Ηλίας Σταμέλος: Είμαστε η δημοτική αρχή όλων των Καισαριανιωτών

Η ομιλία του Δημάρχου της Καισαριανής στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο ΝΗΑΡ ΗΣΤ


1aaa-kooutsoumpas-stamelos«Καισαριανιώτες –ες
Φίλοι και Φίλες

 

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή σας στη μεγαλειώδη σημερινή μας συγκέντρωση. Δίνει μήνυμα ότι η Καισαριανή θα συνεχίσει την ηρωική της παράδοση. Θα συνεχίσει να έχει δημοτική αρχή που θα παλεύει για το δίκιο του λαού, θα στέκεται δυναμικά δίπλα του, στους αγώνες αλλά και στις αγωνίες του.
Αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας που κάναμε αυτά τα χρόνια για να στηρίξουμε τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, να μπούμε μπροστά στις διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού.
Αποτελεί μήνυμα συστράτευσης για την εκλογή της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ξανά στη διοίκηση του Δήμου Καισαριανής, αλλά και για το δυνάμωμα της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ» στην Περιφέρεια, το δυνάμωμα του ΚΚΕ παντού στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν.
Ιδιαίτερα θέλουμε να χαιρετίσουμε τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων του λαϊκού κινήματος στην πόλη μας, τους εργαζόμενους και τους

 

αυτοαπασχολούμενους, τους γονείς των παιδικών σταθμών και των σχολείων, τους εθελοντές της Δασοπροστασίας του Δήμου και όλους όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας στους αγώνες και τις διεκδικήσεις. Σχεδόν κάθε θετικό βήμα που έγινε στην πόλη μας τα χρόνια αυτά, είναι αποτέλεσμα της αναντικατάστατης αυτής σχέσης.
Χαιρετίζουμε επίσης τους εργαζόμενους του Δήμου Καισαριανής που είναι σήμερα μαζί μας, που με την καθημερινή τους προσφορά υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και προτεραιότητες. Αποτέλεσαν στήριγμα μας τα χρόνια αυτά, αγωνιστήκαμε μαζί κόντρα στη μεθοδευμένη απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών που προωθεί η αντιλαϊκή πολιτική για να στρωθεί ευκολότερα ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης.

 

 

Καισαριανιώτες –ες
Φίλοι και Φίλες
Στις 26 ΜΑΗ καλούμε το λαό της πόλης μας να υπερασπιστεί μια πορεία -κοντά- 5 χρόνων.
Το διάστημα αυτό από τη θέση της διοίκησης του Δήμου Καισαριανής:
• Σταθήκαμε στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής. Βρεθήκαμε όπως είχαμε από την αρχή ξεκαθαρίσει, στην αντιπολίτευση.
Δεν υποταχτήκαμε στο ρόλο που καθορίζουν για τους Δήμους και τις Περιφέρειες εδώ και 2 δεκαετίες όλες οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις του αστικού κράτους -από τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και σήμερα τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ-. Δηλαδή Δήμους και Περιφέρειες που θα εξειδικεύουν τοπικά την αντιλαϊκή πολιτική, θα συμβάλλουν στον περιορισμό των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.
• Στηρίξαμε τις διεκδικήσεις και τη πάλη του λαϊκού κινήματος, τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις κόντρα στη μοιρολατρία και τη λογική των χαμηλών απαιτήσεων.
• Πήραμε θέση ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθήθηκαν, στην πολιτική της Ε.Ε., στο διαρκές Μνημόνιο, στη φοροληστεία και τις μειώσεις των συντάξεων. Καταδικάσαμε με συνέπεια τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις στην περιοχή μας, που γενούν τη σύγχρονη προσφυγιά. Τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, με ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
• Δεν είπαμε ποτέ ότι αυτή δεν είναι αρμοδιότητα μας και ότι εμείς είμαστε για τα τοπικά προβλήματα μόνο. Ότι αφορά την ζωή των λαϊκών στρωμάτων μας αφορά, αφορά κάθε δημοτική αρχή που θέλει να υπηρετεί το λαό.
• Διεκδικήσαμε μέτρα ανακούφισης των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των ανέργων. Πήραμε μέρος στη μεγάλη πορεία από την Πάτρα, την Άνοιξη του 2016, απαιτώντας μέτρα προστασίας για τους ανέργους. Εναντιωθήκαμε στη νέα μείωση της χρηματοδότησης Δήμων και Περιφερειών.
• Δε συμμορφωθήκαμε στους νόμους που θεσπίζουν την αρπαγή όσων με κόπους και θυσίες κατάφερε να χτίσει ο εργαζόμενος. Κανένας πλειστηριασμός, καμία κατάσχεση λογαριασμού δεν προχώρησε από το Δήμο Καισαριανής και τις υπηρεσίες του.
• Αρνηθήκαμε τη διάθεση των αποθεματικών του Δήμου για τις ανάγκες των τραπεζών και την εκχώρηση της δημοτικής περιουσίας στο Υπερταμείο.
• Στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζόμενων των Δήμων (ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση) και βρεθήκαμε δίπλα τους σε όλες τις κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν, απαιτώντας την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους και την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.
• Αποκαλύψαμε τον επικίνδυνο ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που από την μια συνεχίζει να τσακίζει τη ζωή των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, τα "δίνει όλα" για την ανάπτυξη του κεφαλαίου, έχει γίνει ντίλερ του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή … και από την άλλη θέλει να εμφανίζεται ως προοδευτική δύναμη, ως τιμητής των αγώνων του λαού και ειδικά των εκτελεσμένων αγωνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, που έχυσαν το αίμα τους για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις επιδιώξεις τους.
Τους μπήκαμε βέβαια στο μάτι!
Δεν είναι τυχαίο ότι η στάση μας αυτή, συγκέντρωσε την πολεμική -φανερή αλλά και αθέατη- των κυβερνητικών δυνάμεων και του μηχανισμού τους όλα αυτά τα χρόνια.
Δυστυχώς για αυτούς βρήκαν απέναντί τους ανθρώπους που δεν λυγάνε σε τέτοιου είδους επιθέσεις.
• Ασπίδα μας απέναντι σε όλες τις δυσκολίες υπήρξε η επαφή μας με το λαό της πόλης.
Η επιμονή μας να βρισκόμαστε δίπλα του με κάθε αφορμή, στις συγκεντρώσεις απολογισμού της δημοτικής αρχής, τις συνελεύσεις κατοίκων στις γειτονιές, τα μαζέματα των γονιών στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, τις εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ.
Η αντίληψή μας να μην κρύβουμε τα προβλήματα και να δείχνουμε την πραγματική τους αιτία, ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης που μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.
Η πορεία μας αυτά τα 5 χρόνια απέδειξε ότι τίποτα δεν χαρίζεται. Μόνο ο αγώνας και η διεκδίκηση μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.
Στηρίζοντας την πάλη του λαού, όπως είχαμε εξαρχής δεσμευτεί:
• Ολοκληρώσαμε τον αγώνα δεκαετιών των κατοίκων της πόλης μας που με επικεφαλής αρχικά τον αείμνηστο δήμαρχο Π. ΜΑΚΡΗ πάλεψαν για να περιέλθει οριστικά το ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ της Καισαριανής στο λαό και τις ανάγκες του.
Από το Σεπτέμβρη του 2017, η περιώνυμη Σκοπευτική Εταιρεία έχει πάψει να μολύνει το ιερό αυτό χώμα.
Ταυτόχρονα δεν επιτρέψαμε η πράξη της παραχώρησης να γίνει άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική, μη παίρνοντας μέρος στη φιέστα-εξιλέωσης που ετοίμασε η κυβέρνηση το Σεπτέμβρη του 2016.
• Υπερασπιζόμενοι την ιστορική αλήθεια και την ιστορία της πόλης μας, εγκαινιάσαμε στις 9 Μάη του 2016 το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, κάνοντας πράξη το όνειρο χιλιάδων αγωνιστών. Από την ημέρα εκείνη το ΜΟΥΣΕΙΟ της Καισαριανής έχουν επισκεφτεί πάνω από 35.000 επισκέπτες. Εκατοντάδες σχολεία περιηγήθηκαν στους χώρους του, όπου εκτίθενται σπάνια ντοκουμέντα που φυλάσσονταν για χρόνια με μεγάλους κίνδυνους από τους Καισαριανιώτες.
• Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Δημοτικής Αρχής και των φορέων της σχολικής κοινότητας της πόλης εξασφαλίστηκε για πρώτη φορά μετά από κοντά είκοσι χρόνια χρηματοδότηση για εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας (Συνολικά προϋπολογισμού 1300.000€). Με την ολοκλήρωσή τους οι μαθητές της πόλης μας στεγάζονται πλέον σε πιο ασφαλή και λειτουργικά σχολεία.
• Στηρίζοντας τους αγώνες των συμβασιούχων εργαζόμενων στους Δήμους, βρισκόμενοι καθημερινά δίπλα τους στις πολυήμερες κινητοποιήσεις το καλοκαίρι του 2017, άνοιξε ο δρόμος έστω και περιορισμένα, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας, έπειτα από κοντά μια δεκαετία απαγορεύσεων.

 

 

Καισαριανιώτες –ες
Φίλοι και Φίλες
Τα 5 αυτά χρόνια δεν ακολουθήσαμε τους εύκολους δρόμους, . Βρεθήκαμε στην «άλλη όχθη» από το αντιλαϊκό πλαίσιο που κυριαρχεί.
Στο Δήμο Καισαριανής:
• Εξασφαλίσαμε την πρόσβαση όλων των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όταν στους γειτονικούς Δήμους με διοίκηση στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ εκατοντάδες παιδιά μένουν εκτός κάθε χρόνο.
Με την ολοκλήρωση του νέου Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού και τη νέα πτέρυγα στον Β’ Βρεφονηπιακό Σταθμό, καλύφθηκαν σε αυτή τη φάση όλες οι ανάγκες σε κτηριακές εγκαταστάσεις με ποιοτικό τρόπο. Προσλήφθηκε το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
• Δεν έγινε καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη ενώ προχωρήσαμε σε μειώσεις και απαλλαγές σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Καταργήθηκαν τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς σε οικογένειες με εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.
• Αναβαθμίσαμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, (το κοινωνικό φαρμακείο, παντοπωλείο και συσσίτιο). Λειτουργήσαμε Λαϊκό Φροντιστήριο ώστε κανένας μαθητής να μη μείνει χωρίς στήριξη στη μάχη που δίνει για τη μόρφωσή του.
• Ανοίξαμε πόλεμο με τα ναρκωτικά και την ναρκοκουλτούρα που προωθεί η κυβέρνηση με ένα πρωτότυπο πρόγραμμα συνεργασίας με το ΚΕΘΕΑ που αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς τις πόλης μας.
• Μέσα από τα προγράμματα αθλητισμού του Δήμου, δώσαμε την δυνατότητα άθλησης σε εκατοντάδες παιδιά. Ταυτόχρονα διεκδικήσαμε σοβαρές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των δημοτικών αθλητικών υποδομών, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «ΜΕΛΙΣΙΝΟΣ» και στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου «Μ.ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ», στα οποία έχουν δωρεάν πρόσβαση τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας.
• Με τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, το Θερινό Κινηματογράφο Αιολία, τις εκδηλώσεις του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού το Αποκριάτικο Καρναβάλι και τόσα άλλα, στηρίξαμε τη διέξοδο στον πολιτισμό που έχει λαϊκά χαρακτηριστικά και συμμετοχή, αλλά και περιεχόμενο.
• Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε έργα υποδομής και όχι «βιτρίνας» για την πόλη, όπως είναι:
 η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης (προϋπολογισμού 3.000.000€),
 η ανακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών του Δήμου, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο έτος,
 η δεύτερη -μέσα σε 3 χρόνια- φάση ασφαλτόστρωσης δρόμων της πόλης μας, που ξεκινάει αυτές τις ημέρες,
 η αντικατάσταση του συνόλου του οδοφωτισμού με σύγχρονα σώματα LED, που είναι στη φάση της δημοπράτησης,
 η κατασκευή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που ξεκινάει μέσα στο έτος (προϋπολογισμού 2.000.000€),
 η ανανέωση του στόλου οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, που βελτιώνει τις δυνατότητες αποκομιδής και την ασφάλεια του εργαζόμενου προσωπικού,
 η ανάπλαση του πρασίνου και το «Πάρκο Σκύλων» στο Σκοπευτήριο,
και άλλα πολλά που θα απαιτούσε πολύ χρόνο να αναφέρουμε και που εξάλλου πολλοί ήδη γνωρίζετε αναλυτικά από τις συγκεντρώσεις, τις συνελεύσεις, τις συνεντεύξεις της δημοτικής αρχής.
Τέλος εκπονείται ήδη η Μελέτη για τη συνολική αναβάθμιση του χώρου του πάρκου του Σκοπευτηρίου, που θα ανοίξει το δρόμο για το κυρίως έργο, που θα περιλαμβάνει τη μετατροπή του ιστορικού Κέντρου «Χάραμα» σε πολιτιστικό Κέντρο, τη διαμόρφωση ανοιχτού θεάτρου και χώρου βιβλιοθήκης, την ανάπλαση του πάρκου και τη βελτίωση των αθλητικών του εγκαταστάσεων.
Συνολικά το κόστος των έργων που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται στην φάση τη ολοκλήρωσης ξεπερνούν τα 10 εκ ευρώ
Με τα παραπάνω αποδεικνύεται στην πράξη πως μια δημοτική αρχή που διεκδικεί με κριτήριο της ανάγκες του λαού, μπορεί να έχει κατακτήσεις, να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται στις λαϊκές προτεραιότητες.
Δεν πιστεύουμε ότι η Καισαριανή μπορεί να γίνει όαση όταν κυριαρχεί η αντιλαϊκή πολιτική, όταν την κοινωνία μας την κινεί το κέρδος και όχι η ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών.
Δώσαμε όμως και δίνουμε ανάσες, αυτοπεποίθηση και ελπίδα. Δεν υποτιμάμε το παραμικρό που αφορά την καθημερινή ζωή και τα δικαιώματα του κάθε συμπολίτη μας. Βοηθάμε να σταθούν όρθιοι οι πιο αδύναμοι και ταυτόχρονα να δυναμώσει ο αγώνας του λαού για τα δίκια του.

 

 

1aaa-niar-hstΚαισαριανιώτες –ες
Φίλοι και Φίλες

Κοινή αφήγηση όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων, σε κεντρικό επίπεδο αλλά και στους Δήμους και τις Περιφέρειες είναι ότι η "ανάπτυξη" που στηρίζεται στην κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, θα βελτιώσει τάχα τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, θα βάλει τέλος στην εποχή των μνημονίων, θα επαναφέρει ότι χάσαμε την περίοδο της κρίσης κλπ.
Σε αυτή τη βάση θα έχετε ακούσει πιθανά ήδη τους αντιπάλους μας να κλείνουν σε κάθε πτώση τη λεγόμενη «Τοπική Ανάπτυξη», την «Οικονομική Αυτοτέλεια» να τάζουν «τοπικές μπίζνες» που θα λύσουν όλα τα προβλήματα, να μας κατηγορούν για «αντιαναπτυξιακούς» κ.α.
Πρόκειται για στόχο που δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τα λαϊκά συμφέροντα. Που έρχεται από πολύ παλιά και στέκεται αποδεδειγμένα απέναντι στις σύγχρονες ανάγκες του λαού.
Οι "ρυθμοί ανάκαμψης" και οι "επενδύσεις" δεν εξασφαλίζουν την αποκατάσταση των απωλειών λόγω της κρίσης και την αναχαίτιση της αντιλαϊκής επίθεσης. Δεν φτιάχνουν "τοπικούς παραδείσους".
Αντιθέτως απαιτούν τη συμφιλίωση του λαού με τη φτώχια, την ανεργία, τους μισθούς πείνας, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Απαιτούν το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας και την εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αναγκών. Πάνω σε αυτά θα ευδοκιμήσει η "ανάπτυξη" που μας σερβίρουν.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια στους στόχους και τις ανάγκες αυτής της ανάπτυξης, προσαρμόστηκε η λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών, με τις απανωτές μεταρρυθμίσεις που προηγήθηκαν. Σε αυτό το δρόμο οδηγηθήκαμε σταθερά:
• Στις δραματικές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών και στο τοπικό χαράτσωμα για όλα (με τα τέλη, τα πρόστιμα, τα τροφεία, τα δίδαχτρα, την ανταποδοτικότητα σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες),
• οδηγηθήκαμε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που αποσάθρωσαν τις κοινωνικές δομές.
• οδηγηθήκαμε στην αντικατάσταση του προσωπικού με φτηνούς και ανανεώσιμους εργαζόμενους, με συμβασιούχους, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, κα.
• Προχώρησαν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι συμπράξεις, η παραχώρηση στους επιχειρηματίες -με ληστρικούς μάλιστα όρους- της δημοτικής περιουσίας, δόθηκε πακτωλός χρημάτων για έργα που δεν ανταποκρίνονται στις λαϊκές προτεραιότητες.
Ξεκαθαρίζουμε…
…ότι εμάς σε αυτούς τους σχεδιασμούς, συνεργούς και συνένοχους δεν θα μας βρουν.
Θα μας βρουν, όπως μας βρήκαν πάντοτε, ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
• Να παλεύουμε μαζί με τα λαϊκά στρώματα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που συνεχίζονται.
• Να διεκδικήσουμε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών των δήμων,
• Την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τη βαριά φορολογία.
• Την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δημόσιων κοινωνικών δομών στην Προσχολική Αγωγή, την Παιδεία, την Υγεία, την άθληση.
• Να διεκδικούμε την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού σε όλους τους τομείς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τις τσέπες των δημοτών
• Την προστασία των ελεύθερων χώρων και των δασών από την εμπορευματοποίηση.
• Την επίλυση μεγάλων προβλημάτων της πόλης όπως το κυκλοφορικό και το συγκοινωνιακό, μακριά από τη λογική της ανταποδοτικότητας και με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.
• Να διεκδικούμε έργα και υποδομές που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός και βελτιώνουν την καθημερινότητα του.

 

Καισαριανιώτες –ες
Φίλοι και Φίλες
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η στάση μας αυτά τα χρόνια, οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις μας ενόχλησαν πολλούς. Τους χαλάσαμε τη σούπα!
Ήδη το διάστημα αυτό ξεδιπλώνεται η προσπάθεια διαστρέβλωσης και υποτίμησης της προσφοράς της δημοτικής αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο μας, από τις παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των Καισαριανιωτών.
Περισσεύει "το όραμα" και η "αγάπη για την πόλη", η επίκληση της Καισαριανιώτικης …καταγωγής, ενώ στα κρυφά προχωράνε τα "ταξίματα" που παίζουν με την αγωνία ενός κόσμου για επιβίωση, μοιράζονται καρέκλες και τίτλοι στη βάση του νέου εκλογικού νόμου, χαλάνε οι μοιρασιές…, ξαναγίνονται οι μοιρασιές… κα.
 Η κυβερνητική παράταξη «Συνεργασία Πολιτών», κάνει κάθε προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τη συνέχιση και τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής της πολιτικής στους Δήμους (για τη μείωση κρατικής χρηματοδότησης, την απαγόρευση των προσλήψεων κλπ) και να ρίξει γι’ αυτά ευθύνες στη διοίκηση του ΚΚΕ. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής και ότι έχουμε καταφέρει με τεράστια προσπάθεια και σχέδιο διεκδίκησης το διάστημα αυτό.
Αντ’ αυτού παρουσιάζουν την Περιφέρεια ως ευεργέτη της πόλης, κρύβοντας την στάση που αυτή κράτησε απέναντι στο Δήμο και τις ανάγκες του τα προηγούμενα χρόνια, σε αντίθεση με την προνομιακή αντιμετώπιση των όμορων Δήμων.
Προχωρούν σε περιοδείες με κυβερνητικά στελέχη στις γειτονιές για να κρατήσουν εγκλωβισμένο λαϊκό κόσμο που εξαπάτησαν τα προηγούμενα χρόνια.
Δε λένε βέβαια κουβέντα για τις ευθύνες τους ως Διοίκηση του Δήμου, που σε 8 χρόνια τον έφτασαν κυριολεκτικά στη χρεοκοπία με τεράστιες οφειλές σε τρίτους (που μόλις φέτος αποπληρώσαμε) και με ληστρικά δάνεια που θα βαραίνουν ως το 2023.
Κάνουν "βρώμικη" δουλειά μέσα από το διαδίκτυο όπου αναπαράγονται συκοφαντίες και πολεμική απέναντι στη δ.α.
Έχουν μίσος για το Μουσείο και τη λειτουργία του. Δώσανε μάχη ενάντια στον χαρακτηρισμό του ως ΕΑΜικό και στον πολιτικό του προσανατολισμό. Η επικεφαλής της δεν διστάζει να μιλάει ανοιχτά για ρεβάνς και ανατροπή, να λοιδορεί μιλώντας για «φολκλορικού τύπου μουσείου, χωρίς δήθεν ιστορική τεκμηρίωση κα.
 Οι άλλοι δύο συνδυασμοί, ο συνδυασμός του κου Βοσκόπουλου (Στηρίζεται επίσημα από το ΚΙΝΑΛ) και της κας Γραφίδου, εμφανίζονται σήμερα ως ανεξάρτητοι αν και έχουν μακρά και γνωστή "εξαρτημένη" πορεία και πολιτικά φλερτ με όλους τους διαθέσιμους. Παρόντες αμφότεροι στα πολιτικά τραπεζόματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του Πατούλη και του Καμίνη και έχοντας στα ψηφοδέλτιά τους υποψήφιους που έχουν υπηρετήσει «κάθε σημαίας τον ιστό».
Και οι δύο δεν βγάζουν άχνα για τα τεράστια προβλήματα που ζει ο λαός, την ανεργία, τη φτώχια, τους μισθούς πείνας γιατί είναι αποφασισμένοι να μη διεκδικήσουν να μην αντιπαλέψουν την πολιτική που προωθεί η εκάστοτε κυβέρνηση και η ΕΕ.
Πίσω από τις ωραίες εκφράσεις και το επικοινωνιακό λεξιλόγιο, οι θέσεις τους είναι πραγματικό φαρμάκι για τα λαϊκά στρώματα της συνοικίας.
Η κα Γραφίδου νομιμοποιεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ και θέλει λέει να το μεταφέρει στο Δήμο, κάνοντας τις δημοτικές υπηρεσίες άλλον ένα μηχανισμό που θα κυνηγάει το λαό που υποφέρει. Για τους εργαζόμενους οραματίζεται ΚΟΙΝΣΕΠ και μικτές επιχειρήσεις με ιδιώτες, όπου θα διαγωνίζονται οι άνεργοι για το ποιος θα είναι πιο φτηνός και θα κυριαρχούν η αδιαφάνεια και οι πελατειακές σχέσεις.
Ο κος Βοσκόπουλος μιλάει και αυτός για αύξηση των παραγωγικών εσόδων του Δήμου, δηλαδή παραπέρα τοπική φορολογία και επέκταση της ανταπόδοσης. Βλέπει την δημοτική περιουσία που κατακτήθηκε με αγώνες δεκαετιών ως φιλέτο για τοπικές μπίζνες με επιχειρηματίες. Απέδειξε με τη στάση του στο ζήτημα του ΜΕΤΡΟ, ότι για τις ανάγκες της επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν διστάζει να θυσιάσει μόνιμα την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.
 Η δημοτική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά τη μικρή εκλογική της δύναμη όλο το προηγούμενο διάστημα έπαιξε με ανάθεση το βρώμικο ρόλο του χτυπήματος του δημοτικής αρχής του ΚΚΕ, με ψέματα και συκοφαντίες που δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν οι υπόλοιποι την ίδια στιγμή που γίνεται ουρά στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ (Δημοψήφισμα).

Στο σύνολό τους, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο ανοιχτά, θα επιδιώξουν να εμφανίσουν την πολιτική μας τοποθέτηση, το γεγονός ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ως δήθεν μειονέκτημα, ως δογματισμό και στενότητα, σε μια εποχή μάλιστα! που δίνονται δυνατότητες για ευρείες τάχα συνεργασίες, από το νέο εκλογικό νόμο.
Δυστυχώς για αυτούς ο λαός της πόλης έχει και γνώση και εμπειρία.
Γνωρίζει ότι στη διοίκηση του Δήμου, δεν ξεχωρίσαμε τους εργαζόμενους, το λαό της Καισαριανής από το κόμμα που ψήφισε στις εκλογές, από το εάν συμφωνούν ή όχι σε όλα μαζί μας.
Ήμασταν δημοτική αρχή όλων των Καισαριανιωτών, βρεθήκαμε πρωτίστως δίπλα στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στους πιο ταλαιπωρημένους, στη νέα γενιά που πρέπει να πάρει όσα εφόδια μπορεί για να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον. Η πολιτική μας τοποθέτηση ενίσχυσε τους κοινούς αγώνες των Καισαριανιωτών, δεν τους αδυνάτισε.
Ο λαός της Καισαριανής έχει πολλές αποδείξεις για τη στάση των κομμουνιστών και των λαϊκών αγωνιστών που συνεργάστηκαν μαζί τους όταν ανέλαβαν την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Καισαριανής.
Έχουν μείνει στα χείλη και στο θυμικό του λαού ο Λεωνίδας Μανωλίδης, ο Παναγιώτης Μακρής, ο Γιώργος Κατημερτζής ως αγωνιστές, που στήριξαν - συνέβαλαν - οργάνωσαν τη λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση. Οι κομμουνιστές δήμαρχοι αποτελούν σημείο αναφοράς, γιατί έβαζαν πάντα το κοινωνικό, το λαϊκό συμφέρον πάνω απ' όλα. Πίσω από κάθε κατάκτηση, πίσω από κάθε ουσιαστικό έργο που αντιμετώπισε λαϊκές ανάγκες στην πόλη μας, βρίσκονται αγώνες και διεκδικήσεις στις οποίες πρωτοστάτησαν.
Με αυτήν την παρακαταθήκη και ευθύνη και σε αυτό το δρόμο πορεύτηκε τα 5 αυτά χρόνια. Σε αυτόν θα προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και στη νέα θητεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Καισαριανής.
Για τον κόσμο που νιώθει ότι θα συναντήσουμε δυσκολίες, που μπορεί ακόμα να κρατάει τις επιφυλάξεις του αλλά εκτιμάει, σέβεται την προσφορά και τη στάση μας, του ζητάμε χωρίς δισταγμό, να μας στηρίξει από τον πρώτο γύρο των εκλογών και να δώσει την απόλυτη πλειοψηφία στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από την πρώτη Κυριακή.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, θα κάνει την πραγματική διαφορά υπέρ του λαού!
Δίνουμε την μάχη να συνεχίσουμε αυτή την πορεία με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα

 


Καισαριανιώτες-σες
Φίλοι και Φίλες
Με μεγάλη μας χαρά θα παρουσιάσουμε σήμερα, τους πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καισαριανή.
Το ψηφοδέλτιο μας, είναι ψηφοδέλτιο μάχης και αγώνα. Περιλαμβάνει αγωνιστές από όλα τα λαϊκά στρώματα , που πρωτοστατούν στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο), της ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Βιοτεχνών και Εμπόρων), της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος), του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών). Περιλαμβάνει εργαζόμενους και του χεριού και του πνεύματος, αυτοαπασχολούμενους της πόλης, συνταξιούχους, που είναι απόμαχοι της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα, γυναίκες, επιστήμονες. Ανθρώπους, που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι μπορούν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα.
16 από αυτούς είναι δημοτικοί σύμβουλοι που όλοι μαζί παλέψαμε στο δημοτικό συμβούλιο στην προηγούμενη θητεία του, απουσιάζει ο αείμνηστος συναγωνιστής ΑΞΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ που έφυγε από κοντά μας.
Στο ψηφοδέλτιο ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ που όλοι τους είναι μέλη μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων.
71% εκλεγμένοι σε Διοικητικά συμβούλια μαζικών φορέων ή συνδικαλιστικών
50% γυναίκες
46% με πανεπιστημιακές σπουδές.»

 

 

α/α

Όνομα

Βιογραφικό

Αραχωβίτη Μαρία

Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και του ΔΣ του ΚΕΜΙΠΟ.

Αργυριάδης Λάμπρος

Λογιστής, αντιπρόεδρος του Συλλόγου αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ Καισαριανής. Μέλος της ΠΑΣΕΒΕ λογιστών και αντιπρόσωπος στην ΟΒΣΑ.

Βαβουλιώτης Νίκος

Πτυχιούχος σχολής Ηχοληψίας. Εργαζόμενος στο χώρο του πολιτισμού. Συνέβαλε στην ανάπτυξη και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις του μαθητικού κινήματος στα σχολεία της πόλης μας. Δραστήριο μέλος του ΜΑΣ στα φοιτητικά του χρόνια.

Βαγενά Δώρα

Συνταξιούχος λιθογράφος. Πρόεδρος του Δ/Σ του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής και αντιπρόσωπός του στην Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ.

Βαρλάμη Ελισάβετ

Εργαζόμενη στο Φάρμακο, μέλος της Ομοσπονδίας Φαρμακουπαλλήλων. Σταθερά με το ΠΑΜΕ. Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών Καισαριανής.

Βασιλάκη Κατερίνα

Δημοτική Σύμβουλος και εντεταλμένη σε θέματα Πολιτισμού του Δήμου. Πτυχιούχος Φιλόλογος. Εργαζόμενη και μέλος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Με συμβολή στη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου του Δήμου. Μέλος του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής.

Βασιλείου Βάσω

Μέλος του Δ.Σ του ΚΕΜΙΠΟ και του Ν.Π. των Παιδικών Σταθμών του Δήμου. Ιδρυτικό μέλος του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής όπου εκλέγεται ανελλιπώς στο Δ.Σ. Σήμερα στη θέση του ταμία.

Βεχλίδη Μαρία

Δημοτική Σύμβουλος, μέλος Σχολικής Επιτροπής του Δήμου και του Ν.Π. των Παιδικών Σταθμών του Δήμου. Πτυχιούχος Χημικός. Μέλος του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο Βύρων». Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής.

Γαβριλάκης Κώστας

Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ. Συνταξιούχος ΟΤΑ. Μέλος του Γενικού Συμβούλιου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Γραμματέας του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Καισαριανής, με ευθύνη και καθημερινή προσφορά στη λειτουργία και τις ξεναγήσεις του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

Γεωργοπούλου Κανέλα

Αντιδήμαρχος Παιδείας, αθλητισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς. Μέλος της Ένωσης Γονέων Καισαριανής. Μέλος του Δ/Σ του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής.

Εξαρχόπουλος Σάκης

Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚ. Χημικός. Συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Καισαριανής, μέλος της επιτροπής της.

Ευσταθίου Γρηγόρης

Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ. Μέλος του Συλλόγου Μηχανολόγων/Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Μέλος στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και στο ΤΕΕ. Γενικός γραμματέας του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής.

Ζέρβας Σωτήρης

Εργολάβος οικοδομών. Για χρόνια μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων. Μέλος του συλλόγου αυτοαπασχολούμενων Καισαριανής.

Καραβασίλης Μανώλης

Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού. Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής του Δήμου. Πολύχρονη δράση στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΕΒΕ και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της πόλης και την Ένωση.

Κατημερτζής Γιώργος

Πρώην Δήμαρχος Καισαριανής. Πρόεδρος σήμερα του Δ.Σ της πόλης. Μηχανολόγος. Συνταξιούχος ΕΒΕ. Ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΕΒΕ και μέλος του Δ/Σ των συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Καισαριανή. Μέλος του ΔΣ του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής.

Κολοβού Ντίνα

Δημοτική Σύμβουλος και εντεταλμένη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΗΚ. Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος. Διετέλεσε αντιπρόεδρός του Δ/Σ του σωματείου εργαζομένων. Μέλος του συλλόγου των Δημοκρατικών γυναικών Καισαριανής.

Κοπριτέλης Αποστόλης

Δάσκαλος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής. Μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Πρόεδρος του ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» (Βύρωνας-Καισαριανή-Παγκρατίου) και μέλος σχολικής Επιτροπής του Δήμου.

Κοσμίδου Ειρήνη

Αυτοαπασχολούμενη, γραμματέας στο Σύλλογο Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ Καισαριανής. Μέλος του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής και του Δ.Σ. του ΚΕΜΙΠΟ.

Μάνεση Βούλα

Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καισαριανής. Μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ. Μέλος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής.

Μοσχονάς Γιάννης

Βιολόγος. Εκπαιδευτικός στο 1ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής. Μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και του ΔΣ της Ζ’ ΕΛΜΕ. Μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Καισαριανής-Βύρωνα του ΕΣΥΝ.

Ντάλιος Γιώργος

Μηχανικός αυτοκινήτων. Μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΒΕ. Αντιπρόεδρος της ΟΒΣΑ. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων.  Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ Καισαριανής.

Παναγιωτοπούλου Ευγενία

Πτυχιούχος Φυσικής με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό. Με συνεισφορά στο Λαϊκό Φροντιστήριο του Δήμου Καισαριανής.

Μέλος της πανελλαδικής Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Παπαγιάννης Γιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος στα συνεργεία του Δήμου Καισαριανής. Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός. Υπήρξε προϊστάμενος στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καισαριανής και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου.

Παπαδήμα Μαρίνα

Απόφοιτος του Τμήματος Μεταλλειολόγων του ΕΜΠ με συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα μέσα από της γραμμές του ΜΑΣ και το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής. Ελεύθερος επαγγελματίας και μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνιτών.  Μέλος του Συλλόγου Γυναικών.

Παρασκευοπούλου Μαρίνα

Μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚ. Υπήρξε μέλος του Δ/Σ του σωματείου Επισιτισμού με πλούσια δράση στην επιτροπή νέων του σωματείου.  Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Περρής Γιάννης

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος του Δήμου Καισαριανής. Πτυχιούχος σχολής Δασολογίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. Συνταξιούχος εργαζόμενος του Υπουργείου Γεωργίας. Συνδικαλιστής μέσα από το ΠΑΜΕ Δημοσίου.

Πλυτάς Βαγγέλης

Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Καισαριανής. Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του  Δ/Σ του Σωματείου Εργαζομένων.

Πολυχρονάκης Σίμος

Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου. Μέλος της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής. Δημοτικός Σύμβουλος από το 2010.

Σαρρηπαναγιώτου- Λήλου Στέλλα

Δημοτική Σύμβουλος και υπεύθυνη για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και των ΚΑΠΗ του Δήμου Καισαριανής. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής. Μέλος του Δ.Σ του ΚΕΜΙΠΟ.

Σπυριάδη Νότα

Συνταξιούχος εργαζόμενη του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός». Διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων. Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής.

Τσαπάρας Γρηγόρης

Πτυχιούχος ΤΕΙ. Εργαζόμενος σε πολυεθνική εταιρεία. Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Καισαριανής και πρόεδρος Δημ. Επιχειρήσεων. Με παρουσία και στους αθλητικούς Συλλόγους της πόλης.

Τσουρούλας Μαρίνος

Μέλος του Δ.Σ του Ν.Π. Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καισαριανής με σημαντική προσφορά στην ιατρική παρακολούθηση των μελών των ΚΑΠΗ. Συνταξιούχος γιατρός ακτινολόγος στο ΕΣΥ. Διετέλεσε Διευθυντής του τμήματος μοντέρνων απεικονιστικών μεθόδων του νοσοκομείου ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ. Με παρουσία για πάνω από 30 χρόνια στα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών.

Φασούλα Αλίκη

Δημοτική Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του ΚΕΜΙΠΟ.Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος. Μέλος σκακιστικού συλλόγου Παγκρατίου και της ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ Καισαριανής.

Χατζηδημητράκης Αργύρης

Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΗΚ. Αυτοκινητιστής. Μέλος του Δ/Σ του Σωματείου Αυτοαπασχολούμενων Ιδιωτικών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών. Μέλος του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ Καισαριανής. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής.

Χριστοφής Μιχάλης

Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΗΚ. Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος. Με διαρκή παρουσία στο Δ/Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, όπου και διετέλεσε για χρόνια Πρόεδρος.

Χρόνη Μαρίτα

 Φοιτήτρια Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Με δράση μέσα από το ΜΑΣ και το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής στο φοιτητικό σύλλογο. Αποφοίτησε από τα σχολεία της Καισαριανής όπου συμμετείχε σε όλες τις μαθητικές διεκδικήσεις και αγώνες.

Εφημερίδα - Τεύχος 75

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
MUSIC NOW 2019! Μέρες μουσικής στην πόλη

MUSIC NOW 2019! Μέρες μουσικής στην πόλη

Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στο Δήμο Ζωγράφου το «Μusic now- μέρες μουσική..

Readmore

Να προστατευτεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Να προστατευτεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Χθες, 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – ενημέ..

Readmore

Στα βαρέα ανθυγιεινά οι σχολικές καθαρίστριες

Στα βαρέα ανθυγιεινά οι σχολικές καθαρίστριες

  Με τροπολογία των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης ..

Readmore

Τα πάνω κάτω με τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018

Τα πάνω κάτω με τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018

Δελτίο πληροφόρησης του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ   «Με μεγάλη καθυστέρησ..

Readmore

Μήνυμα του Ηλία Σταμέλου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Μήνυμα του Ηλία Σταμέλου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

«Αγαπητά μου παιδιά, Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στις εξετάσεις σας..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.