ΡΕΚ: Συντηρητική στροφή στο Βύρωνα

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης για το εκλογικό αποτέλεσμα

 

1aaa-rekb

 

«Τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής και στις τρεις κάλπες ανέδειξαν μια ισχυρή, συντηρητική στροφή στον Βύρωνα, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ενώ ο λαός μας το 2015 έστειλε, μετά από μεγαλειώδεις αγώνες, τα κόμματα - βασικούς πυλώνες του αστικού συστήματος - που τον κατέστρεψαν με την πολιτική τους στα τάρταρα και ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση ελπίζοντας ότι θα κάνει πράξη μια αντιμνημονιακή φιλολαϊκή πολιτική, τέσσερα χρόνια μετά είδε οι ελπίδες του να διαψεύδονται, τη ζωή του να χειροτερεύει, το κεφάλαιο να επανακάμπτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τσάκισε το αγωνιστικό λαϊκό φρόνημα της αντιμνημονιακής περιόδου αλλά με την πολιτική που εφάρμοσε κατασυκοφάντησε στα μάτια του λαού την έννοια της αριστεράς και κατάφερε να καθηλώσει το κίνημα. Εξελίχθηκε σε έναν από τους καλυτέρους συμμάχους του κεφαλαίου, των τραπεζών, της αντεργατικής, αντιλαϊκής Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ.. Είναι αυτός που εφάρμοσε αντεργατικούς νόμους, ξεπούλησε τον δημόσιο πλούτο της χώρας, υποτάχτηκε και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Με την πολιτική του, δυστυχώς τροφοδοτεί τον ερχομό του Μητσοτάκη και μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής σε βάρος του λαού και της χώρας.

Με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική ταυτίστηκε, αυτήν υπηρέτησε και επέβαλε στην πόλη μας και η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Κατωπόδη. Προχώρησε σε κατασχέσεις λογαριασμών φτωχών πολιτών, ανέτρεψε τις εργασιακές σχέσεις στον δήμο, δεν δημιούργησε προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή στην πόλη. Είναι αυτή η δημοτική αρχή που με την πολιτική της έστρωσε τον δρόμο για την άνοδο των δυο παρατάξεων της παραδοσιακής δεξιάς Γώγου και Μπαντή.
Δυστυχώς η σημερινή - πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ – αριστερά με τη στάση, την πρακτική και τη ρητορική της δεν φαίνεται να κερδίζει, αντίθετα χάνει. Δεν μπορεί να εμπνεύσει ευρύτερες μάζες του λαού και της νεολαίας. Χρειάζεται αυτή την αριστερά σε όλες τις εκφάνσεις της, να την υπερβούμε από τα κάτω και αριστερά.
Ο εκλογικός νόμος, ενώ κατανέμει τις έδρες του δημοτικού συμβουλίου με αναλογικό τρόπο την πρώτη Κυριακή, επιβάλλει στους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη με το εκβιαστικό δίλημμα να επιλέξουν δήμαρχο τη δεύτερη Κυριακή. Πρόκειται για ένα αντιδημοκρατικό δίλημμα το οποίο θα πρέπει να καταργηθεί.

 

Να μην μπούμε σε διλήμματα

Ο λαός της πόλης μας που έκανε με την ψήφο του την επιλογή του την πρώτη Κυριακή δεν θα πρέπει να εγκλωβιστεί στα διλήμματα που του βάζουν και να επιλέξει δήμαρχο που ο ίδιος έχει απορρίψει.
Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, στο δεύτερο γύρο των εκλογών σας καλούμε να μην μπούμε σε διλήμματα. Να μην επιλέξουμε κανέναν. Και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι, μαζί στήριξαν τα μνημόνια, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη λογική που θέλει τον Δήμο επιχείρηση, το αντιλαϊκό σχέδιο Κλεισθένη. Θα εφαρμόσουν τις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές στην πόλη, παρά τις όποιες διαφορές τους.

Η ανεξάρτητη συλλογική δράση των πολιτών μπορεί να συμβάλλει για να πάνε τα πράγματα αλλιώς στην πόλη μας, προς όφελος των πολλών και αδυνάτων. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τη δράση μας, μαζί με τους πολίτες, για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας στην πόλη και την κοινωνία μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Θα επιμείνουμε και μετά τις εκλογές να συμπορευτούμε μαζί με τις ζωντανές αγωνιστικές δυνάμεις, με ξεκάθαρη θέση απέναντι στο νεοφιλελεύθερο αστικό κατεστημένο κυβέρνησης και δήμου, με αντίθεση στο ασφυκτικό αντιλαϊκό πλαίσιο που καταργεί την αυτοδιοίκηση, την μετατρέπει σε μακρύ χέρι των αντεργατικών κυβερνητικών επιλόγων, τον δήμο σε επιχείρηση και τους δημότες σε πελάτες.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες που μας στήριξαν με την ψήφο τους, μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν μια έδρα στο δημοτικό συμβούλιο. Θα επιδιώξουμε να βαδίσουμε μαζί στον κοινό συλλογικό αγώνα και να φάνουμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους

Εφημερίδα - Τεύχος 81

    

marketinn

 

1aaa-Afisa event

1aaa-fotis

 1aaa-goikonomou

Τελευταία Νέα
ΒΥΡΩΝΑΣ: Ζητείται ψυχραιμία και συναίνεση ενόψει του Δ. Σ. της Παρασκευής

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ζητείται ψυχραιμία και συναίνεση ενόψει του Δ. Σ. της Παρασκευής

Ύστερα από την εμπλοκή που δημιουργήθηκε από την ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλί..

Readmore

Θεοδωρικάκος: Ενισχύονται Δήμοι και Περιφέρειες με πόρους και αρμοδιότητες

Θεοδωρικάκος: Ενισχύονται Δήμοι και Περιφέρειες με πόρους και αρμοδιότητες

  Για μια νέα δομή στο κράτος, ενίσχυση αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού στη..

Readmore

Πως θα «απελευθερωθεί» η Καισαριανή από την Αττική Οδό

Πως θα «απελευθερωθεί» η Καισαριανή από την Αττική Οδό

Πρόταση και σχέδιο ψηφίσματος της παράταξης «Πρώτη Φορά Καισαριανή» για το Δημο..

Readmore

Χρειαζόμαστε καλύτερη καθαριότητα στην πόλη, χωρίς ιδιωτικές εταιρείες

Χρειαζόμαστε καλύτερη καθαριότητα στην πόλη, χωρίς ιδιωτικές εταιρείες

"Έχουμε τις προτάσεις, με συνεννόηση μπορούμε να τα καταφέρουμε", τονίζει σε ανακο..

Readmore

Απάντηση της Δημοτικής  Αρχής Βύρωνα στο «κατηγορώ» για ιδιωτικοποίηση

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα στο «κατηγορώ» για ιδιωτικοποίηση

  «Μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε και τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.