Πού έχει βάλει τον πήχη το «Αγαπώ Ζωγράφου»;

1aaa--agapw-skini

 

Δυναμική παράταξης με προοπτική, που κάποιοι μάλιστα την βλέπουν να αποτελεί την έκπληξη των εκλογών, αποδεικνύει το «Αγαπώ Ζωγράφου». Η συγκέντρωση που πραγματοποίησε πρόσφατα στον κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ «έκλεψε» εντυπώσεις, καθώς κατάφερε να γεμίσει την αίθουσα, χωρίς τη συμμετοχή ντόπιων ή «ετεροδημοτών» επωνύμων, χωρίς να βουλιάξει τον πεζόδρομο με μαύρες μερσεντές. Το κυριότερο: χωρίς πολιτική στήριξη. Τόσο η συγκέντρωση αυτή, που ήταν ένα δύσκολο στοίχημα, όσο και όλη η μέχρι σήμερα πορεία, έχουν γίνει με «ίδια μέσα», εκ των ενόντων και χωρίς πλάτες.


Πολιτικά θα μπορούσε να εντάξει κανείς την κίνηση σε ένα κεντροδεξιό πλαίσιο. Ωστόσο, τα στελέχη της δεν επιδιώκουν καμιά ταύτιση. Το staff της παράταξης είναι ευρέος φάσματος, μεταξύ τους βρίσκονται επιστήμονες, «πληροφορικάριοι», αλλά και καθημερινοί άνθρωποι της γειτονιάς, με γνώση των τοπικών ζητημάτων και μια επικοινωνιακή όσμωση που επιτρέπει την ομοιογένεια. Το ενδιαφέρον δε, είναι ότι αρκετοί από αυτούς έχουν αποτελέσει μεταγραφικούς στόχους άλλων παρατάξεων. Μέχρι πριν λίγο καιρό μάλιστα, κυκλοφορούσαν εκτιμήσεις ότι ολόκληρη η παράταξη θα μπορούσε να «χωρέσει» σε ένα μεγαλύτερο σχήμα με πιο «βαρύ» όνομα.
Παρόλα αυτά, το «Αγαπώ Ζωγράφου» επιμένει σε μια αυτοτελή πορεία, αναδεικνύοντας ως κυρίαρχα χαρακτηριστικά του την ανεξαρτησία, την επισήμανση και προβολή καθημερινών προβλημάτων της γειτονιάς, τη συστηματική και ειλικρινή προσέγγιση κοινωνικών μειονοτήτων και ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, την πολλή δουλειά μέσω social media, που του προσθέτει πόντους στην –προνομιακή ούτως ή άλλως-πρόσβαση που έχει στο χώρο της νεολαίας.

 

1aaa-agapo-kosmos

 


Τι θα αποδώσουν όλα αυτά;
Πού έχει τοποθετήσει τον πήχη η παράταξη;

 

Καταρχάς είναι βέβαιο ότι θα «αποδώσουν» πιέσεις. Μπαράζ πιέσεων από παρατάξεις που πιστεύουν ότι ο χώρος αυτός τους ανήκει ή πάντως μπορούν να τον διεκδικήσουν με την πατερναλιστική λογική του κυρίαρχου σχήματος. Ήδη κάποιες πιέσεις, με αφελή λογική, υπήρξαν. Είναι σίγουρο, κατά τη γνώμη μας, ότι στο επόμενο διάστημα θα ενταθούν.
Ένα εύκολο στοίχημα είναι η είσοδος της παράταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως, δεν είναι το ίδιο εύκολο να μιλήσει κανείς για την επίδοση που θα οδηγήσει το «Αγαπώ Ζωγράφου» στο Δημαρχείο. Όπως επίσης δεν μπορεί να προβλέψει κανείς και τους κλυδωνισμούς που θα φέρει η επίδοση αυτή στον ευρύτερο συσχετισμό δυνάμεων.
Ασφαλώς το τρίμηνο περίπου που μεσολαβεί ως τις εκλογές είναι μεγάλο διάστημα, κανονικός μαραθώνιος. Αν όμως οι «απολίτικοι» του «Αγαπώ Ζωγράφου» καταφέρουν την έκπληξη, τότε κάποιοι θα θρηνούν απώλειες…

 

1aaa-agapw-aleka

Εφημερίδα - Τεύχος 75

    

marketinn

1aaa-afisa-kares

Τελευταία Νέα
Αλλάζει ο «χάρτης» της επιχειρηματικότητας στο Δήμο Βύρωνα

Αλλάζει ο «χάρτης» της επιχειρηματικότητας στο Δήμο Βύρωνα

Εγκρίθηκε η πρόταση για τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Δήμου Βύρωνα», η οποία κατατέ..

Readmore

Δημιουργείται ζώνη αντιπυρικής προστασίας στον οικισμό του Βλητικού Σταθμού

Δημιουργείται ζώνη αντιπυρικής προστασίας στον οικισμό του Βλητικού Σταθμού

  Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Καισαριανής για μέτρα αντιπυρικής προστασίας στο..

Readmore

Έβαλε ψηλά τον πήχη των εντυπώσεων ο Βασίλης Θώδας

Έβαλε ψηλά τον πήχη των εντυπώσεων ο Βασίλης Θώδας

  Με μια συγκέντρωση που μάλλον θα αποτελέσει αφετηρία συγκρίσεων με όσες ακο..

Readmore

Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής στο πάρκο της 2ας Μαΐου

Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής στο πάρκο της 2ας Μαΐου

  Το έργο της δημοτικής αρχής παρουσίασε στην ομιλία του ο δήμαρχος Καισαριαν..

Readmore

Νέο σχόλιο απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Χρ. Βοσκόπουλο

Νέο σχόλιο απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Χρ. Βοσκόπουλο

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.