ΡΕΚ Βύρωνα: «Οι παιδικοί σταθμοί είναι χώροι αγωγής και φροντίδας»

1aaa-mavropoulostΤην Τετάρτη υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ και ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Μαυρόπουλος, επισκέφθηκαν τους παιδικούς σταθμούς του Βύρωνα.
«Κατά την επίσκεψη ενημέρωσαν τους εργαζόμενους όλων των κατηγοριών στους παιδικούς σταθμούς, για τις θέσεις της ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ για την προσχολική αγωγή, τονίζοντας ότι:

 

Οι παιδικοί σταθμοί ΔΕΝ είναι χώροι φύλαξης, ΕΙΝΑΙ χώροι αγωγής και φροντίδας.

Για αυτό διεκδικούμε:

 

 Σύγχρονους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε κατάλληλα και ασφαλή κτήρια σε κάθε γειτονιά για όλα τα παιδιά που ζουν στην πόλη. Κανένα βρέφος και νήπιο έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

 Άμεση μεταστέγαση των σταθμών που δεν είναι σε κατάλληλα κτήρια.
 Δημιουργία τμημάτων ειδικής αγωγής.
 Κατάργηση των τροφείων. Τα χρήματα που εισπράττει ο Δήμος από το ΕΣΠΑ – 2.945 ευρώ το χρόνο για κάθε βρέφος, 2.345 για κάθε νήπιο - να δαπανώνται αποκλειστικά και μόνο για τους σταθμούς.
 Επαρκή και μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό με σταθερές σχέσεις εργασίας. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
 Τήρηση των αναλογιών βρεφών – παιδιών – Παιδαγωγών.
 Άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Εδώ και τώρα ο Δήμος να αναζητήσει χώρους για την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων. Όχι άλλη ολιγωρία.
 Να εξευρεθεί χώρος για να λειτουργήσει επιτέλους το ειδικό σχολείο Βύρωνα.

Διεκδικήσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με την δυναμική δράση εργαζομένων, γονέων και δημοτικών συμβούλων που δεν δέχονται να είναι απλά οι διεκπεραιωτές διαχείρισης της φτώχειας σε βάρος των πολιτών του δήμου μας και είναι αποφασισμένοι να συγκρουσθούν με κάθε κόστος με το νεοφιλελεύθερο μνημονιακό κατεστημένο κράτους και δήμου.
Πέραν των ελλείψεων σε προσωπικό, την οικονομική επιβάρυνση των γονιών, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ακαταλληλότητα αρκετών κτιρίων που στεγάζονται παιδικοί σταθμοί της πόλης μας, που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών φτώχειας και λιτότητας που διαχειρίζεται αδιαμαρτύρητα η σημερινή Δημοτική Αρχή όπως και η προηγούμενη, διαπιστώσαμε ότι φέτος δεν έγινε ούτε η αναγκαία για την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων απολύμανση κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.
Καλούμε την δημοτική αρχή, αφού έχει αποδεχθεί ως δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, τουλάχιστον να κάνει άμεσα τις απολυμάνσεις, αντί η εγγύηση της ποιότητας και ποσότητας τροφής να είναι αποτέλεσμα του καθημερινού αγώνα των εργαζομένων, να υποχρεώσει τους προμηθευτές για το αυτονόητο, να παρέχουν δηλαδή την προβλεπόμενη ποιότητα και ποσότητα τροφίμων και να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για την έκθεση αξιολόγησης που έστειλε η περιφέρεια Αττικής και τις ενέργειες που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή.
Το κύριο βάρος της φροντίδας των παιδιών της προσχολικής αγωγής το σηκώνουν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς. Με μοναδικά εργαλεία τον επαγγελματισμό, την αγάπη και την ευαισθησία για τα παιδιά και τη συναίσθηση της ευθύνης για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν, προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις σε κτήρια, υποδομές, μέσα και χρήματα, ζώντας οι ίδιοι την ανασφάλεια των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με σίγουρη ημερομηνία απόλυσης. Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για μόνιμες σχέσεις εργασίας και για βελτίωση των συνθηκών στους παιδικούς σταθμούς, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες αγωγής και φροντίδας και καλούμε και τους γονείς να σταθούν αρωγοί στον αγώνα τους.»

 

Βύρωνας

10/5/19

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

1aaa-afhsa

1aaa-festival-viron

 1aaa-diadromes-afisa

 

 

Τελευταία Νέα
Άννα Παραγυιού: Ήμασταν θετικοί για συνεργασία σε προγραμματική βάση

Άννα Παραγυιού: Ήμασταν θετικοί για συνεργασία σε προγραμματική βάση

«Εφόλης της ύλης»- όπως λένε, η συνέντευξη με τη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής, τ..

Readmore

Θεοδωρικάκος: Θα χρηματοδοτήσoυμε τα έργα για τον Υμηττό που προτείνει ο ΣΠΑΥ

Θεοδωρικάκος: Θα χρηματοδοτήσoυμε τα έργα για τον Υμηττό που προτείνει ο ΣΠΑΥ

  Το υπουργείο Εσωτερικών είναι διατεθειμένο να χρηματοδοτήσει το σύνολο των ..

Readmore

Εμπρησμός στα λυόμενα της Καλαβρύτων στο Γουδή

Εμπρησμός στα λυόμενα της Καλαβρύτων στο Γουδή

  Εμπρησμό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την πυρκαγιά που κατέκαψε ξημερώματ..

Readmore

Μόνιμο προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς Καισαριανής ζητούν οι εργαζόμενοι

Μόνιμο προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς Καισαριανής ζητούν οι εργαζόμενοι

  Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί, και κυρίως σε αυτό τη..

Readmore

Στο «φίνις» οι διαβουλεύσεις για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα των ΟΤΑ

Στο «φίνις» οι διαβουλεύσεις για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα των ΟΤΑ

Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις τ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.