Και «Βιώσιμη Πόλη» στα…αριστερά του ΜΑΖΙ

1aaa-dimotikes-19Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα, από τη στιγμή που ο Παρασύμβουλος –πρώτος και μόνος φυσικά-αναφέρθηκε στην κυοφορούμενη ίδρυση μιας νέας παράταξης, στα «αριστερά» του ΜΑΖΙ. Τι είχε γράψει;
«Ασφαλώς κάτι σας θυμίζει το όνομα Καππής, όπως και το όνομα Τσουκνίδας: είναι δυο από τους επιτελείς της νέας παράταξης που συγκροτείται «αριστερά» του ΜΑΖΙ, και που πιθανότατα θα παρουσιαστεί και επισήμως εντός των ημερών, από πρώην στελέχη της διοικούσας παράταξης του Ζωγράφου, αλλά και στελέχη του ευρύτερου χώρου πολιτικής «γειτονίας» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.»

 

Με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου, λοιπόν, εκδόθηκε από τους επιτελείς της παράταξης, στους οποίους σημειώνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν συμμετέχει ο Γ. Καππής, αλλά προετοιμάζεται-διακήρυξη κάλεσμα όπως επιγράφεται, που καλεί «στην συγκρότηση νέας Δημοτικής Παράταξης που να συμβάλει στην μετατροπή του Δήμου Ζωγράφου σε μια “ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ”».
Στη συνέχεια, παραθέτουμε όλο το κείμενο, και πιστεύουμε ότι είναι ευχερές να διακρίνουν οι ενημερωμένοι δημότες του Ζωγράφου μια μίξη ιδεών και προτάσεων, εκ των οποίων κάποιες προέρχονται από Αριστερά και έχουν ήδη διατυπωθεί δημόσια.


«Ζούμε σε μια πόλη που κυριαρχεί το μπετόν.
Μια πόλη που ο κοινωνικός χώρος περιορίζεται και ο πολίτης βιώνει το βάρος της καθημερινότητας μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό μοντέλο.
Ταυτόχρονα η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή κρίση επηρεάζουν όλο και περισσότερο τη ζωή μας. Το κόστος διαβίωσης αυξάνεται και μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε αυτό.
Επίσης η απόσταση του πολίτη από τα κέντρα λήψης αποφάσεων συνεχώς μεγαλώνει.
Και το χειρότερο είναι ότι στη συνείδηση των πολιτών εγκαθίσταται μια βαριά ομίχλη, ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.
Σε αυτό το κλίμα ο μόνος χώρος που προσφέρεται για να διαμορφωθεί ένα διαφορετικό μοντέλο ζωής είναι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πιστεύουμε ότι ένα διαφορετικό μοντέλο που θα αλλάξει τη ζωή μας είναι εφικτό.
Η πόλη μας μπορεί να αλλάξει και να γίνει βιώσιμη, ανθρώπινη.
Για αυτό χρειάζεται η συγκρότηση και η υλοποίηση ενός νέου σχεδίου που θα βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα τις τοπικές ιδιαιτερότητες αλλά και την παγκόσμια εμπειρία.
Αυτές τις αρχές μπορούμε να τις συνοψίσουμε μέσα σε δυο φράσεις:
Κάθε απόφαση της διοίκησης, κάθε σχεδιασμός, κάθε δράση να έχουν ταυτόχρονα θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τους διαθέσιμους πόρους.
Στόχος είναι η μείωση του κόστους διαβίωσης, η αύξηση της ποιότηταςζωής, η κοινωνική συμμετοχή και η απλοποίηση των διαδικασιών.
Για μας ο Δήμος δεν μπορεί να παραμένει μόνο στο επίπεδο της διαχειριστικής ικανότητας.
Πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες διαμόρφωσης πολιτικών στον τομέα της οικονομικής ζωής της πόλης, με κύρια κατεύθυνση στην υποστήριξη δομών κοινωνικής οικονομίας, κέντρων πολιτισμού, στην διαμόρφωση συνεταιρισμών για την παράγωγη ενέργειας, στην αξιοποίηση των σκουπιδιών, στην επαναχρησιμοποίηση υλικών, στην διαμόρφωση κέντρων γειτονιάς με την αξιοποίηση του κάθε σχολικού συγκροτήματος, με σύνδεση της πόλης με τους μεγάλους χώρους πράσινου που την περιβάλλουν.
Με λίγα λόγια να εφαρμόσει πολυεπίπεδη διακυβέρνηση στηρίζοντας πόλους κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.
Ταυτόχρονα να παρέμβει με ουσιαστικό τρόπο στο σχεδιασμό μεγάλων έργων που θα αλλάξουν τη ζωή της πόλης μας, όπως η κατασκευή του Μετρό. Σε αυτό το επίπεδο θεωρούμε λάθος το σχεδιασμό που περιορίζει την κατασκευή μετρό μέχρι την πλατεία Γαρδένιας και διεκδικούμε την αναθεώρηση του σχεδίου με κατασκευή του τερματικού σταθμού στην πλατεία νεκροταφείου ώστε να αποσυμφορηθεί η πόλη.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε στην συγκρότηση νέας Δημοτικής Παράταξης που να συμβάλει στην μετατροπή του Δήμου Ζωγράφου σε μια
“ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ”
Οι πράσινες–κοινωνικές πολιτικές αποτελούν πλέον προτεραιότητα…
“ Για μας, για τα παιδιά μας, για τον πλανήτη μας“»

Εφημερίδα - Τεύχος 75

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
MUSIC NOW 2019! Μέρες μουσικής στην πόλη

MUSIC NOW 2019! Μέρες μουσικής στην πόλη

Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στο Δήμο Ζωγράφου το «Μusic now- μέρες μουσική..

Readmore

Να προστατευτεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Να προστατευτεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Χθες, 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – ενημέ..

Readmore

Στα βαρέα ανθυγιεινά οι σχολικές καθαρίστριες

Στα βαρέα ανθυγιεινά οι σχολικές καθαρίστριες

  Με τροπολογία των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης ..

Readmore

Τα πάνω κάτω με τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018

Τα πάνω κάτω με τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018

Δελτίο πληροφόρησης του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ   «Με μεγάλη καθυστέρησ..

Readmore

Μήνυμα του Ηλία Σταμέλου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Μήνυμα του Ηλία Σταμέλου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

«Αγαπητά μου παιδιά, Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στις εξετάσεις σας..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.