Ανακοίνωση της Συνεργασίας Πολιτών για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα

1aaa-spk-budjet

 

«Για άλλη μια χρονιά η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτυπώνει την πραγματική πολιτική της φέρνοντας προς ψήφιση τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2019.
Ο Προϋπολογισμός που κατατίθεται και φέτος, είναι διαχειριστικός και αντιαναπτυξιακός. Στερείται στοιχειώδους οράματος καθώς και μιας νέας πνοής και ώθησης που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η πόλη, μετά από μια τετραετή θητεία πλήρους απραξίας.


Η Δημοτική Αρχή καλεί τις Δημοτικές Παρατάξεις να ψηφίσουν τον συγκεκριμένο Προϋπολογισμό χωρίς να προηγηθεί καμιά συζήτηση. Πράγμα απολύτως αντιφατικό με την εκπεφρασμένη θέση της υπέρ της απλής αναλογικής. Πώς ελπίζει να διοικήσει και για ποιο λόγο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών ξανά; Εάν δε, έχει από τώρα απάντηση σε αυτό το πολύ βασικό ερώτημα, οφείλει να την πει από τώρα στους πολίτες, διότι δεν βρίσκεται στην αντιπολίτευση αλλά στη Διοίκηση του Δήμου. Οφείλει να πει με ποιους θέλει ή επιδιώκει να κυβερνήσει τον Δήμο.
Για άλλη μια χρονιά, παρά τα όσα υποστήριζε η Δημοτική Αρχή και παρά την εύκολη κριτική που συνηθίζει να ασκεί, τα έργα που έχει διεκδικήσει ο Δήμος θα χρηματοδοτηθούν ή ζητείται να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής. Έργα όπως επισκευή γηπέδων, ασφαλτοστρώσεις οδών, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Κοινωνικής Πρόνοιας κ.ά. Έργα που ξεπερνούν τα 6.000.000€. Έργα χρηματοδοτούνται επίσης από τα προγράμματα του ΥΠΕΣ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι (προμήθεια φορτηγού, απορριμματοφόρου κλαδοφάγου και μηχανήματος JCB-365.000 €) και ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (για παρεμβάσεις σε αύλειους και άλλους χώρους των σχολείων 209.430€ και για αναβάθμιση παιδικών χαρών 234.557,16€). Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν με έσοδα του Δήμου είναι όμοια με εκείνα που περιελάμβανε ο προηγούμενος Προϋπολογισμός, αφού η Διοίκηση του Δήμου για άλλη μια χρονιά δεν εκτέλεσε κανένα έργο από ίδιους πόρους.
Η Δημοτική Αρχή έχει παντελή έλλειψη σχεδίου αναπτυξιακού και οραματικού το οποίο μας προβληματίζει.
Επειδή όμως εμείς αντιλαμβανόμαστε τόσο την ανάγκη ο Δήμος να επιτελέσει τις βασικές του λειτουργίες και να υλοποιήσει έστω τα στοιχειώδη έργα που έχει ανάγκη η πόλη, όσο και το ότι είμαστε διαχρονικά μια παράταξη η οποία έκανε πολιτική και προτάσεις, και δεν την αφορούν οι αντιπολιτευτικές κραυγές για τα μάτια του κόσμου, δεν καταψηφίσαμε, αλλά ψηφίσαμε λευκό στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Έργο του Δήμου για το 2019.
Στη Δημοτική μας Παράταξη, Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής, γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνολικά στη χώρα μας, η οποία είναι συνέπεια της οκτάχρονης άσκησης καταναγκαστικών, νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών. Αναγνωρίζουμε επίσης τα θετικά βήματα που έχουν γίνει και τις προσπάθειες ανάσχεσης της τελευταία περιόδου. Παρ’ όλο που οι πόροι του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2019 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυξημένοι κατά 50.000.000€, αντιλαμβανόμαστε τις αυξημένες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Διεκδικούμε αύξηση των πόρων για τους Δήμους, παλεύουμε για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, αγωνιζόμαστε για τη βαθιά και δημοκρατική αναθεώρηση των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Δεν θα επαναπαυτούμε! Θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για την Καισαριανή!»

Εφημερίδα - Τεύχος 71

    

marketinn

 

1aaa-pazari13

 1aaa-agapw-zu

1aaa-afisa-npdd

1aaa-nipiagwgeio

1aaa-christmas-2018

 

Τελευταία Νέα
Κοινωνικό «πρόσωπο» μόνον τα Χριστούγεννα;

Κοινωνικό «πρόσωπο» μόνον τα Χριστούγεννα;

Της Κορίνας Δαμουλιάνου     Κοινωνικό μέρισμα, μπαζάρ, εκδηλώσεις… ο Δεκέμ..

Readmore

Παρουσιάζεται στην ΑΛΕΚΑ το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στο Ζωγράφου

Παρουσιάζεται στην ΑΛΕΚΑ το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στο Ζωγράφου

  Σε παρουσίαση συζήτηση των αποτελεσμάτων του ερυνητικού προγράμματος του Ε...

Readmore

Δωρεάν δημόσιο Wi Fi  σε 14 δήμους με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α

Δωρεάν δημόσιο Wi Fi σε 14 δήμους με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α

  Ποσοστό επιτυχίας 87,5% στην διεκδίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττική..

Readmore

Ανανεώνεται ο στόλος οχημάτων και ο εξοπλισμός του Δήμου Καισαριανής

Ανανεώνεται ο στόλος οχημάτων και ο εξοπλισμός του Δήμου Καισαριανής

Με την προμήθεια οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού ο Δήμος Καισαριανής ενισχ..

Readmore

Για τη δικιά μας Ελένη..

Για τη δικιά μας Ελένη..

Ανακοίνωση της Συνεργασίας Πολιτών για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη   &nb..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.