Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί!

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής
με αφορμή την εκδήλωση της Συνεργασίας Πολιτών για την Παιδεία

 

1aaa-lsk-anakΑπάντηση σε όλα όσα ακούστηκαν στην συζήτηση που οργάνωσε την 31η Μαρτίου η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής δίνει η Λαϊκή Συσπείρωση, ανατρέχοντας παράλληλα σε έναν σύντομο απολογισμό των παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής κατά το διάστημα της έως τώρα θητείας της.


«Αντί για «όραμα» και «φροντίδα για την πόλη» η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ αποδεικνύει κάθε μέρα ποσό καλά έχει εμπεδώσει την τακτική της διαστρέβλωσης και του εμπαιγμού, τον κυνισμό στις ευθύνες τους και τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής. Όταν δίνουν ψίχουλα θέλουν προσκυνήματα. Όταν δεν τους βολεύει η αλήθεια λένε ψέματα.

 

 


- «ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ!» είπε η υποψήφια Δήμαρχος, κα Άννα Παραγυιού.
- «ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ» είπε ο κος X. Λόντος, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.
- «Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»... είπε ο κος Τ. Μποτίνος, σύμβουλος της Γ. Γ. Αθλητισμού και υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής
- «ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ» είπε ο κος Ι. Χαρωνίτης Δ/νων Σύμβουλος των Κτηριακών Υποδομών α.ε., πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.


4,5 χρόνια τώρα με αγώνες και διεκδικήσεις, καθώς δεν αρκεστήκαμε στα πενιχρά κονδύλια που δίνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (20€/παιδί ανά έτος) για τακτικές επισκευές, κερδίσαμε έργα απολύτως απαραίτητα για τα σχολεία και τα γήπεδα της πόλης προϋπολογισμού 1,5 εκ. €, χωρίς να χαρατσώσουμε τον δημότη. Εμπνευστής και συμπαραστάτης ο λαός της πόλης, απέναντί μας η κυβέρνηση και η πολιτική της!

 

Στην ΚΤΥΠ α.ε.:
• τον 5ο/2015 καταθέσαμε ολοκληρωμένη μελέτη συνολικής αξίας 1,3εκ.€ για έργα απολύτως απαραίτητα σε όλα τα σχολεία. Χρειάστηκαν 3 χρόνια καθυστερήσεων από τις διοικήσεις της ΚΤΥΠ, και με συνεχείς διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις για να καταφέρουμε τελικά τον 9ο/2017 την υπογραφή της σύμβασης ύψους 730.000€. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον 6ο/2018 και συνεχίζονται.
Μαζί επαναφέραμε ένα διαχρονικό αίτημα του Καισαριανιώτικου λαού, για χτίσιμο γυμνασίου στο «τριγώνο» πίσω από τα ΜΑΤ. Ο χώρος που είναι ήδη χαρακτηρισμένος για σχολείο από το 2000, πολιορκείται από μεγάλα κατασκευαστικά συμφέροντα για τη δημιουργία π.χ. εμπορικού κέντρου.
Επίσης, τότε αιτηθήκαμε την παραχώρηση του “ΧΑΡΑΜΑΤΟΣ”, δικαιοδοσίας της ΚΤΥΠ α.ε., αποτρέποντας την εκ νέου ενοικίασή του σε ιδιώτη.
• Τον 10ο/2018 καταθέσαμε αιτήματα για την αντικατάσταση των λυόμενων αιθουσών στο 2ο Γυμνάσιο, το 1 & 2 Λύκειο και για την τοποθέτηση αιθουσών βαρέου τύπου, αντί «κοντέινερ» που πρότεινε η Κυβέρνηση στα νηπιαγωγεία της πόλης και το Ειδικό σχολείο, για την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Ο κος Χαρωνίτης μέχρι σήμερα δεν μας έχει απαντήσει ΤΙΠΟΤΑ!

 

1aaa-ktip

 

 

Στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:
• Το 2015 καταθέσαμε μελέτη για την επικινδυνότητα του προαύλιου χώρου, ύψους 130.000 €, μετά από πρόταση του συλλόγου γονέων του 2ου Δημοτικού. Για 2 χρόνια, η Περιφέρεια δεν αναγνώριζε ως νόμιμο το σχολείο που λειτουργεί πλέον των 20 χρόνων. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2018.
• Το 2015 και 2016 καταθέσαμε 3 προτάσεις για την αναμόρφωση του δημοτικού σταδίου Μ. Κρητικόπουλος συνολικού ύψους 180.000€. Μόλις τώρα εγκρίθηκε και προχωράει η μελέτη στατικότητας και αναμόρφωσης του γηπέδου.
• Το 2018 εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 190.000€ για την εκπόνηση μελέτης για το Πάρκο Ελευθερίας (το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς») και τη δημιουργία ανοιχτού θεάτρου, πολυχώρου μουσικής δημιουργίας και εκπαίδευσης στο ΧΑΡΑΜΑ, ανοιχτού χώρου στίβου στο Κ3 κ.ά.
Στην ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:
• Το 2015 καταθέσαμε μελέτη για την ηλεκτρολογική αποκατάσταση του κλειστού Γ. Μελισσηνός αξίας 50.000€ που υλοποιήθηκε μόλις πέρυσι.
• Μαζί είχαμε καταθέσει και μελέτη για την ανακατασκευή των ανοιχτών γηπέδων της πόλης, η οποία για 3 χρόνια έγινε μπαλάκι μεταξύ της Γ.Γ. Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής. Τελικά για να υλοποιηθεί την εντάξαμε στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τους αθλητικούς χώρους, ύψους 170.000 €. Σε όλες τις συζητήσεις ήταν παρών ο κος Μποτίνος και έχει προσωπική ευθύνη για την κοροϊδία 4 ετών.
• Ομοίως ξεχνάει ο κος Μποτίνος, αποσπασμένος υπάλληλος του Δήμου μας στο Υπουργείο Παιδείας και διορισμένο μέλος από το Υπουργείο στο Δ.Σ. του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΗΑΡ-ΗΣΤ, να πει τι γίνεται με τη σύνταξη μελέτης για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων ασφάλειας του χώρου. Ήδη, οι γονείς των νηπιαγωγείων που εδρεύουν στον χώρο είναι σε κινητοποίηση, το υπουργείο τους χλευάζει και μόνο ο Δήμος μπαίνει μπροστά για τις κατεπείγουσες κτηριακές επεμβάσεις.
Στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τους αύλιους χώρους των σχολείων ας ενημερωθούν, ότι όχι μόνο έχει κατατεθεί πρόταση, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι!
Στην ΠΕΔΑ καταθέσαμε πρόταση, από το 2016, για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», έτος κατασκευής 1937 και του 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, έτος κατασκευής 1927 και περιμένουμε 3 χρόνια τώρα απάντηση.

 

Δεν κρύβουν τα πιο επικίνδυνα σχέδια τους!
«Εδώ στην Καισαριανή έχετε έναν πολύ μεγάλο χώρο. .. Ιστορικό μεν, καλώς ή κακώς(!) έχει συνδεθεί με την ιστορία της χώρας αυτής ... Εδώ είναι πεδίον δόξης λαμπρό για την επόμενη δημοτική αρχή - που εύχομαι να είσαι εσύ Άννα μου- να μπορέσει να κυνηγήσει αυτό το οικόπεδο. Στα 400 στρέμματα, που αποχαρακτηρίστηκαν από δασικά, το 2016(;) μπορείτε να χτίσετε μέχρι και … 20 σχολεία, με ΣΔΙΤ ή με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!!!» είπε ο κος Χαρωνίτης και η κα Παραγυιού πρότεινε την οικοδόμηση σχολείων μέσα στα 100στρ που νοίκιαζε ο ΟΣΚ.
ΤΟ «ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ! ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ
ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
Τα 100στρ. που νοίκιαζε ο ΟΣΚ είναι ο κατεξοχήν ιστορικός χώρος με το Μνημείο, το Μουσείο, το Χάραμα, τα παλιά γραφεία της ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ και βεβαίως τον 300άρη στόχο, όπου στις 10/5/44 οι φασίστες εκτελούν 92 αγωνιστές. Το πάρκο των 464στρ., δασική έκταση, δεν θα τσιμεντωθεί γιατί επιμείναμε να αναφέρεται ρητώς στο νόμο της παραχώρησής ότι «απαγορεύεται η ανέγερση κτισμάτων εντός του ως άνω τμήματος δημόσιου κτήματος…». (άρθρο 44, ν.4415/2016)

 

Ο λαός της πόλης μας έχει μνήμη και πείρα!
Οι κύριοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν πολλά ψέματα, αποκάλυψαν και τα επικίνδυνα σχέδιά τους. Η ιστορία της πόλης είναι εμπόδιο στην «ανάπτυξή τους» και οι ελεύθεροι χώροι φιλέτα για τα μεγάλα συμφέροντα. Γι΄ αυτό δεν είπαν κουβέντα για την παραχώρηση στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ πλήθος δημόσιων χώρων, μεταξύ αυτών και σχολείων της πόλης! Για την υποχρηματοδότηση των σχολείων, που τα οδηγεί σε μαρασμό και εκπαιδευτικά κενά, είπαν ότι έχουμε δημοσιονομικό περιορισμό. Αλήθεια δεν βγήκαμε από τα μνημόνια;»

 


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ,

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 

1aaa-Afisa event

1aaa-fotis

 1aaa-goikonomou

Τελευταία Νέα
Τι πρόστιμα προβλέπονται για καπνιστές και καταστήματα

Τι πρόστιμα προβλέπονται για καπνιστές και καταστήματα

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Προστ..

Readmore

Το Σωματείο Εργαζομένων Βύρωνα απαντά στον δήμαρχο για την ανακύκλωση

Το Σωματείο Εργαζομένων Βύρωνα απαντά στον δήμαρχο για την ανακύκλωση

Συνέχεια στο διάλογο με τη Δημοτική Αρχή για το θέμα της ανακύκλωσης δίνει το Σωμα..

Readmore

Δήμαρχος Καισαριανής VS Λ. Μανωλίδη

Δήμαρχος Καισαριανής VS Λ. Μανωλίδη

Είχα γράψει ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο στην Καισαριανή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρ..

Readmore

Ζωγράφου: 6 παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δ. Συμβούλιο

Ζωγράφου: 6 παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δ. Συμβούλιο

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, στις 14.11.2019 οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ζητείται ψυχραιμία και συναίνεση ενόψει του Δ. Σ. της Παρασκευής

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ζητείται ψυχραιμία και συναίνεση ενόψει του Δ. Σ. της Παρασκευής

Ύστερα από την εμπλοκή που δημιουργήθηκε από την ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλί..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.