Ήταν όλοι εκεί! Διαβούλευση για το «Χαραλαμπόπουλου»

1aaa-diavoulefsiAΠλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα (Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ.), στο "ναό" της τοπικής δημοκρατίας, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο Βύρωνα, στη δημόσια διαβούλευση με θέμα "το μέλλον του κτηρίου Χαραλαμπόπουλου".
Ήταν όλοι εκεί! Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, αιρετοί, επιστήμονες και φορείς του δήμου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής, η οποία έδειξε για μία ακόμη φορά την ευαισθησία της, για ένα θέμα που αφορά όλη την πόλη.

 


Θυμίζουμε ότι το 4ο Δημοτικό Βύρωνα έκλεισε λίγο πριν την εορταστική περίοδο του Πάσχα με τους μαθητές να φιλοξενούνται σε όμορα σχολεία, ενώ από το νέο έτος θα φιλοξενηθούν στο χώρο (εκκλησιαστικό λύκειο της Ιεράς Συνόδου) που ετοιμάζει η δημοτική αρχή επί της Λεωφόρου Κατεχάκη, ως προσωρινή λύση στο πρόβλημα που προέκυψε.
Στη διαβούλευση, στην οποία όπως αναφέραμε είχαν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, πρώτα τοποθετήθηκαν ειδικοί μηχανικοί σε θέματα στατικής κτηρίων, οι οποίες εξέφρασαν την τεχνική τους άποψη για το κτήριο.
Στη συνέχεια της διαδικασίας τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Οι απόψεις χαρακτηρίζονταν από την ποικιλία τους. Οι κύριες όμως ήταν δύο: η κατεδάφιση του υπάρχοντος κτηρίου και η ανέγερση (στη θέση του) νέου και η ανακαίνιση του κτηρίου, λαμβάνοντας βέβαια όλα τα μέτρα ασφάλειας που επιβάλλονται σε περίπτωση χρήσης του ως σχολείο ή ως άλλου χώρου που θα στεγάσει δραστηριότητες του δήμου.
Η δημοτική αρχή, η οποία όπως αναφέραμε πρωτοστάτησε σε αυτό το κάλεσμα, αλλά και όλοι όσοι παρευρέθηκαν, συμμετείχαν, με τις απόψεις -παρά τις αποκλίσεις- να μην εγκλωβίζονται στα αυστηρά όρια του τεχνοκρατισμού, με τον διάλογο να δίνει το έναυσμα για έναν εποικοδομητικό προβληματισμό, ακόμη και για θεωρητικές συζητήσεις γύρω από την ιστορία της πόλης και την ιστορική μνήμη, καθώς το εν λόγω κτήριο έχει συνδεθεί ιστορικά με την πόλη του Βύρωνα.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης που προέδρευσαν της διαδικασίας, όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής, οι επικεφαλής αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, άκουσαν με προσοχή τις απόψεις όλων όσων συμμετείχαν, συνεισέφεραν στον διάλογο με τις δικές τους τοποθετήσεις, σε μια διαδικασία από την οποία κερδισμένοι δεν είναι μόνο όσοι ενδιαφέρονται για το κτήριο Χαραλαμπόπουλου, αλλά όλη η πόλη, με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς χώρου για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Είτε αυτός θα είναι προϊόν ανέγερσης ενός νέου κτηρίου είτε ανακαίνισης του υπάρχοντος.

 

1aaa-diaavoulefsiB

Εφημερίδα - Τεύχος 71

    

marketinn

 

1aaa-pazari13

 1aaa-agapw-zu

1aaa-afisa-npdd

1aaa-nipiagwgeio

1aaa-christmas-2018

 

Τελευταία Νέα
Δωρεάν δημόσιο Wi Fi  σε 14 δήμους με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α

Δωρεάν δημόσιο Wi Fi σε 14 δήμους με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α

  Ποσοστό επιτυχίας 87,5% στην διεκδίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττική..

Readmore

Ανανεώνεται ο στόλος οχημάτων και ο εξοπλισμός του Δήμου Καισαριανής

Ανανεώνεται ο στόλος οχημάτων και ο εξοπλισμός του Δήμου Καισαριανής

Με την προμήθεια οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού ο Δήμος Καισαριανής ενισχ..

Readmore

Για τη δικιά μας Ελένη..

Για τη δικιά μας Ελένη..

Ανακοίνωση της Συνεργασίας Πολιτών για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη   &nb..

Readmore

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βύρωνα

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βύρωνα

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε, ψηφίστ..

Readmore

Φόρεσε τα γιορτινά του ο Δήμος Βύρωνα...

Φόρεσε τα γιορτινά του ο Δήμος Βύρωνα...

Την έναρξη της εορταστικής περιόδου σηματοδότησε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.