Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Ανακοίνωση της ΡΕΚ

 

1aaa-anak-rek«Στις 28 Ιουνίου 2019 μέσω δελτίου τύπου εκφράσαμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα, που λειτουργεί στον Υμηττό πάνω από το στρατόπεδο Σακέτα. Πέρα από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι ως γνωστόν παράνομα εγκατεστημένη μέσα σε ζώνη προστασίας, προκαλώντας πολλά προβλήματα με την λειτουργία της, η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας ογκωδών αντικειμένων και εύφλεκτων υλικών (ο όγκος των οποίων μάλιστα καθημερινά αυξάνεται!) εγκυμονεί τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

 

 

 

Δυστυχώς η δημοτική αρχή, αν και γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, δεν έχει μέχρι και σήμερα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες απομάκρυνσης των επικινδύνων αυτών υλικών, ρισκάροντας, για άλλη μια φορά, την καταστροφή του βουνού. Η μεταφορά των αντικειμένων αυτών στον ΧΥΤΑ της Φυλής ήταν απλώς θέμα έγκαιρου προγραμματισμού.

Η στάση της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο θέμα επιβεβαιώνει τους φόβους που είχαν εκφράσει φορείς και πολίτες του Βύρωνα, οι εργαζόμενοι και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όταν το 2015 είχε καταθέσει για συζήτηση το Τοπικό Σχέδιο διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου. Ο στόχος της δημοτικής αρχής, όπως περιγράφεται στο ΤΣΔΑ (Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων) του Δήμου, το είναι αναρτημένα στον ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) από τον Οκτώβρη του 2015 προβλέπει τον αποχαρακτηρισμό περιοχών του Υμηττού, την μετατροπή του βουνού σε σκουπιδότοπο που θα δέχεται τα απορρίμματα όμορων δήμων της Αττικής και την ιδιωτικοποίηση τομέων της καθαριότητας δεν έχει την λάβει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου! Και όμως επιχειρείται να υλοποιηθεί σταδιακά, με την δημοτική αρχή να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά τις θέσεις μας για:
-την ανάγκη απόλυτης προστασίας του Υμηττού και απομάκρυνσης του σταθμού μεταφόρτωσης και όλων των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο βουνό.
-την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της καθαριότητας και την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης στην πηγή ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στη χωματερή.
-προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας.
-καμία σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για τη διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων, τον οδοκαθαρισμό, την ανακύκλωση, τις ηλεκτρικές και μεταλλικές συσκευές.


Καλούμε για τελευταία φορά την δημοτική αρχή να φροντίσει για την άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών από το σταθμό μεταφόρτωσης.
Εάν δεν αναλάβει τις ευθύνες τις επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα για την προστασία του Υμηττoύ και της ζωής και της περιουσίας των πολιτών του Βύρωνα

Εφημερίδα - Τεύχος 80

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τους παιδικούς σταθμούς και ο ΙΒΣΑ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τους παιδικούς σταθμούς και ο ΙΒΣΑ

Έβγαλε ειδήσεις η χτεσινή συζήτηση για τους παιδικούς σταθμούς στο Δημοτικό Συμβ..

Readmore

Με βελτιώσεις συνεχίζεται η ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα

Με βελτιώσεις συνεχίζεται η ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα

Βελτιώσεις στο υλοποιούμενο έργο της Ανάπλασης της Περιοχής Προσφυγικών Καρέα, μ..

Readmore

Πρώτη ήττα για τον κ. Βοσκόπουλο στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο

Πρώτη ήττα για τον κ. Βοσκόπουλο στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο

  1ο ουσιαστικό Δημοτικό Συμβούλιο και 1η ήττα για τον Δήμαρχο Καισαριανής κο Β..

Readmore

Ένας «ράμπο» στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής

Ένας «ράμπο» στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής

Ο Επιθεωρητής – Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης Γιάννης Σελίμης τοποθετήθηκε νέος Ε..

Readmore

«Επικίνδυνα παιγνίδια» με Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Καισαριανή

«Επικίνδυνα παιγνίδια» με Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Καισαριανή

Με την αόριστη υπόσχεση «θα το διερευνήσουμε και θα πράξουμε τα σύννομα» απάντησε..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.