Τι έχει αλλάξει μετά τις τραγωδίες στο Μάτι και την Ανατολική Αττική;

1aaa-martsixliΤην έμπρακτη στήριξη της Ανατολικής Αττικής και των κατοίκων της από την Περιφέρεια ζητεί η κίνηση «Ανυπότακτη Αττική», στελέχη της οποίας επισκέφθηκαν χτες το Μάτι και την περιοχή της Ραφήνας. Παράλληλα, η Κίνηση θέτει ζήτημα αλλαγής προσανατολισμού στην Αυτοδιοίκηση:

 

«Την Πέμπτη 9/5 η κίνησή μας Ανυπότακτη Αττική επισκέφθηκε το Μάτι και την περιοχή της Ραφήνας με την υποψήφια Περιφερειάρχη Μαριάνα Τσίχλη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ανατολικής Αττικής Γιώργο Οικονόμου, Ηλία Βλάχο, Θεόδωρο Αθανασόπουλο, Τάσο Ζουλάμογλου, Χάρη Πετρόπουλο, Δυτικού Τομέα Γρηγόρη Λάσκαρη, και Κεντρικού Τομέα Ελένη Μπούκη και Ρωμανό Αγγελή.


Η ανθρώπινη τραγωδία της εκατόμβης νεκρών του περασμένου καλοκαιριού δεν μπορεί να ξεχαστεί. Το ίδιο και η τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή και καταστροφή κατοικιών και περιουσιών στην Ανατολική Αττική. Η μεγάλη πυρκαγιά σε Μάτι – Νέο Βουτζά – Κόκκινο λιμανάκι είναι η φονικότερη στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και από τις πλέον φονικές πυρκαγιές παγκοσμίως κατά τον 21ο αιώνα.
Η περιφερειακή διοίκηση Δούρου, όπως και όσοι διοίκησαν προηγουμένως, δεν μπορούν να κρύβονται αποποιούμενοι ευθύνες πίσω από νομοθετικές ελλείψεις και τη σύγχυση αρμοδιοτήτων.
Ο τραγικός αυτός απολογισμός κατέστησε πρόδηλες δια γυμνού οφθαλμού τις εγκληματικές ελλείψεις του κράτους, της Περιφέρειας και των Δήμων σε μέτρα και μέσα πυροπροστασίας και πρόληψης, τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό στην πυροσβεστική υπηρεσία και την ουσιαστική ανυπαρξία υπηρεσιών και σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, σε μια Περιφέρεια με γνωστό υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών.

 

Αλλαγή μοντέλου

 

Είναι, επιπλέον, επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το αδηφάγο μοντέλο ανεξέλεγκτης δόμησης στην Αττική που δεν αρκείται μέχρι να χτίσει και το τελευταίο δυνατό σημείο εντός δασικών περιοχών, που καθιστά τις ακτές αποκλεισμένες, ιδιωτικές πλαζ ξενοδοχείων, και υψώνει μάντρες για να αποτρέψει την ελεύθερη είσοδο πολιτών στην παραλία.
Η Ανατολική Αττική υφίσταται συνολικά της επιπτώσεις της χρόνιας αδιαφορίας της Περιφέρειας, αντιμετωπίζοντας μια άναρχη δόμηση, χωρίς επαρκές οδικό δίκτυο, χωρίς συγκοινωνίες, χωρίς επαρκείς υποδομές.
Ακόμη, τα υπάρχοντα φυσικά οικοσυστήματα της περιοχής, όπως το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας αντιμετωπίζονται με τα γνωστά πανάκριβα έργα- δώρο στους εργολάβους και ξεπερασμένες λογικές. Το Ρέμα απειλείται από τα σχέδια τσιμεντοποίησης και εγκιβωτισμού 15 χλμ. από τη λεωφόρο Σπάτων μέχρι την εκβολή του στη Ραφήνα.
Χρειαζόμαστε γενναία ενίσχυση της χρηματοδότησης, του ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, αντιπυρικής και δασικής προστασίας της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.
Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής για έργα που θα ωφελούν τους κατοίκους και θα σέβονται το περιβάλλον.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ένα συνολικό αναπροσανατολισμό των προτεραιοτήτων της αυτοδιοίκησης. Όταν η Περιφέρεια Αττικής πάψει να χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια στους επιχειρηματίες για να κερδοφορούν με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού ή με άχρηστα malls, τότε θα είναι δυνατή μια καλύτερη και αποτελεσματική προστασία, πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφών, μια αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των κατοίκων.»

 

1aaa-kammena

Εφημερίδα - Τεύχος 79

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
Δήμαρχος Βύρωνα: Στηρίζουμε στην πράξη τη συνεργασία των παρατάξεων

Δήμαρχος Βύρωνα: Στηρίζουμε στην πράξη τη συνεργασία των παρατάξεων

«Τα περισσότερα προβλήματα είναι κοινά, οπότε και κοινές πρέπει να είναι οι προσ..

Readmore

Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Ανακοίνωση της ΡΕΚ   «Στις 28 Ιουνίου 2019 μέσω δελτίου τύπου εκφράσαμε την ανησυ..

Readmore

Μια ξένη «Αριστερά»

Μια ξένη «Αριστερά»

Του Σπύρου ΤζόκαΠανεπιστημιακός-συγγραφέας     «…Φτάσαμε στο θλιβερό σημε..

Readmore

Ο Καισαριανιώτης με άποψη απαντά στον Θόδωρο Ιωαννίδη

Ο Καισαριανιώτης με άποψη απαντά στον Θόδωρο Ιωαννίδη

Συνέχεια στο διάλογο με τον Θόδωρο Ιωαννίδη, που άνοιξε μέσω της ιστοσελίδας ΖΩ 2, ..

Readmore

Κ. Γεωργοπούλου: «Στην Καισαριανή δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί»

Κ. Γεωργοπούλου: «Στην Καισαριανή δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί»

Προεκλογική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Πλατεία Παναγιώτ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.