συνδέσμων τους, κατά συγκεκριμένη αναλογία, τα τρία πέμπτα επί του συνόλου των μελών με τους αναπληρωτές τους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, ορίζονται από τον δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη αντίστοιχα.
Τα υπόλοιπα μέλη, αφαιρουμένων τυχόν μελών που ορίζονται εκ της θέσεώς τους (ex officio) ή υποδεικνύονται από τους φορείς, προτείνονται από τις λοιπές παρατάξεις. Σε κάθε περίπτωση, οι λοιπές παρατάξεις συμμετέχουν στα συμβούλια με τουλάχιστον ένα μέλος. Πράξεις ορισμού διοικητικών συμβουλίων που εκδόθηκαν σύμφωνα με τον υπολογισμό που προβλέπουν οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που εγκαταστάθηκαν την 01.9.2019 θεωρούνται νόμιμες».


Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της ΖΩ 2, που κυκλοφορεί εντός της εδομάδας.

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

1aaa-imbri-synavlia

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Ο Νίκος Παππάς στη Λαϊκή των Ιλισίων

Ο Νίκος Παππάς στη Λαϊκή των Ιλισίων

  Στη λαϊκή αγορά των Ιλισίων περιόδευσαν σήμερα ο βουλευτής Νίκος Παππάς και ..

Readmore

«Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον πολιτικό κατήφορο»

«Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον πολιτικό κατήφορο»

Απάντηση της Μπεττίνας Γραφίδου στον Χρήστο Βοσκόπουλο   «Ανοιχτή επιστολή» α..

Readmore

«Έργα» και ημέρες του Δημάρχου Καισαριανής

«Έργα» και ημέρες του Δημάρχου Καισαριανής

Του Καισαριανιώτη με άποψη     Διάβασα και εγώ όπως όλοι οι συμπολίτες μας, ..

Readmore

«Χαλαρώνουν» τα περιοριστικά μέτρα για το Κολυμβητήριο Βύρωνα

«Χαλαρώνουν» τα περιοριστικά μέτρα για το Κολυμβητήριο Βύρωνα

Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τις αθλητικές δραστηριότη..

Readmore

Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Βύρωνα προς τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές παρ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.