Πρόταση ψηφίσματος για τις εθνιστικές μαθητικές κινητοποιήσεις

1aaa-newlogo-spk

 

«Χθες καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα σαν μία βάση συζήτησης για να μπορέσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας να πάρει ομόφωνη θέση απέναντι στις εθνικιστικές καταλήψεις που έχουν ξεκινήσει σε πολλά σχολεία της χώρας μας. Γνωρίζουμε πως οι καταλήψεις αυτές υποκινούνται από τη Χρυσή Αυγή και άλλες εθνικιστικές οργανώσεις και θεωρούσαμε επιτακτική ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής να πάρει μία ομόφωνη απόφαση.


Μία ομόφωνη απόφαση στα βασικά τουλάχιστον: ότι ο Φασισμός δεν πρέπει να σηκώσει κεφάλι! Να μην αφήσουμε τον φασισμό και τον εθνικισμό να ανασάνει στα σχολεία μας! Να μην χαρίσουμε κανέναν μαθητή ή μαθήτρια στον φασισμό και να καλέσουμε την μαθητική κοινότητα να συμμετέχει ενεργά στους αντιφασιστικούς μαθητικούς αγώνες!
Η Δημοτική αρχή του ΚΚΕ για ακόμα μια φορά επέλεξε να περιχαρακωθεί πίσω από το δικό της κομματικό κείμενο-μανιφέστο, επιλέγοντας να μην βρεθεί κοινός τόπος σύμπλευσης μεταξύ όλων των παρατάξεων σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Από την πλευρά μας εμείς αντιπροτείναμε ―όπως και άλλες παρατάξεις― να βγει ένα κοινό ψήφισμα που θα μας συμπεριελάμβανε όλους.
Εμείς λοιπόν, θα παλέψουμε για να τσακίσουμε τον φασισμό στις γειτονιές μας και για να μην χαρίσουμε την πατρίδα μας στο εθνικισμό!


Το κείμενο του ψηφίσματος που καταθέσαμε:


Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το περιεχόμενο των μαθητικών καταλήψεων. Δεν είμαστε εναντίον των μαθητικών κινητοποιήσεων. Αντιθέτως, θεωρούμε το δικαίωμα των μαθητών στους αγώνες όχι μόνο αυτονόητο αλλά και κατοχυρωμένο. Προσβλέπουμε στις διεκδικήσεις εκ μέρους της μαθητικής κοινότητας για μια άλλη παιδεία, σε μια άλλη Ελλάδα, ιδιαίτερα τώρα που η πατρίδα μας εισέρχεται σε μια φάση συνολικής οικονομικής, παραγωγικής και θεσμικής ανασυγκρότησης.
Το φαινόμενο όμως φασιστικών καταλήψεων με αιτήματα μίσους, κάτω από ένα σκεπτικό που δηλητηριάζει τις ψυχές των ανθρώπων και δεν αναδεικνύει την αλληλεγγύη σε γειτονικούς Λαούς, την ειρηνική συνύπαρξη, την αδελφοσύνη και δεν αφορά στα πραγματικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, μας προβληματίζει έντονα.
Θεωρούμε πως τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, όσο και όλοι οι κοινωνικοί φορείς οι οποίοι εμπλέκονται στα ζητήματα της εκπαίδευσης, οι καθηγητές, οι γονείς, αλλά και συνολικά ο Προοδευτικός πνευματικός κόσμος της χώρας, οφείλουν να πάρουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες προκειμένου η νέα γενιά να χαράξει τον δικό της δρόμο, μέσα σε μια κοινωνία η οποία θα διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης, της ειρήνης και του σεβασμού απέναντι στο διαφορετικό.
Απέναντι λοιπόν στο σκοτάδι του φασισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας πρέπει να ενθαρρύνει όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες να συμμετέχουν στους αντιφασιστικούς μαθητικούς αγώνες.»

Εφημερίδα - Τεύχος 71

    

marketinn

 

1aaa-pazari13

 1aaa-agapw-zu

1aaa-afisa-npdd

1aaa-nipiagwgeio

1aaa-christmas-2018

 

Τελευταία Νέα
Κοινωνικό «πρόσωπο» μόνον τα Χριστούγεννα;

Κοινωνικό «πρόσωπο» μόνον τα Χριστούγεννα;

Της Κορίνας Δαμουλιάνου     Κοινωνικό μέρισμα, μπαζάρ, εκδηλώσεις… ο Δεκέμ..

Readmore

Παρουσιάζεται στην ΑΛΕΚΑ το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στο Ζωγράφου

Παρουσιάζεται στην ΑΛΕΚΑ το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στο Ζωγράφου

  Σε παρουσίαση συζήτηση των αποτελεσμάτων του ερυνητικού προγράμματος του Ε...

Readmore

Δωρεάν δημόσιο Wi Fi  σε 14 δήμους με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α

Δωρεάν δημόσιο Wi Fi σε 14 δήμους με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α

  Ποσοστό επιτυχίας 87,5% στην διεκδίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττική..

Readmore

Ανανεώνεται ο στόλος οχημάτων και ο εξοπλισμός του Δήμου Καισαριανής

Ανανεώνεται ο στόλος οχημάτων και ο εξοπλισμός του Δήμου Καισαριανής

Με την προμήθεια οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού ο Δήμος Καισαριανής ενισχ..

Readmore

Για τη δικιά μας Ελένη..

Για τη δικιά μας Ελένη..

Ανακοίνωση της Συνεργασίας Πολιτών για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη   &nb..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.