ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να πάρουμε τώρα μέτρα για τους μικρο-οφειλέτες

1aaa-laikisispirosizogΠρόταση για διαγραφή και ρύθμιση χρεών μικρο-οφειλετών προς τον Δήμο Ζωγράφου εισηγείται η Λαϊκή Συσπείρωση. Με ανακοίνωσή της η παράταξη εκθέτει το πρόβλημα και προτείνει ένα πλαίσιο απόφασης 5 σημείων για την προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 19 του μηνός:


«Μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων, με τον χαρακτηρισμό του «αδικήματος» της παρακώλησης πλειστηριασμών ως ιδιώνυμο, κυβέρνηση - Τρόικα προχωρούν ακόμα περισσότερο με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Είναι μια απόφαση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, αφού οι κατασχέσεις σε Δημόσιο και Δήμους μπορούν να ξεκινήσουν για χρέη από 500 ευρώ. Σε μια περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπερνούν τα 100 δις ευρώ και το 80%, βάσει των στοιχείων της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), είναι ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, είναι καθαρό ποιος έχει μπει στο στόχαστρο.
Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στη διεύρυνση και στην είσπραξη αυτών των εσόδων για τους Δήμους, πρώτον γιατί το κράτος κρατάει και θα κρατήσει και για τη συνέχεια στα κατώτατα επίπεδα την χρηματοδότησή τους και δεύτερον γιατί έχει τεθεί ειδικός στόχος συνεισφοράς της Τοπικής Διοίκησης στα ματωμένα πλεονάσματα με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Να γιατί στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μπαίνουν τα λαϊκά νοικοκυριό.
Για την επίτευξη των παραπάνω επιδιώξεων έχουν προωθηθεί σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την αυστηρή πιστοποίηση των οφειλών στους Δήμους, ευθυγραμμίζοντας τον χρόνο και τις διαδικασίες παραγραφής τους, με αυτές του Δημοσίου, με έλεγχο των δημοτικών υπηρεσιών και δημοτικών αρχών. Επιδιώκεται η πίεση και τρομοκράτηση σε νοικοκυριό και οφειλέτες, ώστε να ανέβει το ποσοστό εισπραξιμότητας ανταποδοτικών τελών και φόρων, η ακόμα μεγαλύτερη μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, με στόχο τη γενίκευση της ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας τους.
Όλα αυτά τα φοροεισπρακτικά μέτρα, μαζί και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, επιβεβαιώνουν ότι και στη φάση της όποιας ανάπτυξης επιτευχθεί, ο λαός θα συνεχίσει να βιώνει το φοροκυνηγητό, την ανασφάλεια, θα αγκομαχά για να τα βγάλει πέρα, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα απολαμβάνουν όλα τα προνόμια από τη χρηματοδότηση με ζεστό κρατικό χρήμα, μέχρι τις φοροαπαλλαγές.
Απάντηση σε αυτή την κατάσταση είναι ο οργανωμένος αγώνας για την υπεράσπιση της περιουσίας και της ζωής των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, των φτωχών επαγγελματιών για την πλήρη προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και οφειλές στο Δημόσιο και τους Δήμους.
Στο Δήμο Ζωγράφου το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου, μπαράζ κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών και επαγγελματιών για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον δήμο. Η διαδικασία αυτή αφορούσε 728 συνδημότες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων παρουσιάζει οφειλή από 0,01€ έως 200€.
Μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται είναι απαραίτητο ως Δημοτικό Συμβούλιο να αναδείξουμε το θέμα και να σηματοδοτήσουμε τη θέλησή μας για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος και κατοικίας. Ειδικότερα να μην επιτρέψουμε οι δημοτικές Υπηρεσίες και οι οφειλές προς το Δήμο, να συμβάλλουν σε αυτή τη βαρβαρότητα.

 

Προτείνεται το παρακάτω πλαίσιο απόφασης:

 

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει άμεσα τη δυνατότητα διαγραφής όλων των μικρό - οφειλών για νοικοκυριό, μικροεπαγγελματίες, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, με ευθύνη και απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων.
2. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να σηματοδοτήσει αυτή του την πολιτική βούληση απαλλάσσοντας όλους όσους εντάσσονται στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, είναι μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ με αναπηρία πάνω από 65%, πολύτεκνοι - είναι καταγεγραμμένοι από την κοινωνική τους υπηρεσία ως οικονομικά ανήμποροι, που προσφεύγουν στις δομές φτώχειας του Δήμου.
3. Ο Δήμος σταματάει κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών, το μπλοκάρισμα της φορολογικής ενημερότητας λαϊκών νοικοκυριών, μικροεπαγγελματιών για μικροοφειλές.
4. Ο Δήμος θα διασφαλίσει τις διαδικασίες είσπραξης οφειλών από μεγάλες επιχειρήσεις που μόνιμα υπεκφεύγουν.
5. Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί η κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία, που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στα δίχτυα της εφορίας και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.»


ΑΘΗΝΑ 13/7/2018

Εφημερίδα - Τεύχος 72

    

marketinn

1aaa-afisa-xar2

 

Τελευταία Νέα
Διαρκής η ενωτική απεύθυνση της Ανυπότακτης Πόλης

Διαρκής η ενωτική απεύθυνση της Ανυπότακτης Πόλης

Αρνητική απάντηση για εκλογική συμπόρευση έλαβε η δημοτική κίνηση Ζωγράφου από τ..

Readmore

Ο Βασίλης Θώδας εγκαινιάζει το εκλογικό του κέντρο

Ο Βασίλης Θώδας εγκαινιάζει το εκλογικό του κέντρο

Readmore

Την Κυριακή στην ΑΛΕΚΑ ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου

Την Κυριακή στην ΑΛΕΚΑ ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου

Readmore

«Διαδρομές αντίστασης» από το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας

«Διαδρομές αντίστασης» από το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας

  Κυριακή 17-2-2019Ώρα: 8.00 μ.μ. Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής

Readmore

Τι δουλειά έχει ο κ. Μετικαρίδης στο «re-union» της ΔΑΔΑ;

Τι δουλειά έχει ο κ. Μετικαρίδης στο «re-union» της ΔΑΔΑ;

Προκάλεσε εντυπώσεις και απορίες το νέο σχήμα της κοινής προεκλογικής συμπόρευση..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.