Γιατί η ΔΕΑΔΒ δεν μπορεί να δώσει 13ο μισθό…

1aaa-ergazomenoi-vironΆλλη μιια «κόντρα» προστέθηκε στην ιστορία της αντιπαράθεσης του Σωματείου Εργαζομένων Βύρωνα με τη Δημοτική Επιχείρηση, τον μήνα Οκτώβριο. Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα ανακοίνωσης του Σωματείου, την απάντηση της Διοίκησης της ΔΕΑΔΒ, και νομίζουμε τα συμπεράσματα είναι ευχερή…

 

Όπως πληροφορούσε με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Σωματείου, αρχές του μηνός, «…οι εργαζόμενοι στη δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνα κατέθεσαν αγωγή και διεκδικούν να τους καταβληθούν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα καθώς και το επίδομα αδείας. Η αγωγή μετά από αναβολή εκδικάστηκε τη Πέμπτη 27-9 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Η δημοτική επιχείρηση ζήτησε δια της δικηγόρου της, να μην γίνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων (!) Η επιχείρηση που διαχειρίζεται το κοιμητήριο του Δήμου Βύρωνα και έχει μεγάλα ποσοστά κερδοφορίας δεν επιθυμεί να καταβάλλει τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους της. Πρόκειται για μια σαφή αντεργατική τοποθέτηση που στρέφεται εναντίον ενός διαχρονικού δικαιώματος των εργαζομένων, που καταργήθηκε με τις μνημονιακές πολιτικές.

Η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Βύρωνα για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι λειτούργει και στο θέμα των δώρων με βάση τους αντεργατικούς νόμους τόσο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κατάργησαν ολοσχερώς το 13 μισθό- Δώρα- και το επίδομα αδείας.

Μια πολιτική αναμενόμενη, αφού δεν είναι πρώτη φορά που η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης και ο διορισμένος Πρόεδρος της κ. Πάγκαλος Βασίλειος στέλεχος του Σύριζα ασκεί αντεργατική πολιτική. Πρόσφατα έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο -πρωτόδικα- για ανασφάλιστη εργασία.»

 

Τα μνημόνια ισχύουν και για τη ΔΕΑΔΒ-Η απάντηση της εταιρείας


1aaa-pagkalos-13«Σε συνέχεια και προς απάντηση στο από Οκτωβρίου 2018 «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ» του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα σχετικά με την ένδικη αγωγή μέρους των εργαζομένων στην Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου σε βάρος αυτής και παρότι το Σωματείο αυτό δεν νομιμοποιείται να εκφέρει άποψη διότι δεν εκπροσωπεί νόμιμα τους ανωτέρω εργαζόμενους, αναφέρουμε τα παρακάτω:
Δυνάμει των ακόλουθων κατά χρονολογική σειρά νομοθετημάτων, ήτοι {αναφέρονται νομοθετήματα και εγκύκλιοι της περιόδου 10-12}…
επιβλήθηκε νομοθετικά η κατάργηση όλων των επιδομάτων που αιτούνται στην ένδικη αγωγή τους οι εν λόγω εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση .
Είναι γνωστό ότι η «ΔΕΑΔΒ Α.Ε.» είναι δημόσια εμπορική επιχείρηση, προήλθε από μετατροπή της αρχικής, «Αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Βύρωνα» και λειτουργεί υπό αυτή την νομική μορφή από τον Δεκέμβριο του 2010 έως και σήμερα ως ΝΠΙΔ ΟΤΑ. Ανήκει στο Δημόσιο, το οποίο είναι ο πλειοψηφών και μοναδικός μέτοχός δια των Δήμων Βύρωνα και Καισαριανής και συμμετέχει κανονικά στην Διοίκηση και στην διαχείριση αυτής. Συνεπώς οι ανωτέρω αναφερόμενες νομοθετικές διατάξεις έχουν αναγκαστική εφαρμογή και στο προσωπικό της , αφού αποτελεί ΝΠΙΔ που ανήκει σε Ο.Τ.Α. Το γεγονός αυτό γνωρίζουν και συνομολογούν τόσον οι ενάγοντες εργαζόμενοί στο κείμενο της αγωγής τους της , όσο και το «Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα» στο κείμενο του σχετικού «ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ» που εξέδωσε , αναφέροντας για διαχρονικό δικαίωμα των εργαζομένων που καταργήθηκε με τις μνημονιακές πολιτικές».
Η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης και τα μέλη του ΔΣ αυτής είναι υποχρεωμένα να τηρούν τους νόμους του Κράτους και να προβάλλουν στα Δικαστήρια τα έννομα συμφέροντα της Επιχείρησης , αφήνοντας σ’ αυτά να κρίνουν αν οι νόμοι είναι αντεργατικοί ή όχι. Διαφορετικά κινδυνεύουν με ποινική δίωξη για απιστία και με καταλογισμό.
Διευκρινίζεται ότι η Δημοτική Επιχείρηση δεν διαχειρίζεται το δημοτικό Κοιμητήριο, όπως εσφαλμένα διατείνεται το «Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα» , ούτε έχει μεγάλα ποσοστά κερδοφορίας , τα οποία θα πρέπει να διαθέτει παραβαίνοντας τους νόμους του Κράτους στους εργαζομένους της. Η διαχείριση των οικονομικών στοιχείων της Δημοτικής Επιχείρησης γίνεται από την Διοίκησή της και τους Μετόχους της, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, υπόκειται σε διαρκή έλεγχο από Ορκωτούς Λογιστές και από το Κεντρικό Κράτος και πάντα με επίγνωση ότι αφορά δημόσιο χρήμα προερχόμενο από τον συναλλασσόμενο Πολίτη , που πρέπει να επιστρέφει ανταποδοτικά σε εκείνον και όχι , κατά το δοκούν της εκάστοτε Διοίκησης της Επιχείρησης, στους εργαζόμενούς της.
Σχετικά με την αναφορά που γίνεται στην πολιτική προέλευση και τις πεποιθήσεις του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου της «ΔΕΑΔΒ Α.Ε.», κου Βασιλείου Πάγκαλου, καθώς και στην πρόσφατη πρωτόδικη καταδικαστική γι’ αυτόν απόφαση, επισημαίνουμε ότι, όταν πρόκειται για την διαχείριση δημοσίου χρήματος, δεν κρίνονται οι πολιτικές πεποιθήσεις κάθε ελεύθερου πολίτη, πολλώ δε μάλλον όταν αυτός βρίσκεται σε θέση ευθύνης και φέρει το βάρος ενός τόσο δύσκολου έργου, ούτε στήνονται λαϊκά δικαστήρια που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και πρακτικές. ‘Αλλωστε , η δικαστική αυτή απόφαση θα ελεγχθεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο, στο οποίο είναι βέβαιο ότι θα καταρριφθεί η κατηγορία για δήθεν ανασφάλιστη εργασία.

Εφημερίδα - Τεύχος 79

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
Δήμαρχος Βύρωνα: Στηρίζουμε στην πράξη τη συνεργασία των παρατάξεων

Δήμαρχος Βύρωνα: Στηρίζουμε στην πράξη τη συνεργασία των παρατάξεων

«Τα περισσότερα προβλήματα είναι κοινά, οπότε και κοινές πρέπει να είναι οι προσ..

Readmore

Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Ανακοίνωση της ΡΕΚ   «Στις 28 Ιουνίου 2019 μέσω δελτίου τύπου εκφράσαμε την ανησυ..

Readmore

Μια ξένη «Αριστερά»

Μια ξένη «Αριστερά»

Του Σπύρου ΤζόκαΠανεπιστημιακός-συγγραφέας     «…Φτάσαμε στο θλιβερό σημε..

Readmore

Ο Καισαριανιώτης με άποψη απαντά στον Θόδωρο Ιωαννίδη

Ο Καισαριανιώτης με άποψη απαντά στον Θόδωρο Ιωαννίδη

Συνέχεια στο διάλογο με τον Θόδωρο Ιωαννίδη, που άνοιξε μέσω της ιστοσελίδας ΖΩ 2, ..

Readmore

Κ. Γεωργοπούλου: «Στην Καισαριανή δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί»

Κ. Γεωργοπούλου: «Στην Καισαριανή δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί»

Προεκλογική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Πλατεία Παναγιώτ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.