ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ: Εκτός των σταθμών Βύρωνα 100 και πλέον παιδιά

1aaa paidikos analipseos kordeliou2Στο Δήμο Βύρωνα η δημοτική αρχή συμπληρώνει πέντε χρόνια στο τιμόνι της τοπικής εξουσίας και αποτέλεσμα της πολιτικής της είναι πάνω από 100 παιδιά να μείνουν εκτός των δημοτικών σταθμών. Γιατί δεν υπάρχουν θέσεις και γιατί τα παιδιά που είναι από 4 έως 6 χρονών συμφώνησε να παραμείνουν στους παιδικούς σταθμούς και να μην γραφούν στο δημόσιο νηπιαγωγείο . Δεν κατάφερε να δώσει ουσιαστική λύση σε ένα ακόμη πρόβλημα που απασχολεί κυρίως τα νέα ζευγάρια των λαϊκών οικογενειών. Επέλεξε να ευθυγραμμιστεί και να κινηθεί στην εφαρμογή της κεντρικής μνημονικής πολιτικής, να αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην πόλη και όχι να διεκδικήσει λύσεις και να εφαρμόσει πολιτικές που θα ανακούφιζαν τη ζωή των πολιτών στην καθημερινότητα τους.
Δεν κατάφερε να απαντήσει θετικά και να δώσει λύσεις στα προβλήματα των σταθμών..


Ο 2ος . βρεφικός σταθμός σε επινοικιαζόμενη παλιά κατοικία, στη οδό Δήλου και Αρτέμιδος στη περιοχή της Ανάληψης που άνοιξε πριν ένα χρόνο δεν πληρεί τις προδιαγραφές και οι υπόλοιποι χρειάζονται παρεμβάσεις για να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και να έχουν τις προϋποθέσεις που θέτει το Προεδρικό Διάταγμα 99 -2017.
Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής δεν περιορίζονται μόνο στη μη δημιουργία νέων σύγχρονων και ασφαλή για τα παιδιά δημοτικών παιδικών σταθμών ώστε να εγγράφονται όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς που ζουν στην πόλη. Στους δημοτικούς σταθμούς χρειάζονται παρεμβάσεις για να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών. Τα προβλήματα ήταν είναι και παραμένουν πολλά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα παιδιά στον 10ο Π.Σταθμό στην περιοχή της ΝΤΑΝΚΑΝ, δεν έχουν αύλειο χώρο με ασφαλείς προδιαγραφές εδώ και 4 χρόνια. Η παιδική χαρά που χρησιμοποιείται και ως αύλειος χώρος του σταθμού, έχει προβλήματα ασφαλείς λειτουργίας και από τις αρχές του 2018 τα παιδιά δεν αυλίζονται, δεν βγαίνουν έξω από τις αίθουσες.
Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες αλλά και οι παρεμβάσεις της δημοτικής αντιπολίτευσης είναι ανεμικές, χωρίς σχεδιασμό και επιμονή , έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά.
Το σωματείο των εργαζομένων επανηλλημενα έχει αναδείξει τα προβλήματα των σταθμών αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν εισακούεται και τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται.
Τα χρήματα που διαχειρίζεται η δημοτική αρχή για τους δημοτικούς σταθμούς, ΕΣΠΑ, κρατική χρηματοδότηση, τροφεία που καταβάλουν οι γονείς δεν είναι και λίγα , ώστε να μην μπορεί να αντιμετωπισει τα προβλήματα που υπάρχουν. Μόνο από το ΕΣΠΑ για κάθε παιδί εισπράττει –voucher- για Βρέφη έως 2,5 ετών: 2.375€ χωρίς σίτιση και 2.945€ με σίτιση, για προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 1.805€ χωρίς σίτιση και 2.375€ με σίτιση. Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών: 5.000€
Οι γονείς και οι συλλογικότητες που δρουν στην πόλη οφείλουν να βάλουν στο κέντρο της προσοχής τους τα προβλήματα των παιδικών σταθμών. Να αναπτύξουν ανεξάρτητη λαϊκή δράση και να διεκδικήσουν από Κυβέρνηση και δημοτική αρχή. κανένα παιδί να μην μένει έξω από τους δημοτικούς σταθμούς.
Να δημιουργηθούν νέοι παιδικοί σταθμοί στις γειτονιές της πόλης. Δωρεάν, χωρίς τροφεία σε κατάλληλα κτηρια και υποδομές. Δεν είναι δυνατό να έχουμε δημοτικό σταθμό στο ισόγειο τριώροφης κατοικίας
Να διασφαλιστεί κρατική χρηματοδότηση για την δημιουργία νέων σύγχρονων παιδικών σταθμών, είτε για την μεταστέγαση όσων είναι αναγκαία.

Εφημερίδα - Τεύχος 69

    

marketinn

 

Τελευταία Νέα
Παραμένει η εργασιακή ομηρία σε εργαζόμενους με το ΕΣΠΑ

Παραμένει η εργασιακή ομηρία σε εργαζόμενους με το ΕΣΠΑ

Ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ   «Δημοσιεύτηκε ο Νόμος 4563, Αρ. Φύ..

Readmore

Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Με τον τίτλο «Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή-Απάντηση στα σενάρια» ο Α..

Readmore

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

Διαμαρτυρία των 6 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Βύρωνα   -Αίτημα γ..

Readmore

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

Την πρόθεση τους για συμβολική, αλλά και ουσιαστική, συμπαράστασή στους φίλους Έλ..

Readmore

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Ενημέρωση από την Πρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα & Δ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.