«Έπεσαν τα μάνταλα» στο σταθμό Συντάγματος του Μετρό

1aaa-metro-mparesΜε πρόστιμο κινδυνεύουν οι επιβάτες του Μετρό και του Ηλεκτρικού αν δεν ολοκληρώνουν τις διαδρομές τους μέσα στα 90 λεπτά που είναι η διάρκεια του κάθε ηλεκτρονικού εισιτηρίου (δεκάδες επιβλήθηκαν χθες στο Σύνταγμα, αλλά μόνο για αυτούς που δεν είχαν εισιτήριο, για τους υπόλοιπους με το ''ληγμένο'' εισιτήριο, οι ελεγκτές περιορίστηκαν σε συστάσεις).

Οι πύλες που ενεργοποιούνται σταδιακά, δεν θα ανοίγουν στην περίπτωση που ο χρόνος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει λήξει. Οι επιβάτες για να βγουν από το σταθμό θα υποχρεώνονται να ειδοποιούν υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ -υπάρχουν ειδικές συσκευές δίπλα στις μπάρες -για να τις ανοίξουν.

Κινδυνεύοντας ωστόσο μαζί με το ''ξεκλείδωμα'' της πύλης να εισπράττουν και το πρόστιμο το οποίο είναι 60 φορές την τιμή του ειστηρίου, δηλαδή 84 ευρώ τα οποία αν πληρωθούν μέσα σε 10 ημέρες μειώνονται στα 42.
Μ'αυτόν τον τρόπο υποχρεώνονται πλέον οι επιβάτες να έχουν πάντα μαζί τους και ένα δεύτερο εισιτήριο, εκτός κι αν είναι σίγουροι ότι οι διαδρομές που θα κάνουν με τα μέσα μαζική μεταφοράς θα έχουν ολοκληρωθεί σε 1,5 ώρα.
Τα εισιτήρια στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό επικυρώνεται τόσο κατά την είσοδο στο σταθμό, όσο και κατά την έξοδο. Σε κάθε δε επικύρωση αναγράφεται στην ειδική συσκευή και το υπόλοιπο του χρόνου μέχρι τη συμπλήρωση του 90λεπτου.
Οι πρώτες θύρες ενεργοποιήθηκαν το Νοέμβριο, σε 5 σταθμούς. Η επέκταση της λειτουργίας τους ξεκίνησε χθες από το Σύνταγμα, τον μεγαλύτεροι σταθμό του δικτύου απο τον οποίο καθημερινά διέρχονται πάνω από 200.000 επιβάτες. Μέχρι τις 15 του μήνα θα έχουν κλείσει συνολικά 20 από τους 60 σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού.

Σύντομα, εκτός από τις μπάρες στη μάχη κατά της λαθρεπιβίβασης μπαίνουν και 166 ελεγκτές. Πρόκειται για μια νέα ομάδα που θα σαρώνει όλα τα μέσα όλες τις ώρες λειτουργίας τους. Οι μεγάλες διαρροές εστιάζονται κυρίως στα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο, όχι τόσο από τον αριθμό των λαθρεπιβατών, όσο από το κόστος της απώλειας. Στα δρομολόγια αυτά η τιμή του εισιτηρίου είναι 6 ευρώ για μετακινήσεις με το λεωφορείο και 10 ευρώ στις μετακινήσεις με το Μετρό-το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Τραινοσε, η οποία καλύπτει τη διαδρομή με τον προαστιακό.
Το μεγάλο στοίχημα του ΟΑΣΑ δεν είναι μόνο η μετάβαση στη νέα εποχή, με την αποτελεσματική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των ΜΜΜ, η αξιοπιστία του συστήματος και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Εφημερίδα - Τεύχος 64

    

marketinn

 1aaa-Afisa-sine

Τελευταία Νέα
Επιστολή Βλαδίμηρου προς Τερέζα

Επιστολή Βλαδίμηρου προς Τερέζα

Του Γάλλου στρατηγού Dominique Delawarde   Μόσχα 19 Μαρτίου 2018Προεδρική κατοικία, Κρεμλί..

Readmore

Μέσα σε τρεις μέρες, θαύματα δεν γίνονται!

Μέσα σε τρεις μέρες, θαύματα δεν γίνονται!

Ανακοίνωση από το «Μαζί για τον Βύρωνα» για το λουκέτο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο  ..

Readmore

Να συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το Καισάρειον με τη συμμετοχή της Νήαρ Ηστ

Να συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το Καισάρειον με τη συμμετοχή της Νήαρ Ηστ

«Με μεγάλη μας έκπληξη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είδαμε τη Δημοτική Αρχή να ..

Readmore

Η Αλληλεγγύη είναι δείγμα πολιτισμού

Η Αλληλεγγύη είναι δείγμα πολιτισμού

Της Μαρίας Μάρκου   Είναι μεγάλος τούτος ο άνεμος...ρίχνει τα τείχη που ύψωσαν α..

Readmore

Ο Δήμος Ζωγράφου τιμά τον Νίκο Κούρκουλο

Ο Δήμος Ζωγράφου τιμά τον Νίκο Κούρκουλο

  Εκδήλωση αφιέρωμα στο Νίκο Κούρκουλο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.