Ζωγράφου-Παιδικός Σταθμός ΙΒΣΑ

1aaa-ibsa1Το καλοκαίρι, ή και νωρίτερα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, θα αποκατασταθούν οι ζημίες στους σοβάδες του κτιρίου όπου στεγάζεται ο παιδικός σταθμός ΙΒΣΑ. Σε αυτό το χρονοδιάγραμμα δεσμεύτηκε η δημοτική αρχή Ζωγράφου, απαντώντας στις εκκλήσεις των γονέων, οι οποίοι ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους για την κατάσταση που παρουσιάζει το κτίριο με τους πεσμένους σοβάδες.


Στη συνέχεια παρουσιάζουμε τη σχετική συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα, ὀπου η Επιτροπή Γονέων έθεσε το ζήτημα. Τη συνεδρίαση διευθύνει ο παραιτηθείς πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κλαδευτήρας. "Ακούγονται": εκ μέρους των γονέων η κ. Παγώνη, ο αρμόδιος καθύλην αντιδήμαρχος κ. Κικάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καραβίδας της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Μπότου της Ανθρώπινης Πόλης, κ. Βαρσαμιδάκη από τους Πολίτες σε Δράση και η δήμαρχος κ. Καφατσάκη.

 

 

 

 

Πρόεδρος Δ.Σ.:
Από τον ΙΒΣΑ υπάρχει η κυρία Παγώνη, από την Επιτροπή Γονέων. Έχει έρθει να αναφέρει κάποια θέματα για τον ΙΒΣΑ. Παρακαλώ κυρία Παγώνη, καθίστε εκεί μπροστά στο μικρόφωνο, ανοίξτε το και πέστε μας τα θέματα.

 

κα Παγώνη:
Καλησπέρα σας! Είμαι γονιός που πηγαίνει το παιδί του στον ΙΒΣΑ. Έρχομαι εδώ πέρα ως εκπρόσωπος των γονιών. Ουσιαστικά φαντάζομαι έχετε ενημερωθεί. Έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα με σοβάδες που πέφτουν από τα μπαλκόνια του Παιδικού Σταθμού. Για εμάς κρίνεται σημαντικό το ζήτημα και άμεσης προτεραιότητας, γιατί αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας. Έχει θορυβηθεί μία μεγάλη μερίδα των γονιών. Έχουμε μαζέψει υπογραφές, από πάνω από 70 γονείς και αυτό συνεχίζεται, για ένα συγκεκριμένο, απλό και μεστό αίτημα. Θα σα το διαβάσω.
Αίτημα γονέων, Κρίνων 24, πρώην ΙΒΣΑ. Το κτίριο που στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός της Κρίνων 24, εδώ και αρκετά χρόνια χρήζει επισκευών. Εδώ και 3 χρόνια υποσχέσεις περί ανακατασκευής του κτιρίου, έχουν μείνει υποσχέσεις. Φυσικά αναγνωρίζουμε τα κουφώματα που έχουν αντικατασταθεί. Πραγματικά ήταν κάτι που χρειαζόταν να γίνει και έγινε. Εδώ και αρκετές μέρες έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της αποκόλλησης σαθρών επιφανειών επιχρισμάτων από τις μετώπες του κτιρίου επί των οδών Κρίνων και Παπαναστασίου. Για τον λόγο αυτό η Διοίκηση του Παιδικού Σταθμού, έχει αποκλείσει την είσοδο του Σταθμού επί της οδού Κρίνων. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και τίθεται ξεκάθαρα πρόβλημα ασφαλείας για τα παιδιά μας, για το προσωπικό που εργάζεται, αλλά και για τους κατοίκους που βαδίζουν γειτονικά του Παιδικού Σταθμού. Κρίνεται επικίνδυνος ο μη άμεσος αποκλεισμός των χώρων κάτω από τα προβληματικά σημεία και η μη άμεση επισκευή του προβλήματος των σαθρών επιφανειών των εξωστών. Ζητάμε: την άμεση τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τη Νομοθεσία μέτρων ασφαλείας και την άμεση επισκευή των μετώπων των εξωστών και την έγγραφη ενημέρωσή μας, με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Επιφυλασσόμαστε παντός δικαιώματός μας.
Έχει γίνει μία αίτηση από γονέα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Η απάντηση που πήραμε ουσιαστικά λέει το αόριστο ότι η αποκατάσταση των επιχρισμάτων θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Εγώ προσωπικά, πηγαίνω τα δύο μου παιδιά εκεί πέρα. Αρκετοί γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους. Δεν πιστεύω ότι περιμένουμε να γίνει κάποιο ατύχημα, να πέσει κάποιος σοφάς σε κάποιο κεφάλι, για να κάνουμε κάτι άμεσα. Τα παιδιά προαυλίζονται στον χώρο, ο οποίος έχε αποκλειστεί αυτή τη στιγμή. Δηλαδή μας λέτε ότι, από τώρα μέχρι και το καλοκαίρι, δεν θα προαυλίζονται τα παιδιά, με ό,τι κινδύνους μπορεί να συνεπάγεται αυτό και για την υγεία, δεδομένων των ιώσεων και των ασθενειών που κυκλοφορούν αυτό το διάστημα. Θέλω απλά να σας επιστήσω την προσοχή στο πρόβλημα και να σας πω ότι πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα η ασφάλεια των παιδιών. Αν δεν είναι αυτό άμεση προτεραιότητα, εντάξει, τότε έχουμε αποτύχει. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ πολύ.

 

Πρόεδρος:
Ευχαριστούμε πολύ. Ο κύριος Κικάκης, ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών επί του θέματος.

 

κος Κικάκης:
Αγαπητή γονέα και για μας το θέμα της υγιεινής και της ασφάλειας των Παιδικών Σταθμών είναι πρώτης προτεραιότητας. Στις 4-9 λοιπόν του ’19 μετά από ειδοποίηση της Προϊσταμένης του Σταθμού ότι διαπιστώθηκε πτώση σοβά στον αύλιο χώρο του Σταθμού, η Υπηρεσία μας πραγματοποίησε αυθημερόν αυτοψία και διαπίστωσε την πτώση σοβά σε μπαλκόνι του τελευταίου ορόφου της πολυκατοικίας, στην οποία στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός του ΙΒΣΑ, η οποία κατά την εκτίμηση της Υπηρεσίας μας προκλήθηκε από μία έμφραξη υδρορροής ομβρίων. Αυθημερόν η Υπηρεσία μας, αυθημερόν, απέφραξε την υδρορροή και προέβη μέσω του Εργολάβου συντήρησης δημοτικών κτιρίων, αυθημερόν, σε καθαίρεση όσων εμφανών επιχρισμάτων μπορούσαν να καταστούν επικίνδυνα στο μέλλον. Για λόγους καθαρά προληπτικούς, η Υπηρεσία μας, ενημέρωσε την Προϊσταμένη του Σταθμού και είμαστε σε πλήρη συνεννόηση μαζί της. Θέλω να την ευχαριστήσω από το βήμα αυτό για την πλήρη συνεργασία που είχαμε μαζί της. Η Υπηρεσία μας λοιπόν ενημέρωσε την Προϊσταμένη του Σταθμού, να μην χρησιμοποιείται η είσοδος από την οδό Κρίνων και να μην προαυλίζονται τα παιδιά επί της οδού Κρίνων και Ανθέμων. Η είσοδος των παιδιών θα γίνεται από την οδό Χρυσανθέμων και θα προαυλίζονται στο προαύλιο της οδού Χρυσανθέμων, γιατί υπάρχει μεγάλος χώρος. Άρα υπάρχει λύση και για την είσοδο, αλλά και για τον ασφαλή προαυλισμό των παιδιών.
Όσον αφορά την αποκατάσταση των επιχρισμάτων, αυτή θα πραγματοποιηθεί και δεν μπορεί κανείς να πει πότε θα σταματήσουν οι βροχές. Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε, δεν μπορούμε άμεσα να βάλουμε να σοβαντιστεί και σε δυο μήνες να ξαναπέσει. Όσον αφορά λοιπόν την αποκατάσταση των επιχρισμάτων, αυτή θα πραγμα-τοποιηθεί κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ή και νωρίτερα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, καθότι με βάση τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, θα πρέπει να έχει στεγνώσει πλήρως η υπάρχουσα υγρασία, πριν ολοκληρωθεί η επισκευή, προκειμένου να θεωρηθεί έντεχνη.
Όπως και εσείς αναφέρατε, πραγματικά για εμάς το θέμα των επισκευών και της συντήρησης των Παιδικών Σταθμών είναι πολύ σημαντικό. Συγκεκριμένα, γι’ αυτόν τον Σταθμό, όπως είπατε, αλλάξανε όλα τα αλουμίνια, μπήκανε καινούριες τέντες, θα αποκατασταθούν και οι υδρορροές και το προαύλιο που ήτανε γεμάτο λίμπες. Αποκαταστάθηκε το προαύλιο από την μεριά της οδού Χρυσανθέμων και βέβαια συνεχίζουμε, όπως σας είπα, μόλις σταματήσουν οι βροχές και στεγνώσει η υγρασία, θα ολοκληρωθεί η επισκευή. Κι αυτό είναι και η σύμφωνη γνώμη των Πολιτικών μας Μηχανικών και της Υπηρεσίας των Τεχνικών Υπηρεσιών. Σας ευχαριστώ.

 

Πρόεδρος:
Θέλετε κάτι συμπληρωματικά;

 

κα Παγώνη:
Συμπληρωματικά, εκτιμάτε δηλαδή ότι το καλοκαίρι θα έχουνε σταματήσει οι βροχές στην Ελλάδα; Συγγνώμη, αλλά κάνοντας μία βόλτα στην γειτονιά, έχω δει το αντίστοιχο πρόβλημα να επισκευάζεται σε άλλη πολυκατοικία. Με βροχές. Ρώτησα Μηχανικό και αυτό που μου απάντησε ήταν ότι ουσιαστικά, οι ακραίες καιρικές συνθήκες είναι αυτές που δεν επιτρέπουν την επισκευή του προβλήματος. Αυτή τη στιγμή, είμαστε σχεδόν μία βδομάδα χωρίς βροχές. Θα μπορούσε δηλαδή, να υπάρχει ένα σαφές χρονο-διάγραμμα που να λέει πότε θα γίνει η επισκευή κι όχι γενικά τον Μάιο – Ιούνιο, γιατί οι βροχές σταματάνε πολύ πιο νωρίς. Εμείς πάντως σαν γονείς εμείς επιφυλασσόμαστε. Πραγματικά είναι κάτι που μας απασχολεί στην καθημερινότητά μας. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το λύσουμε.

 

Πρόεδρος:
Κατανοητό, ευχαριστούμε!
Κύριε Κικάκη.

 

κος Κικάκης:
Το πότε θα σταματήσουν οι βροχές κανείς δεν το ξέρει. Εγώ δεν είμαι μάγος. Δεύτερο. αυτή είναι η έγγραφη απάντηση του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, που είναι Πολιτικός Μηχανικός, μαζί με τον κύριο Στεφάτο που είναι και αυτός Πολιτικός Μηχανικός. Και όσοι είναι Πολιτικοί Μηχανικοί τους προκαλώ να πουν πότε πρέπει να σοβαντίσουμε μία μετώπη ή ένα εξώστη. Πρέπει να παρέλθουν κάποιες ημέρες με ηλιοφάνεια, να στεγνώσει το μέρος και μετά να σοβαντίσουμε. Αλλιώς είναι ράβε – ξήλωνε. Εάν πάμε τώρα να σοβαντίσουμε, ο Εργολάβος είναι εκεί. Αλλάξαμε και την καπνοδόχο κυρία Παγώνη, το ξέρετε. Επειδή ο Εργολάβος είναι εκεί, για μας είναι πιο εύκολο. Αλλά δεν θέλουμε να παίζουμε και να κοροϊδεύουμε. Κάνουμε αυτό που λένε οι Πολιτικοί μας Μηχανικοί. Εγώ προκαλώ οποιονδήποτε άλλο Πολιτικό Μηχανικό, να μου πει τι ξέρει πάνω στην υγρασία και εγώ θα πάω να σοβαντίσω.

 

Πρόεδρος:
Έγινε κύριε Κικάκη. Ευχαριστούμε.
Ο κύριος Καραβίδας.

 

κος Καραβίδας:
Νομίζω δεν είναι το ζητούμενο να προκαλέσουμε κανένα Μηχανικό, γι’ αυτό το ζήτημα. Το θέμα είναι να λυθεί το πρόβλημα. Εγώ απλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Αν θυμάμαι καλά, το θέμα έχει ξαναέρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, από το Σύλλογο Γονέων των Παιδικών Σταθμών, όταν κουβεντιάζαμε τα προβλήματα που υπήρχαν. Αν θυμάμαι καλά, το ’17, ένα χρόνο πριν, πάλι υπήρχε ένα χρονοδιάγραμμα για το καλοκαίρι, όχι για να μπούνε τα κουφώματα κλπ., αλλά επειδή η πρόσοψη αυτού του Παιδικού Σταθμού, του ΙΒΣΑ, αλλά και το κτίριο συνολικότερα, είχε τα μαύρα του τα χάλια. Δεν ήταν ότι η βροχή πέταξε τους σοβάδες αυτή τη στιγμή, αλλά βοήθησε ένα κτίριο που είναι ήδη γερασμένο, να δημιουργήσει αυτή την ιστορία. Το θέμα είναι, ότι υπάρχει ένα ζήτημα που διαχρονικά δεν λύνεται. Η προτεραιότητα έχει να κάνει με την ανακατασκευή του ΙΒΣΑ και όχι με συμπληρωματικά ζητήματα όπως κουφώματα ή οτιδήποτε τέτοιο. Μπορούσε να αντιμετωπιστεί έτσι το ζήτημα, ως πακέτο, και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Εν τω μεταξύ, δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο καλοκαίρι, για να γίνει αυτή η ιστορία. Εγώ νομίζω, ότι μπορεί να γίνονται εργασίες και με βροχή.

 

Πρόεδρος:
Η κυρία Μπότου.

 

κα Μπότου:
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Αν κατάλαβα καλά από την εκπρόσωπο των γονέων, είναι, ότι αυτή τη στιγμή με τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε, δεν προαυλίζονται στο κάτω κομμάτι, στο τμήμα επί της οδού Κρίνων τα παιδιά. Και πηγαίνουν από την άλλη. Να δούμε λίγο πραχτικά τα θέμα. Αυτό είναι το βασικό. Και λέω εγώ στο πρώτο κομμάτι. Πέρα από το αν θα βρέχει, δεν θα βρέχει κλπ., γιατί κάτω από αυτές τις συνθήκες φαντάζομαι ότι ο κάθε Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, παίρνει την πιο ακραία περίπτωση, γιατί η υπογραφή του κι αυτό που θα πει, φέρνει ευθύνη. Οπότε, εξασφαλίζει εκ των πραγμάτων αυτό που μπορεί κάποιος ιδιώτης να έλεγε: - ναι, μπορώ να προχωρήσω με ασφάλεια. Οπότε δεν μπορούμε να έχουμε σε πρώτο επίπεδο κάποια μέτρα ασφαλείας, ώστε και να μπορούμε να έχουμε διαθέσιμο το συγκεκριμένο χώρο και μετά δεν μπορούμε να δούμε την αντίστροφη πλευρά των πραγμάτων. Να προχωρήσουμε αρχικά σε μία αποψίλωση του τμήματος που είναι προβληματικό. Ας μη το φτιάξουμε, να το φτιάξουμε όποτε μπορέσουμε, αλλά να έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον και να έχουμε τη χρήση αυτού του μέρους για τα παιδιά.

 

κος Κικάκης:
Αυτό είναι…. Αυτό λέει η έκθεση (την έχει στείλει για να ενημερωθούν οι Σύμβουλοι).

 

κα Μπότου:
Δεν το διάβασα, δεν έχω κάποιο κείμενο. Δεν ήρθε σ’ εμένα.

 

κος Κικάκης:
Κυρία Μπότου να σας διευκολύνω. Δεν με παρακολουθήσατε. Η Τεχνική Υπηρεσία βεβαιώνει ότι προέβη μέσω του Εργολάβου συντήρησης των δημοτικών κτιρίων σε καθαίρεση. Άρα υπάρχει Εργολάβος, που καθαίρεσε όσα εμφανή επιχρίσματα θα μπορούσαν να καταστούν επικίνδυνα στο μέλλον. Άρα όλα τα σαθρά τμήματα, χτυπήθηκαν και καθαιρέθηκαν. Ωστόσο εμείς επειδή δεν παίζουμε με την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών, και αφού υπάρχει και άλλος αύλιος χώρος από την πλευρά της Ανθέμων, που είναι μεγάλος χώρος, τα παιδιά επί της ουσίας προαυλίζονται εκεί, σε χώρο που εμείς είχαμε φτιάξει. Τα παιδιά σε συνεννόηση με την Προϊσταμένη, προαυλίζονται εκεί. Για να έχουμε ασφάλεια 100% τα παιδιά θα προαυλίζονται στον αύλιο χώρο από την πλευρά της Χρυσανθέμων και όχι από τη μεριά της Κρίνων, μέχρι οι κλιματολογικές συνθήκες και οι αρχές της τέχνης και της επιστήμης μας πούνε πότε θα γίνουν τα σοβαντίσματα και τα βαψίματα. Σας ευχαριστώ.

 

Πρόεδρος:
Κύριε Καραβίδα.

 

κος Καραβίδας:
Κύριε Κικάκη, μία ερώτηση θέλω να κάνω, επειδή μάλλον ξεφεύγει η κουβέντα. Πέραν από την αίτηση, η οποία σας έχει γίνει αυτή τη στιγμή από τους γονείς στο συγκεκριμένο Σταθμό. Από πότε γνωρίζετε ότι όλο αυτό το κτίριο εκεί πέρα θέλει επισκευή, ανακαίνιση ή όπως θέλετε πάρτε το; Εσείς έχετε προγραμματίσει να γίνει αυτή η ανακαίνιση, γιατί αυτά τα σαθρά κομμάτια, δεν έφυγαν τώρα. Σας έχει έρθει αυτή η αίτηση παλιότερα σαν Αντιδήμαρχο για το συγκεκριμένο κτίριο. Και τι έχετε κάνει τα προηγούμενα χρόνια; Και μιλάω για το έξω κομμάτι, το εξωτερικό. Το εσωτερικό έχει γίνει, μην το ξαναλέμε. Δεν θέλουμε καμία διαφήμιση, όφειλε να γίνει και έγινε. Για το έξω κομμάτι, στο συγκεκριμένο κτίριο, σας έχει γίνει κρούση, και αν ναι, πότε έχει γίνει αυτή η κρούση, και πότε οφείλατε να την κάνετε;

 

κος Κικάκης:
Δεν θυμάμαι τώρα αν έχει γίνει κρούση ή όχι. Ο Εργολάβος γιατί βγήκε αμέσως; Γιατί ήταν εκεί, στο Σταθμό, ακριβώς για να κάνει όλες αυτές τις ενέργειες.

 

κος Καραβίδας:
Μπορείτε να το δείτε λιγάκι, να κοιτάξετε τα χαρτιά σας και να μας πείτε στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο;

 

κος Κικάκης:
Θα το κοιτάξω.

 

Πρόεδρος:
Κυρία Βαρσαμιδάκη.

 

κα Βαρσαμιδάκη:
Καλησπέρα! Εγώ ήθελα να ρωτήσω. Η άποψη του Εργολάβου κύριε Κικάκη, συμπίπτει με την άποψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας;

 

Δημοτικός Σύμβουλος:
Όχι, γιατί αλλιώς θα έμενε χωρίς δουλειά.

 

κος Κικάκης:
Ακούστε να δείτε. Εγώ έχω μια αρχή. Δεν δέχομαι αυτά που λένε οι Εργολάβοι. Δέχομαι την Τεχνική μου Υπηρεσία και τους Πολιτικούς Μηχανικούς, τους υπαλλήλους του Δήμου. Ποσώς με ενδιαφέρει η γνώμη του Εργολάβου. Σας ευχαριστώ.

 

κα Βαρσαμιδάκη:
Τότε γιατί είπατε ότι είχατε τον Εργολάβο εκεί, κύρις Κικάκη; Είπατε ότι ήταν εκεί.

 

κος Κικάκης:
Ακούστε να δείτε κυρία Βαρσαμιδάκη. Υπήρχαν και άλλοι Παιδικοί Σταθμοί που έπρεπε να φτιάξουμε. Και στην Αβύδου, στη Μυκάλης και Αγίας Λαύρας κλπ. Και στον ΙΒΣΑ έγιναν εκτεταμένες ανασκευές. Έχουμε λοιπόν μια συνολική προσπάθεια ανακατασκευής των Παιδικών Σταθμών. Γιατί, για πολλά χρόνια δεν είχε μπει ένα πετραδάκι. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν εξαιρέσει κανείς λίγου τη Νίνου….. Σας προκαλώ… Όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε μπει ούτε ένα πετραδάκι στους Παιδικούς Σταθμούς. Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη διαδικασία ανακατασκευής. Στην Αβύδου, στη Μυκάλης, στην Αγίας Λαύρας, βίλα Νίνου κλπ. Ήταν εκεί ο Εργολάβος, γιατί είχε φτιάξει το προαύλιο. Ο ένας άλλαζε τα κουφώματα, ο άλλος άλλαζε την καπνοδόχο και μετά θα έφτιαχνε και τα επιχρίσματα. Ήταν εκεί…..

 

Πρόεδρος:
Κύριε Κικάκη σας ευχαριστούμε.

 

κος Καραβίδας:
Μία ερώτηση.

 

Πρόεδρος:
Ένα λεπτό, γιατί θέλει και το Προεδρείο να πει κάτι. Εδώ είμαστε στη φάση που ήρθε μία Επιτροπή εκφράζοντας την αγωνία των γονιών για την κατάσταση που υπάρχει στον ΙΒΣΑ. Ακούσαμε τον κύριο Κικάκη, ως αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ακούσαμε τι λένε οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες, γιατί κι αυτές έχουν λόγο. Δοθήκανε εξηγήσεις.

 

κος Καραβίδας:
Μία ερώτηση. Είναι μία ζωντανή συζήτηση που κάνουμε εδώ πέρα. Απ’ αυτό που ανέφερε ο κος Κικάκης. Πραγματικά δέχεται τη γνώμη όχι των Εργολάβων, και καλά κάνει, αλλά των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Πολιτικών Μηχανικών του Δήμου. Αυτή η Υπηρεσία και αυτοί οι Πολιτικοί Μηχανικοί, τόσα χρόνια, δεν του είχανε πει κάτι; Δεν είχαν αναφέρει το πρόβλημα;

 

Πρόεδρος:
Απάντησε ο κύριος Κικάκης στον κύριο Καραβίδα Δεν απάντησε; Είναι η ίδια ερώτηση. Απάντησε στον κύριο καραβίδα προηγουμένως.

 

κος Καραβίδας:
Θα έχουμε προβλήματα πάνω στον ΙΒΣΑ.

 

Πρόεδρος:
Εδώ είμαστε όλοι για να λυθούν τα προβλήματα. Και άλλη ερώτηση βρε Ανδρέα;

 

κος Καραβίδας:
Μία ερώτηση και μία απάντηση μόνο. Ένα ναι ή ένα όχι. Πριν από λίγο καιρό τρέχαμε με τις αδειοδοτήσεις των Παιδικών Σταθμών. Σωστά; Λοιπόν. Έχετε προσλάβει, αν θυμάμαι καλά, Τεχνική Υπηρεσία απ’ έξω, από την Πάτρα, ένα Τεχνικό Γραφείο, για να κάνει μελέτη. Σωστά μέχρι εδώ; Για να καταθέσουμε τον φάκελο έχει κατατεθεί μία έκθεση. Στην έκθεση αυτή αναφερόντουσαν τα προβλήματα στον ΙΒΣΑ. Αν αναφερόντουσαν σημαίνει ότι το είχατε από πριν αυτό το πράγμα. Και δεν κάνατε κάτι για να το φτιάξετε. Δεν μπορεί να πήραμε αδειοδότηση στον συγκεκριμένο Παιδικό Σταθμό και ξαφνικά να έγινε μέσα σε μια μέρα αυτό το πράγμα. Έχετε μαζί σας την τεχνική έκθεση αυτή;

 

κος Κικάκης:
Σας είπα δεν θυμάμαι.

 

Πρόεδρος:
Θα το δει και στο επόμενο Συμβούλιο θα μας πει.

 

κος Καραβίδας:
Πρόεδρε, μισό λεπτάκι. Νομίζω ότι υπογράφει η κυρία Μπέλου σ’ αυτές τις αδειοδοτήσεις. Θέλω να μου απαντήσει η κυρία Μπέλου, αν θυμάται.

 

κα Δήμαρχος:
Θα σας απαντήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

κος Καραβίδας:
Γιατί νομίζω ότι αναφέρονται όλα αυτά τα πράγματα εκεί μέσα.

 

κα Δήμαρχος:
Θα απαντήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εφημερίδα - Τεύχος 79

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
Τι ισχύει για τους αντιδημάρχους και τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων

Τι ισχύει για τους αντιδημάρχους και τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων

Αντίστροφη μέτρηση για την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών και το σχηματισμ..

Readmore

Πάνω από 40000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Πάνω από 40000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Περισσότερα από 40.000 είναι τελικά τα παιδιά που θα μείνουν εκτός των παιδικών σταθ..

Readmore

Όλοι οι άνθρωποι του Χρήστου Βοσκόπουλου-Ειδήσεις και απορίες…

Όλοι οι άνθρωποι του Χρήστου Βοσκόπουλου-Ειδήσεις και απορίες…

Μέρος του σχήματος της νέας διοίκησης ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καισαρια..

Readmore

Η Αυτοδιοίκηση στο «γύψο» της κυβερνησιμότητας

Η Αυτοδιοίκηση στο «γύψο» της κυβερνησιμότητας

Του Σπύρου Τζόκα Πανεπιστημιακού-Συγγραφέα     Μια συνολική προσέγγιση απ..

Readmore

Την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Την επόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο θα αντιμετωπ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.