Παρέμβαση των γονέων για τους παιδικούς σταθμούς Ζωγράφου

1aaa-goneis-dixronh

 

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους», καλεί την απερχόμενη και την νέα Δημοτική Αρχή Ζωγράφου η Ένωση Γονέων και Κηδεµόνων ∆ήµου, ώστε να υπάρξουν οι υποδομές που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν τα παιδιά:

«Πριν ένα χρόνο, η ήδη απελθούσα κυβέρνηση ψήφισε νόµο θέλοντας να θεσµοθετήσει τη ∆ίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, χωρίς όµως κανένα σχεδιασµό, χωρίς καµία υποδοµή... Η σε βάθος τριετίας υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής γίνεται έκτοτε χωρίς να εξασφαλίζεται από το κράτος καµία ουσιαστική πρόνοια στήριξης των νηπιαγωγείων, ώστε αυτά να αντεπεξέλθουν µε επάρκεια στο νέο τους αναβαθµισµένο ρόλο. Ενδεικτικό των υποβαθµισµένων συνθηκών που θα επικρατούν στα ήδη πολύπαθα νηπιαγωγεία είναι ότι προωθούνται συγχωνεύσεις που οδηγούν σε πολυπληθή τµήµατα ακόµη και 25 παιδιών και, ακόµη χειρότερα, η συστέγαση νηπίων µε µαθητές, σε χώρους σχολείων της Πρωτοβάθµιας ή ∆ευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, ακόµη και σε λυόµενες κατασκευές ή κοντέινερ....

 

Το πρόβληµα εµφανίζεται ακόµη πιο οξυµένο στον ∆ήµο µας, όπου οι κτιριακές υποδοµές συνολικά για την Πρωτοβάθµια και ∆ευτεροβάθµια εκπαίδευση, και ιδίως για τα Νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθµούς είναι υποβαθµισµένες, πεπαλαιωµένες - και ειδικά για την προσχολική αγωγή, ανεπαρκείς, σε ακατάλληλους
µισθωµένους χώρους που δεν προσφέρουν ούτε τα στοιχειώδη....

Ως γονείς, βιώνουµε καθηµερινά ακόµη και σήµερα που τυπικά η χώρα έχει εξέλθει από το µνηµονιακό καθεστώς, τα αποτελέσµατα των οικονοµικών πολιτικών που επιβλήθηκαν από τους δανειστές και έχουµε πια πλήρη επίγνωση πως όλα όσα είναι απαραίτητα για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής µας και των παιδιών µας, η επίσηµη πολιτεία τα αφήνει συνειδητά στην άκρη, µαζί µε τα όποια ψήγµατα κοινωνικού κράτους, γιατί αυξάνουν το «κόστος» για τον δηµόσιο προϋπολογισµό, γιατί τάχα, δεν τα «αντέχει» η οικονοµία και δεν το επιτρέπουν οι"δανειστές"
µας....

Οι γονείς όµως, δε αντέχουµε άλλον εµπαιγµό! ∆εν απεµπολούµε το παρόν και το µέλλον των παιδιών µας. Η µόρφωση των παιδιών µας δεν είναι δευτερεύουσας σηµασίας προτεραιότητα για εµάς. Όλα τα παιδιά, από τη βρεφική έως τη νηπιακή ηλικία, θα πρέπει να έχουν θέση σε αξιοπρεπείς δηµόσιες δωρεάν δοµές, είτε σε παιδικούς σταθµούς είτε σε νηπιαγωγεία, µε ευθύνη του κράτους. Αυτή είναι µια παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα που αφορά στην ανάπτυξη, εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση του παιδιού.

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεµόνων ∆ήµου Ζωγράφου, καλεί όλους τους γονείς να αγωνιστούν για τα δικαιώµατα των παιδιών µας ώστε:

• Να παρθούν όλα τα µέτρα και να δηµιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την ορθή άµεση εφαρµογή της ∆ίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, ώστε τώρα όλα τα νήπια και τα προνήπια να εγγραφούν και να φοιτήσουν σε αξιοπρεπή Νηπιαγωγεία.
• Να δηµιουργηθούν τµήµατα µε 15 - 20 παιδιά ώστε να µπορεί να επιτελείται η παιδαγωγική πράξη µε τους απαραίτητους όρους και όχι µε στοιβαγµένα παιδιά.
• Να λειτουργήσει παντού το Ολοήµερο Νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά µε παιδαγωγικούς όρους, µε σίτιση και υποδοµές χαλάρωσης.
• Να διοριστούν µόνιµοι εκπαιδευτικοί και να µονιµοποιηθούν οι συµβασιούχοι. Να στελεχωθούν τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία µε τµήµατα ένταξης και µε προσωπικό ειδικής αγωγής για να καλύπτεται η παράλληλη στήριξη. Να µορφώνονται ολόπλευρα τα παιδιά µας, σύµφωνα µε τις σύγχρονες ανάγκες τους.
• Να εξασφαλιστούν άµεσα και να δηµιουργηθούν εν συνεχεία, ασφαλείς αίθουσες σε σύγχρονα κτίρια, όπου θα εξασφαλίζονται οι συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών µε ευθύνη του κράτους και
µε την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
• Να υπάρξει η αναγκαία χρηµατοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισµό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες λειτουργίας των σχολείων και των νηπιαγωγείων, χωρίς να επιβαρύνονται οι οικογένειες.
• Να είναι η δηµόσια παιδεία, πραγµατικά δωρεάν, χωρίς voucher και τροφεία.

 

Καλούµε την ∆ηµοτική Αρχή, απερχόµενη και νέα, να αναλάβει τις ευθύνες της και να διεκδικήσει χρηµατοδότηση από την Κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισµό των ελλιπέστατων κτιριακών υποδοµών που διαθέτει ο ∆ήµος µας.»

Εφημερίδα - Τεύχος 79

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
Τι ισχύει για τους αντιδημάρχους και τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων

Τι ισχύει για τους αντιδημάρχους και τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων

Αντίστροφη μέτρηση για την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών και το σχηματισμ..

Readmore

Πάνω από 40000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Πάνω από 40000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Περισσότερα από 40.000 είναι τελικά τα παιδιά που θα μείνουν εκτός των παιδικών σταθ..

Readmore

Όλοι οι άνθρωποι του Χρήστου Βοσκόπουλου-Ειδήσεις και απορίες…

Όλοι οι άνθρωποι του Χρήστου Βοσκόπουλου-Ειδήσεις και απορίες…

Μέρος του σχήματος της νέας διοίκησης ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καισαρια..

Readmore

Η Αυτοδιοίκηση στο «γύψο» της κυβερνησιμότητας

Η Αυτοδιοίκηση στο «γύψο» της κυβερνησιμότητας

Του Σπύρου Τζόκα Πανεπιστημιακού-Συγγραφέα     Μια συνολική προσέγγιση απ..

Readmore

Την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Την επόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο θα αντιμετωπ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.