«Πιστεύουμε στη μετωπική συμπόρευση των μαχόμενων κατοίκων»

1aaa-rekb

 

«Η αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές της 26 Μάη βαίνει στο τέλος της.
Στον Δήμο Βύρωνα οι παρατάξεις που διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου αρέσκονται σε πολυδάπανες προεκλογικές καμπάνιες προβάλλοντας τους επικεφαλής τους με χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Η προεκλογική αντιπαράθεση σε προγράμματα και οι δεσμεύσεις πάνω στα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων και τις προτεραιότητες που βάζουν οι ίδιοι, απουσιάζουν.

Απουσιάζουν γιατί όλοι μαζί έχουν αποδεχθεί τη διοίκηση του δήμου υπό το μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση (Κλεισθένης), την κατάργησή της και τη μετατροπή της σε υποτομέα της κεντρικής κυβέρνησης με προτεραιότητα την αποπληρωμή του χρέους και την επίτευξη των πλεονασμάτων, τη μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις και τους δημότες σε πελάτες . Στις 26 Μάη διαγωνίζονται μεταξύ τους από ποια θέση θα διαχειριστεί ο καθένας αυτό το πλαίσιο που στρέφεται εναντίον των πολιτών που τους ψηφίζουν.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων αφού ταυτίστηκε πλήρως με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφάρμοσε κατά γράμμα τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές της εξαγγελίες. Δέχτηκε το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας και προσπάθησε να κάνει κατασχέσεις σε κατοίκους της πόλης για αστεία χρέη που είχαν στο Δήμο. Με τις πράξεις της ΔΕΝ μπορεί να δηλώνει Αριστερή και υπερασπιστής των φτωχών-λαϊκών στρωμάτων.
Η αντιπολίτευση των παρατάξεων των κ. Γώγου, Μπαντή, Σωτηρόπουλου, χωρίς να αμφισβητεί το μνημονιακό πλαίσιο και τον Κλεισθένη, περιορίστηκε μόνο στην διαχειριστική ικανότητα αυτού του πλαισίου από τη δημοτική αρχή, προβάλλοντας ότι εκείνοι θα το έκαναν καλύτερα. Η λύση όμως των προβλημάτων του δήμου δεν είναι μόνο θέμα τεχνικής διαχείρισης αλλά κυρίως πολιτικών επιλογών και απαιτεί συγκρούσεις με το δημοτικό και κεντρικό κατεστημένο.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα, μέχρι τώρα περιορίζεται και αυτή σε γενικές καταγγελίες και προτάσεις και δείχνει ένα θολό γενικόλογο προοδευτικό προφίλ. Η κ. Σάρολα έχει απόσχει από την ψηφοφορία του προυπολογισμού του δήμου, που είναι κριτική στάση στην δημοτική αρχή και όχι αντίθεση στο επιβαλλόμενο ασφυκτικό πλαίσιο, και υποστηρίζει ότι
«δεν θα συνεργαστεί κάτω από κανένα τραπέζι» Άραγε τα μέτρα που θα εφαρμόσουν οι δήμοι σε βάρος των πολιτών , εξαρτώνται από τις μεταξύ των παρατάξεων συμφωνίες πάνω ή κάτω από το τραπέζι;
Η Λαϊκή Συσπείρωση και η Αριστερή Παρέμβαση αρνήθηκαν τη συγκρότηση ενός ενιαίου αυτοδιοικητικού μετώπου με όρους αυτονομίας. Έβαλαν μπροστά για άλλη μια φορά την κομματική καταγραφή και συσπείρωση, παραμερίζοντας τις ανάγκες της κοινωνίας. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση των συντρόφων της Αριστερής Παρέμβασης, «ότι εμείς είμαστε εδώ 24 χρόνια και αν θέλετε μπορείτε να έρθετε σαν μέλη μας, δεν κάνουμε συνεργασίες με συλλογικότητες». Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν απάντησε καν στο κάλεσμά μας.
Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ζωή που ζούμε μέχρι τώρα δεν είναι μονόδρομος. Πιστεύομε ότι με τη μετωπική συμπόρευση των μαχόμενων κατοίκων και δυνάμεων μπορούν να υπάρξουν νίκες και κατακτήσεις στο σήμερα που θα βελτιώνουν την ζωή μας στην πόλη. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια μαχητική δημοτική αρχή που στηριζόμενη στα κινήματα των πολιτών θα συνέβαλε στο να αποκτήσει η ζωή τους προοπτική . Χρειάζεται ανυπακοή – ενότητα – αγώνας και ανατροπή των ευρωμνημονιακών πολιτικών που ασκεί τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, για να κατακτήσουμε την ζωή που μας αξίζει. Στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα επιλέγουμε συνεργασίες με κριτήριο πρόσωπα ή παρατάξεις, αλλά με κριτήριο την υποστήριξη των λαϊκών συμφερόντων.

 

Δώσε μας δύναμη και στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ακουστεί η φωνή σου, η φωνή των αναγκών σου, η φωνή που δεν συμβιβάζει τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, που θέλει και μπορεί να βοηθήσει να συμπορευτούν όλες οι δυνάμεις που τα υποστηρίζουν!»

Εφημερίδα - Τεύχος 79

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
Δήμαρχος Βύρωνα: Στηρίζουμε στην πράξη τη συνεργασία των παρατάξεων

Δήμαρχος Βύρωνα: Στηρίζουμε στην πράξη τη συνεργασία των παρατάξεων

«Τα περισσότερα προβλήματα είναι κοινά, οπότε και κοινές πρέπει να είναι οι προσ..

Readmore

Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Ανακοίνωση της ΡΕΚ   «Στις 28 Ιουνίου 2019 μέσω δελτίου τύπου εκφράσαμε την ανησυ..

Readmore

Μια ξένη «Αριστερά»

Μια ξένη «Αριστερά»

Του Σπύρου ΤζόκαΠανεπιστημιακός-συγγραφέας     «…Φτάσαμε στο θλιβερό σημε..

Readmore

Ο Καισαριανιώτης με άποψη απαντά στον Θόδωρο Ιωαννίδη

Ο Καισαριανιώτης με άποψη απαντά στον Θόδωρο Ιωαννίδη

Συνέχεια στο διάλογο με τον Θόδωρο Ιωαννίδη, που άνοιξε μέσω της ιστοσελίδας ΖΩ 2, ..

Readmore

Κ. Γεωργοπούλου: «Στην Καισαριανή δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί»

Κ. Γεωργοπούλου: «Στην Καισαριανή δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί»

Προεκλογική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Πλατεία Παναγιώτ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.