Αλληλέγγυοι-Πλειστηριασμοί, σημειώσατε 1!

1aaa-paz21Δυναμική αποκτά το κίνημα των αλληλέγγυων κατά των πλειστηριασμών, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της Τεταρτης, 21 του μηνός, που είχαν προγραμματιστεί 70 πλειστηριασμοί και ανεστάλησαν οι 30, ενώ την ανησυχία τους για τις εξελίξεις εκφράζουν οι τράπεζες που ζητούν «την εφαρμογή του νόμου για όσους παρακωλύουν τη διενέργεια πλειστηριασμών».
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η διεξαγωγή τους αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, αρχής γενομένης από προχτές, δεν …έλυσε το πρόβλημα. Οι αλληλέγγυοι μετέφεραν τη «μάχη» κατά των πλειστηριασμών από τα ειρηνοδικεία στα γραφεία συμβολαιογράφων, καταστήματα τραπεζών αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος με τον πρόεδρο της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη να απαιτεί να μπει το κτίριο της κεντρικής τράπεζας και να ανοίξουν οι πόρτες.

 


Τραπεζικοί κύκλοι υπογράμμιζαν ότι οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν να «τρομοκρατούνται» και το φαινόμενο είναι εντονότερο στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει απροθυμία εκ μέρους τους. Παρόλα αυτά, σταδιακά αυξάνονται οι συμβολαιογράφοι από Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ηράκλειο, Πάτρα και Θράκη που εγγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της …πανελλαδικής κάλυψης, που ζητάει μετ’ επιτάσεως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Όταν κάποιοι κάνουν ντου σε συμβολαιογραφικό γραφείο και μπλοκάρουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμού δεν αρκεί να υπάρχει διάταξη που να προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη του, πρέπει να εφαρμόζεται κιόλας» αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, «πετώντας το μπαλάκι» στην αστυνομία.

 

Η παρέμβαση της ΠΑΖ

 

Στα «δικά μας» τώρα: Την Τετάρτη, στις 21 του μηνός, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ μοίρασε στους εργαζόμενους του Δήμου, κείμενο για τους πλειστηριασμούς, καλώντας τη Δημοτική αρχή Ζωγράφου

• να πάρει θέση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κλείνοντας το Δήμο την 21/2 σε ένδειξη διαμαρτυρίας ευθυγραμμιζόμενη με την απόφαση του ΔΣ της 25/4/17

• να συγκαλέσει λαϊκές συνελεύσεις με θέμα τους πλειστηριασμούς και να ενημερώσει τους δημότες ότι δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας – λαϊκής περιουσίας, όπως άλλωστε συναινεί και η διαπαραταξιακή και η συνήγορος του πολίτη.

Εφημερίδα - Τεύχος 69

    

marketinn

 

Τελευταία Νέα
Παραμένει η εργασιακή ομηρία σε εργαζόμενους με το ΕΣΠΑ

Παραμένει η εργασιακή ομηρία σε εργαζόμενους με το ΕΣΠΑ

Ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ   «Δημοσιεύτηκε ο Νόμος 4563, Αρ. Φύ..

Readmore

Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Με τον τίτλο «Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή-Απάντηση στα σενάρια» ο Α..

Readmore

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

Διαμαρτυρία των 6 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Βύρωνα   -Αίτημα γ..

Readmore

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

Την πρόθεση τους για συμβολική, αλλά και ουσιαστική, συμπαράστασή στους φίλους Έλ..

Readmore

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Ενημέρωση από την Πρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα & Δ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.