Κ. Γεωργοπούλου: «Στην Καισαριανή δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί»

Προεκλογική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Πλατεία Παναγιώτη Μακρή

 

1aaa-kke-kessar

 

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην προεκλογική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων της Καισαριανής στην Πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια βουλευτής Νοτίου Τομέα, Κανέλλα Γεωργοπούλου.


Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Νοτίου Τομέα Γιώργος Παλιούρας Υποστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ και Ευανθία Ρουτζούνη εργαζόμενη στον όμιλο ΟΤΕ, μέλος του ΔΣ Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, μέλος ΔΣ ΟΜΕ ΟΤΕ. Επίσης, ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος.

 

 

1aaa-kanellaΣτον χαιρετισμό της η Κανέλλα Γεωργοπούλου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στην Καισαριανή, της βαριάς ιστορίας και των αγώνων, δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί, η λογική του μικρότερου κακού και η υποταγή στα δύσκολα. Ξέρουμε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε σε μας και όλα όσα κέρδισαν οι προηγούμενες γενιές ήρθε μετά από σκληρούς και όμορφους αγώνες. Στην Καισαριανή έχουμε πολλά να πούμε για το τάχα αριστερό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, που στις πρόσφατες τοπικές εκλογές διηύθυνε το μέτωπο της αντίδρασης. Όλοι χώρεσαν σε αυτό το μέτωπο, όλοι χρήσιμοι για να χτυπηθεί το ΚΚΕ, ο κομμουνιστής Δήμαρχος και η δημοτική αρχή που τους χάλαγε τα σχέδια.
Υπογράμμισε ότι στην κάλπη στις 7 Ιουλίου αναμετρώνται δύο αντίπαλα στρατόπεδα: στο ένα είναι οι δυνάμεις του κεφαλαίου και το πολιτικό τους προσωπικό που αδιάκοπα σχεδιάζουν νέες επιθέσεις κατά του λαού για τα κέρδη τους, εκφράζουν την βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης ξένου ιδρώτα και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Το άλλο είναι το δικό μας στρατόπεδο. Εκεί που ακουμπά η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, οι επιστήμονες και οι καλλιτέχνες που ασφυκτιούν. Αυτό το στρατόπεδο εκφράζει το δίκιο, την ομορφιά της τίμιας δουλειάς και της νιότης του κόσμου, την προοπτική για μια καλύτερη ζωή, με τα μέσα που παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία στον 21ο αιώνα.
Δική μας δουλειά και έγνοια είναι να προκύψει με την ψήφο μας την Κυριακή μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στη νέα βουλή. Μια σαφή δήλωση του λαού -που δεν θα επιδέχεται παρερμηνείες- ότι μπορεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση να του άδειασε τις τσέπες του, όμως του άνοιξε τα μάτια. Του έδωσε εμπειρία και αυτή έγινε δύναμη αυτοπεποίθησης για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του κόντρα στην ασφυξία της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Τέλος κάλεσε τον κόσμο, ανεξάρτητα των πρόσφατων επιλογών του, πηγαίνοντας ξανά στην κάλπη στις 7 Ιουλίου να ψηφίσει το ΚΚΕ, για να βγει δυναμωμένο και να συνεχίσει με καλύτερους όρους την πάλη του για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Για να πάρει θάρρος ο λαός και να κερδίσει το χαμένο έδαφος, να ανασυνταχτεί και να οργανώσει την δική του αντεπίθεση μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και τις σχολές.

 


1aaa-mak-ppapadΣτην ομιλία του ο Μάκης Παπαδόπουλος, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα δεσμεύονται στον ίδιο αντιλαϊκό στόχο, στον ίδιο δρόμο ανάπτυξης που υπόσχεται παραπλανητικά ότι η κοινωνική ευημερία θα έρθει μέσα απ' την ανάκαμψη και την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και την προσέλκυση νέων επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα κέρδη δεν πέφτουν απ' τον ουρανό και οι όμιλοι δεν επενδύουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το καπιταλιστικό κέρδος προϋποθέτει και απαιτεί ξεζούμισμα των εργαζομένων, αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης και κρατική πολιτική που παίρνει απ' το λαό και δίνει απλόχερα στο κεφάλαιο, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυτά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν μας ζητούν να συγκρίνουμε τα προγράμματά τους για να επιλέξουμε το μικρότερο κακό. Αυτό που αν αποδεχθούμε μας στέλνει διαρκώς να αναζητούμε διαφορές ανάμεσα σε προγράμματα που εξασφαλίζουν την σφαγή μας, αφού θεωρούνται δεδομένα τα όρια που θέτουν το κεφάλαιο και η ΕΕ, τα οποία προβάλλονται παραπλανητικά ως αντοχές της οικονομίας.
Και συνέχισε: (…) στον αντίποδα όλων αυτών που θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απ' το σημερινό βάλτο της φτώχειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης, στέκεται όρθιο, μαχητικό και δυνατό το ΚΚΕ. Φωτίζει με το Πρόγραμμά του ότι υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες να ζήσουμε πολύ καλύτερα, να έχουν όλοι δουλειά χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας, να εργάζονται λιγότερες ώρες, να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου, δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας. Φυσικά δεν πετάμε στα σύννεφα. Γνωρίζουμε ότι ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δεν επιτρέπει άμεσα μια ριζική αλλαγή πορείας. Μεγάλη ευθύνη για τη συντηρητικοποίηση μεγάλου μέρους του λαού έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφάνισε ως μονόδρομο την αντιλαϊκή πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αποτελεί λοιπόν πραγματική επίδειξη θράσους το προοδευτικό προσκλητήριο ενάντια στην επιστροφή της δεξιάς, απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, που έσπειρε την απογοήτευση, ξέπλυνε την πολιτική μνημονίων διαρκείας, συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ, έδωσε μάχη για να ηττηθούν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών, απ' την Καισαριανή έως την Ικαρία και δηλώνει ότι μπορεί να συνεργαστεί με ένα μέρος της δεξιάς την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα, στις 8 Ιούλη, με δεδομένη την επίθεση του κεφαλαίου μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να διασφαλίσει ότι ο λαός θα είναι πιο δυνατός για να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

 

 

1aaa-kosmos-kke
.

Εφημερίδα - Τεύχος 80

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τους παιδικούς σταθμούς και ο ΙΒΣΑ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τους παιδικούς σταθμούς και ο ΙΒΣΑ

Έβγαλε ειδήσεις η χτεσινή συζήτηση για τους παιδικούς σταθμούς στο Δημοτικό Συμβ..

Readmore

Με βελτιώσεις συνεχίζεται η ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα

Με βελτιώσεις συνεχίζεται η ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα

Βελτιώσεις στο υλοποιούμενο έργο της Ανάπλασης της Περιοχής Προσφυγικών Καρέα, μ..

Readmore

Πρώτη ήττα για τον κ. Βοσκόπουλο στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο

Πρώτη ήττα για τον κ. Βοσκόπουλο στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο

  1ο ουσιαστικό Δημοτικό Συμβούλιο και 1η ήττα για τον Δήμαρχο Καισαριανής κο Β..

Readmore

Ένας «ράμπο» στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής

Ένας «ράμπο» στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής

Ο Επιθεωρητής – Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης Γιάννης Σελίμης τοποθετήθηκε νέος Ε..

Readmore

«Επικίνδυνα παιγνίδια» με Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Καισαριανή

«Επικίνδυνα παιγνίδια» με Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Καισαριανή

Με την αόριστη υπόσχεση «θα το διερευνήσουμε και θα πράξουμε τα σύννομα» απάντησε..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.