Ερωτήματα και «σκιές» για τον παιδικό σταθμό της οδού Γαλήνης στα Ιλίσια

1aaa-paidikos-stathmosΣειρά ερωτημάτων έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου ο Βαγγέλης Καζάκος από την Επιτροπή Αγώνα Γονέων Παιδικών Σταθμών. Ο κ. Καζάκος ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι σύμφωνα με στοιχεία που ζήτησε από την Περιφέρεια, η εταιρεία που ανέλαβε από τον Δήμο τη μελέτη, καθυστέρησε πάνω από ένα έτος να καταθέσει πλήρη φάκελο. Αναρωτήθηκε δε, κατά πόσο είναι σκόπιμο και λογικό να ζητεί ο Δήμος 1,35 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, για να γκρεμιστεί η υφιστάμενη δομή στη Γαλήνης που σήμερα φιλοξενεί πενήντα παιδιά και να κτιστεί στη θέση της νέα δομή που θα φιλοξενεί σαράντα παιδιά…:

 


«Κ.Καζάκος : Την προηγούμενη Πέμπτη 30/08 μας είπατε ότι τριακόσια ένα (301) παιδιά δεν θα ξεκινήσουν σταθμό και πως ελπίζετε ότι από την 01/10 θα πάρετε άλλο εκατόν δέκα (110) παιδιά. Δηλαδή, μας είπατε στην ψύχρα ότι εκατόν ενενήντα (190) παιδιά, στην καλύτερη περίπτωση, μένουν εκτός. Προφανώς, δεν το δεχόμαστε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Μας είπατε να πάμε στην Περιφέρεια να ρωτήσουμε για το ζήτημα της Γαλήνης, γι’ αυτή τη «σωτήρια» μελέτη.
Ρωτήσαμε, λοιπόν, και μάθαμε τα εξής. Η ιδιωτική εταιρία που πληρώνεται για να κάνει τη μελέτη καθυστέρησε πάνω από ένα έτος να καταθέσει πλήρη φάκελο. Ζητάτε από την Περιφέρεια να δώσει 1,35 εκατομμύρια ευρώ για να γκρεμιστεί η υφιστάμενη δομή στη Γαλήνης που σήμερα φιλοξενεί πενήντα (50) παιδιά και να κτιστεί στη θέση της νέα δομή που θα φιλοξενεί σαράντα (40) παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος θα φτάσουμε στα διακόσια δέκα (210) παιδιά; Σημαίνει ότι απ’ όταν γκρεμιστεί ο σταθμός στη Γαλήνης μέχρι να χτιστεί ο νέος, θα είμαστε στα μείον πενήντα (50) παιδιά.
Γιατί θέλετε να το γκρεμίσετε; Γιατί δεν το επισκευάζετε; Με όλα τα χρήματα που έχετε, αν είχατε ασχοληθεί από την αρχή της θητείας σας με το οικόπεδο στην Ηρώων Πολυτεχνείου, τώρα θα υπήρχε ο νέος σύγχρονος σταθμός διακοσίων (200) θέσεων.
Με το αποθεματικό των δεκατεσσάρων εκατομμυρίων που έχετε, θα μπορούσαμε να έχουμε παιδικούς σταθμούς στολίδια. Αλλά ας αφήσουμε τα λόγια και ας πάμε στην ουσία. Εδώ και τώρα να διαμορφωθεί ο τρίτος και τέταρτος όροφος του κτηρίου που στεγάζει το ΙBΣΑ ώστε να λειτουργήσουν αύριο νέα τμήματα. Εδώ και τώρα να λειτουργήσει το Παλαιό Ωδείο ως παιδικός σταθμός. Εδώ και τώρα με σφιχτό χρονοδιάγραμμα να ξεκινήσει η διαδικασία για ανέγερση του σταθμού στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Ενημερώστε μας πώς και πότε θα πάρετε τα εκατό (100) παιδιά που υποσχεθήκατε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών από πλευράς του Δήμου για να το παρακολουθήσουμε.
Σε ποιες δομές θα δημιουργηθούν τα νέα τμήματα;
Προχώρησε η πρόσληψη δεκαέξι (16) ατόμων από ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ; Τι κάνατε στις επτά (7) μέρες που μεσολάβησαν από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί δεν έχετε δημοσιεύσει τη λίστα των επιλαχόντων;
Για λόγους διαφάνειας, να δημοσιεύσετε τη Δευτέρα 10/09, που λήγουν οι εγγραφές, επικαιροποιημένη την απόφαση τοποθέτησης των παιδιών ανά δομή και τμήμα, τι περίπτωση είναι το κάθε παιδί (μέσω ΕΣΠΑ, μέσω Δήμου, παιδί υπαλλήλου του Δήμου, ειδική περίπτωση εκτός μοριοδότησης), καθώς και λίστα επιλαχόντων ανά δομή. Να προκύπτει καθαρά ο αριθμός των παιδιών που είναι εκτός και ποια είναι η σειρά τους.
Τα νούμερα που μας είπατε την προηγουμένη φορά δεν συμφωνούν με τα επίσημα αποτελέσματα του Δήμου. Και τελευταίο και πιο σημαντικό, οι γονείς απαιτούμε να δεσμευτείτε τώρα ότι θα νοικιάσετε κτήρια και θα διαμορφώσετε τα υφιστάμεν
α για να πάρετε όλα τα παιδιά. Δεν μπορείτε να μας εμπαίζετε κατ’ αυτό τον τρόπο. Βρείτε λύση γιατί θα είμαστε κάθε μέρα στο γραφείο της Δημάρχου.»

Εφημερίδα - Τεύχος 75

    

marketinn

 

1aaa-kathimer

1aaa-afisa-xar2

 

Τελευταία Νέα
Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Νικόδημου Κατσαρέλη

Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Νικόδημου Κατσαρέλη

  Ο Νικόδημος Κατσαρέλης, δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής από το 1998, που εκλέχ..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ: Γιατί το Μετρό πρέπει να είναι στο κέντρο της πόλης

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ: Γιατί το Μετρό πρέπει να είναι στο κέντρο της πόλης

Τη θέση της για το σταθμό του Μετρό υπενθυμίζει στη φάση αυτή της προεκλογικής συζ..

Readmore

Προτεραιότητα η προσχολική αγωγή για τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Προτεραιότητα η προσχολική αγωγή για τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ανδρέας Καραβίδας: Δίνουμε μάχη για σύγχρονες και ολοληρωμένες υποδομές    ..

Readmore

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου «Μαζί για τον Βύρωνα»

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου «Μαζί για τον Βύρωνα»

  Την ημέρα της ονομαστικής του εορτής επέλεξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μίλτος Μπ..

Readmore

Στις γειτονιές της Αθήνας-3ος αγώνας δρόμου Πεδίου Άρεως

Στις γειτονιές της Αθήνας-3ος αγώνας δρόμου Πεδίου Άρεως

Για 3η συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Αττικής (Κεντρικός Τομέας Αθηνών) και ο Αθλητικό..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.