Βασίλης Πάγκαλος-Πρόεδρος ΔΕΑΔΒ: Περιμένω μια δημόσια συγγνώμη…

1aaa-pagkalos-13«Την 19η.12.2018 εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η έφεση που είχα υποβάλει ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί σε βάρος μου περί δήθεν ανασφάλιστης απασχόλησης προσωπικού.
Το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο με έκρινε παμψηφεί αθώο, εξαφανίζοντας την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, η οποία είχε κρίνει λανθασμένα, δεχθείσα αναπόδεικτα γεγονότα, αβάσιμες και αναληθείς καταγγελίες .
Η παραπάνω αθωωτική απόφαση αποτελεί δικαίωση για εμένα, ως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημοτικής Επιχείρησης, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, συκοφαντήθηκε και σύρθηκε αδίκως ως κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια.

 

Αφού επέλεξε η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου να κάνει καταγγελία στο ΣΕΠΕ, να μη δεχτεί τη συμβιβαστική διαδικασία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να φτάσει στον εισαγγελέα και εν συνεχεία στο ακροατήριο. Έσπευσαν μάλιστα με ανακοινώσεις και καταγγελίες σε κρίσεις, αναλήθειες, προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς να περιμένουν την τελική έκβαση της υπόθεσης, παρά τις συστάσεις μας για νηφαλιότητα και την επισήμανση ότι είναι επιπόλαιο να προτρέχουν αν δεν έχουν την τελική απόφαση.
Δυστυχώς επαληθεύτηκε η εκτίμησή μας, ότι στόχος δεν ήταν η αλήθεια και η αποκατάσταση του δίκιου, αλλά να πετάξουν λάσπη και ό, τι μείνει τελικά. Ο κος Βασιλάκος και ο κος Παναγιωτόπουλος ως μάρτυρες κατηγορίας και τις δύο φορές που εκδικάστηκε η υπόθεση, έχουν διαπράξει το αδίκημα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης. Απ΄ ότι φαίνεται και κρίνοντας από την τελευταία ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ως Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, δεν αντιλαμβάνονται ή είναι μακριά από την κουλτούρα τους η αρχή της δίκαιης δίκης.
Εμείς επιλέγουμε πάντα πρωτοβουλίες για να λύσουμε όλες τις υφιστάμενες διαφορές μας με διάλογο. Γιατί πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί κανένα πρόβλημα της πόλης αν δεν αλλάξει η νοοτροπία που θεωρεί ότι τα προβλήματά της έχουν χρώμα. Οπότε, δεν θα συνεχίσουμε το γαϊτανάκι των μηνύσεων. Πιστεύουμε ότι η αντιπαράθεση δεν πρέπει να γίνεται στα δικαστήρια. Ούτε θεωρούμε ότι είναι ζήτημα παράβασης νόμων η παραπάνω καταγγελία. Είναι δεδομένη η πίστη στην ακεραιότητα, υπευθυνότητα και ηθικό ανάστημα της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου. Περιμένω όμως, ελπίζω και εύχομαι σε μία δημόσια συγγνώμη και δημοσιοποίησή της με τον ίδιο τρόπο που έγιναν οι καταγγελίες και προς τους ίδιους αποδέκτες.
Προσωπικά, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διοίκηση της Επιχείρησης θα εξακολουθήσουμε απερίσπαστα και με αποφασιστικότητα το ομολογουμένως δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει τα τελευταία τέσσερα χρόνια , ενεργώντας πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και με παραστάτες τους εργαζόμενους σε αυτήν. Σκοπός μας είναι η ολοκληρωτική εξυγίανση και η εξέλιξη της Δημοτικής Επιχείρησης σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα επιχειρηματικότητας, αλλά και τις επιταγές της δημόσιας διοίκησης.
Παρακάμπτοντας συμπεριφορές που απορρέουν από μικροπολιτικές σκοπιμότητες αλλά και από παντελή άγνοια των συνθηκών και του καθεστώτος λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης, η Διοίκηση διατηρεί ως αντικειμενικό της στόχο τον ανταποδοτικό χαρακτήρα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους Δημότες της πόλης του Βύρωνα, καθώς και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση κάθε συναλλασσόμενου με αυτήν πολίτη.

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά,

 

Βασίλης Πάγκαλος
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
ΔΕΑΔΒ Α.Ε ΟΤΑ»

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 1aaa-epon

1aaa-apokrha-zog

 1aaa-mikti

Τελευταία Νέα
Τι βαρίδια κουβαλάει ο προϋπολογισμός του ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ;

Τι βαρίδια κουβαλάει ο προϋπολογισμός του ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ;

Στις 11/2/2020 πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΜΙΠΟ..

Readmore

Δήλωση του Δημάρχου Βύρωνα για την επίθεση σε 17χρονο μαθητή

Δήλωση του Δημάρχου Βύρωνα για την επίθεση σε 17χρονο μαθητή

Με αφορμή το περιστατικό βάναυσης επίθεσης σε βάρος μαθητή Λυκείου του Βύρωνα από..

Readmore

Έρχεται νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα

Έρχεται νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα

  «Τη Δευτέρα κάνουμε πράξη κάτι που είναι αυτονόητο για την προστασία του περ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Τι προτείνουν οι εργαζόμενοι για τα απορρίμματα

ΒΥΡΩΝΑΣ: Τι προτείνουν οι εργαζόμενοι για τα απορρίμματα

  Την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης των απορριμ..

Readmore

Η «Αναγέννηση Άρτας» γιορτάζει τα 60 χρόνια της στο Ζωγράφου

Η «Αναγέννηση Άρτας» γιορτάζει τα 60 χρόνια της στο Ζωγράφου

Φέτος συμπληρώνονται εξήντα χρόνια από την ίδρυση της “Αναγέννησης”, της ιστορι..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.