«Να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας»

1aaa-anypotakti

 

«Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βλέπουν τη ζωή τους να συνθλίβεται μέσα από το βάρβαρο σύστημα των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, που καθιερώνονται με ιδιαίτερο ζήλο από Δημοτικούς άρχοντες που ακολουθούν τις πολιτικές της Κυβέρνησης καθ’ υπόδειξη των δανειστών της χώρας.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ζωγράφου έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα με τον θάνατο δύο εργαζομένων εν ώρα εργασίας. Θάνατοι που οφείλονται στις όλο και περισσότερες εντατικοποιημένες συνθήκες εργασίας χωρίς καμία πρόβλεψη για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.


Οι πρώτοι που βρίσκονται εκτεθειμένοι μπροστά στον κίνδυνο είναι οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται μέσω των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας. Εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης, που χωρίς καμία αιδώ, ο ίδιος ο ΟΑΕΔ τους βαφτίζει ωφελούμενους.
Η δημοτική κίνηση «Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη» με την ιδρυτική της διακήρυξη έχει εκφράσει την αντίθεσή της και έχει καταγγείλει τις αντεργατικές πολιτικές που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζωγράφου. Δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας στους νέους αγώνες που προετοιμάζονται από τους εργαζομένους στους ΟΤΑ με πρωτοβουλία των εργαζομένων του γειτονικού μας Δήμου Βύρωνα.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ζωγράφου μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φορέσουν τα «Κίτρινα Γιλέκα» με τους εκατοντάδες χιλιάδες των άλλων δήμων για να απαιτήσουν:
 Ίση αμοιβή για όλους τους εργαζόμενους. Να σταματήσει το καθεστώς υπερεκμετάλλευσης από το Κράτος που καταπατά κάθε έννοια εργατικού δικαίου.
 Να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των νέων κάτω των 25 ετών που αμείβονται με ποσό μικρότερο και από αυτό της πενιχρής κουτσουρεμένης εθνικής συλλογικής σύμβασης για τους ανειδίκευτους εργάτες. Δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε η προϋπηρεσία, η ειδικότητα και το αντικείμενο εργασίας, η οικογενειακή κατάσταση ή οι τίτλοι σπουδών.
 Να μην υπάρχει εργαζόμενος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Να εκδίδεται ασφαλιστικό βιβλιάριο από την πρώτη μέρα εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου Ζωγράφου, μαζί με τους εργαζόμενους όλων των Δήμων, μαζί με τους 30.000 εργαζόμενους των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας

 

 

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ


- Μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ με τη Συλλογική
Σύμβαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ
- Να καταργηθούν τώρα τα Κοινωφελή Προγράμματα
Συμπαραστεκόμαστε και καλούμε τους εργαζόμενους στο Δήμο Ζωγράφου να λάβουν μαζικά μέρος στη συνέλευση εργαζομένων στου Δήμους που θα γίνει τη Δευτέρα 14 Γενάρη, 6μμ στα γρ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Καρόλου 24, 3ος ορ., Πλατεία Καραϊσκάκη (στάση «Μεταξουργείο» του ΜΕΤΡΟ).
Για να οργανωθεί μια μεγάλη εργατική συγκέντρωση στην ΑΘΗΝΑ, όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στις 23 Ιανουαρίου 2019. Μπροστά στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, Σταδίου 29.»

Εφημερίδα - Τεύχος 72

    

marketinn

1aaa-afisa-xar2

 

Τελευταία Νέα
Πού έχει βάλει τον πήχη το «Αγαπώ Ζωγράφου»;

Πού έχει βάλει τον πήχη το «Αγαπώ Ζωγράφου»;

  Δυναμική παράταξης με προοπτική, που κάποιοι μάλιστα την βλέπουν να αποτελε..

Readmore

Η Π.Ε.Δ.Α. χαιρετίζει τη ρύθμιση  των οφειλών προς τους Δήμους

Η Π.Ε.Δ.Α. χαιρετίζει τη ρύθμιση των οφειλών προς τους Δήμους

H Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής χαιρετίζει την ανταπόκριση του Υπουργείου Εσω..

Readmore

«Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία», την Κυριακή στο Δημαρχείο Καισαριανής

«Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία», την Κυριακή στο Δημαρχείο Καισαριανής

  Το θεατρικό έργο «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, παρουσ..

Readmore

Εκδήλωση παρουσίασης απολογισμού Δημάρχου Ζωγράφου Τίνας  Καφατσάκη

Εκδήλωση παρουσίασης απολογισμού Δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη

  «Η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη παρουσίασε τον πλούσιο απολογισμό του έ..

Readmore

Δωρεάν wi fi για όλους στον Βύρωνα

Δωρεάν wi fi για όλους στον Βύρωνα

Δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi θα παρέχει στους δημότες και τους επισκέπτες του ο Δήμος ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.