Δυνατό κύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στην τριπλή κάλπη ζήτησε ο Ηλίας Σταμέλος

1aaa-alexan

 

Σε κατοίκους στην περιοχή της πλατείας Β. Αλεξάνδρου μίλησε την Κυριακή 21 Απριλίου ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Την συγκέντρωση άνοιξε απευθύνοντας χαιρετισμό ο Νικόδημος Κατσαρέλης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής», σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Ασχολούμαι με τα κοινά από το 1982 και τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξα ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Βάζω υποψηφιότητα και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί είναι συνεπείς αγωνιστές. Είναι η φωνή του λαού τόσο για τα τοπικά, όσο και για τα γενικότερα σύγχρονα προβλήματα. Σας καλώ να τους δυναμώσετε και στις τρείς κάλπες».
Ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε την ανάγκη να εκφραστεί και στις τρεις εκλογικές μάχες του Μαΐου, Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές, ένα δυνατό κύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Για να υπάρχει την επόμενη μέρα ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όλους όσοι προωθούν και εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων.
Για τη γειτονιά αυτή που την κοσμεί το πάρκο Β. Αλεξάνδρου», όπως είπε στην ομιλία του ο δήμαρχος, καταγράφεται ο αγώνας του κομμουνιστή δημάρχου Π. Μακρή που ανέτρεψε τα τότε σχέδια για χάραξη λεωφόρου μέσα από τις εργατικές κατοικίες και στη θέση του έφτιαξε το πάρκο. Το στοίχημα της σύγχρονης αναβάθμισης του χώρου ήδη έχει μπει σε τροχιά, αλλά απαιτείται μεγάλη εγρήγορση. Έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της παιδικής χαράς του πάρκου και δρομολογήθηκε και αυτή της Unicef. Κατατέθηκε στην ΚΤΥΠ Α.Ε. πρόταση για την αναβάθμιση του 7ου Νηπιαγωγείου με την τοποθέτηση αιθουσών βαρέου τύπου και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου ενώ επιμένουμε για την αξιοποίηση του οικοπέδου της ΔΕΠΟΣ ώστε να κατασκευαστεί σε αυτό το Γυμνάσιο της Κάτω Καισαριανής. Σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα με την έλευση του ΜΕΤΡΟ θα δοθεί μάχη για τη συνολική αναβάθμιση του χώρου και πρέπει να γίνει με μόνο κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.
Αναφέρθηκε σε όλες τις πρωτοβουλίες στήριξης των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας όπως η πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, η μείωση ή απαλλαγή ευπαθών ομάδων από τα δημοτικά τέλη, την πρόσβαση στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού του δήμου, τη μάχη ενάντια στα ναρκωτικά με την εφαρμογή του τριετούς προγράμματος πρόληψης με το ΚΕΘΕΑ κ.ά. Στις διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής μαζί με το λαό οι οποίες εξασφάλισαν έργα υποδομής και όχι «βιτρίνας» για την πόλη, ύψους πάνω από 10εκ€, που έχουν ολοκληρωθεί ή δρομολογηθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης στα σχολικά συγκροτήματα του δήμου, η ανακατασκευή των παιδικών χαρών, η δημιουργία του Βιοκλιματικού παιδικού σταθμού, οι παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους κ.ά.

 

1aaa-alexa-kosmos

 

Ακολούθησε συζήτηση με τους κατοίκους πάνω στις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει όσον αφορά την αναβάθμιση της περιοχής του Τριγώνου, των δημοτικών υποδομών κ.ά.
Ο Δήμαρχος κλείνοντας τη συζήτηση κάλεσε τους κατοίκους να αναδείξουν για άλλη μια φορά δημοτική αρχή μαχητική, πρωτοπόρα, στήριγμα στην πάλη του.

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 

1aaa-Afisa event

1aaa-fotis

 1aaa-goikonomou

Τελευταία Νέα
Τι πρόστιμα προβλέπονται για καπνιστές και καταστήματα

Τι πρόστιμα προβλέπονται για καπνιστές και καταστήματα

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Προστ..

Readmore

Το Σωματείο Εργαζομένων Βύρωνα απαντά στον δήμαρχο για την ανακύκλωση

Το Σωματείο Εργαζομένων Βύρωνα απαντά στον δήμαρχο για την ανακύκλωση

Συνέχεια στο διάλογο με τη Δημοτική Αρχή για το θέμα της ανακύκλωσης δίνει το Σωμα..

Readmore

Δήμαρχος Καισαριανής VS Λ. Μανωλίδη

Δήμαρχος Καισαριανής VS Λ. Μανωλίδη

Είχα γράψει ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο στην Καισαριανή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρ..

Readmore

Ζωγράφου: 6 παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δ. Συμβούλιο

Ζωγράφου: 6 παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δ. Συμβούλιο

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, στις 14.11.2019 οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ζητείται ψυχραιμία και συναίνεση ενόψει του Δ. Σ. της Παρασκευής

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ζητείται ψυχραιμία και συναίνεση ενόψει του Δ. Σ. της Παρασκευής

Ύστερα από την εμπλοκή που δημιουργήθηκε από την ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλί..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.