Αλληλέγγυοι-Πλειστηριασμοί, σημειώσατε 1!

1aaa-paz21Δυναμική αποκτά το κίνημα των αλληλέγγυων κατά των πλειστηριασμών, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της Τεταρτης, 21 του μηνός, που είχαν προγραμματιστεί 70 πλειστηριασμοί και ανεστάλησαν οι 30, ενώ την ανησυχία τους για τις εξελίξεις εκφράζουν οι τράπεζες που ζητούν «την εφαρμογή του νόμου για όσους παρακωλύουν τη διενέργεια πλειστηριασμών».
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η διεξαγωγή τους αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, αρχής γενομένης από προχτές, δεν …έλυσε το πρόβλημα. Οι αλληλέγγυοι μετέφεραν τη «μάχη» κατά των πλειστηριασμών από τα ειρηνοδικεία στα γραφεία συμβολαιογράφων, καταστήματα τραπεζών αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος με τον πρόεδρο της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη να απαιτεί να μπει το κτίριο της κεντρικής τράπεζας και να ανοίξουν οι πόρτες.

 


Τραπεζικοί κύκλοι υπογράμμιζαν ότι οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν να «τρομοκρατούνται» και το φαινόμενο είναι εντονότερο στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει απροθυμία εκ μέρους τους. Παρόλα αυτά, σταδιακά αυξάνονται οι συμβολαιογράφοι από Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ηράκλειο, Πάτρα και Θράκη που εγγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της …πανελλαδικής κάλυψης, που ζητάει μετ’ επιτάσεως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Όταν κάποιοι κάνουν ντου σε συμβολαιογραφικό γραφείο και μπλοκάρουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμού δεν αρκεί να υπάρχει διάταξη που να προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη του, πρέπει να εφαρμόζεται κιόλας» αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, «πετώντας το μπαλάκι» στην αστυνομία.

 

Η παρέμβαση της ΠΑΖ

 

Στα «δικά μας» τώρα: Την Τετάρτη, στις 21 του μηνός, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ μοίρασε στους εργαζόμενους του Δήμου, κείμενο για τους πλειστηριασμούς, καλώντας τη Δημοτική αρχή Ζωγράφου

• να πάρει θέση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κλείνοντας το Δήμο την 21/2 σε ένδειξη διαμαρτυρίας ευθυγραμμιζόμενη με την απόφαση του ΔΣ της 25/4/17

• να συγκαλέσει λαϊκές συνελεύσεις με θέμα τους πλειστηριασμούς και να ενημερώσει τους δημότες ότι δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας – λαϊκής περιουσίας, όπως άλλωστε συναινεί και η διαπαραταξιακή και η συνήγορος του πολίτη.

Εφημερίδα - Τεύχος 64

    

marketinn

 1aaa-Afisa-sine

Τελευταία Νέα
Επιστολή Βλαδίμηρου προς Τερέζα

Επιστολή Βλαδίμηρου προς Τερέζα

Του Γάλλου στρατηγού Dominique Delawarde   Μόσχα 19 Μαρτίου 2018Προεδρική κατοικία, Κρεμλί..

Readmore

Μέσα σε τρεις μέρες, θαύματα δεν γίνονται!

Μέσα σε τρεις μέρες, θαύματα δεν γίνονται!

Ανακοίνωση από το «Μαζί για τον Βύρωνα» για το λουκέτο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο  ..

Readmore

Να συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το Καισάρειον με τη συμμετοχή της Νήαρ Ηστ

Να συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το Καισάρειον με τη συμμετοχή της Νήαρ Ηστ

«Με μεγάλη μας έκπληξη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είδαμε τη Δημοτική Αρχή να ..

Readmore

Η Αλληλεγγύη είναι δείγμα πολιτισμού

Η Αλληλεγγύη είναι δείγμα πολιτισμού

Της Μαρίας Μάρκου   Είναι μεγάλος τούτος ο άνεμος...ρίχνει τα τείχη που ύψωσαν α..

Readmore

Ο Δήμος Ζωγράφου τιμά τον Νίκο Κούρκουλο

Ο Δήμος Ζωγράφου τιμά τον Νίκο Κούρκουλο

  Εκδήλωση αφιέρωμα στο Νίκο Κούρκουλο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.