Αλληλέγγυοι-Πλειστηριασμοί, σημειώσατε 1!

1aaa-paz21Δυναμική αποκτά το κίνημα των αλληλέγγυων κατά των πλειστηριασμών, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της Τεταρτης, 21 του μηνός, που είχαν προγραμματιστεί 70 πλειστηριασμοί και ανεστάλησαν οι 30, ενώ την ανησυχία τους για τις εξελίξεις εκφράζουν οι τράπεζες που ζητούν «την εφαρμογή του νόμου για όσους παρακωλύουν τη διενέργεια πλειστηριασμών».
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η διεξαγωγή τους αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, αρχής γενομένης από προχτές, δεν …έλυσε το πρόβλημα. Οι αλληλέγγυοι μετέφεραν τη «μάχη» κατά των πλειστηριασμών από τα ειρηνοδικεία στα γραφεία συμβολαιογράφων, καταστήματα τραπεζών αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος με τον πρόεδρο της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη να απαιτεί να μπει το κτίριο της κεντρικής τράπεζας και να ανοίξουν οι πόρτες.

 


Τραπεζικοί κύκλοι υπογράμμιζαν ότι οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν να «τρομοκρατούνται» και το φαινόμενο είναι εντονότερο στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει απροθυμία εκ μέρους τους. Παρόλα αυτά, σταδιακά αυξάνονται οι συμβολαιογράφοι από Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ηράκλειο, Πάτρα και Θράκη που εγγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της …πανελλαδικής κάλυψης, που ζητάει μετ’ επιτάσεως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Όταν κάποιοι κάνουν ντου σε συμβολαιογραφικό γραφείο και μπλοκάρουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμού δεν αρκεί να υπάρχει διάταξη που να προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη του, πρέπει να εφαρμόζεται κιόλας» αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, «πετώντας το μπαλάκι» στην αστυνομία.

 

Η παρέμβαση της ΠΑΖ

 

Στα «δικά μας» τώρα: Την Τετάρτη, στις 21 του μηνός, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ μοίρασε στους εργαζόμενους του Δήμου, κείμενο για τους πλειστηριασμούς, καλώντας τη Δημοτική αρχή Ζωγράφου

• να πάρει θέση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κλείνοντας το Δήμο την 21/2 σε ένδειξη διαμαρτυρίας ευθυγραμμιζόμενη με την απόφαση του ΔΣ της 25/4/17

• να συγκαλέσει λαϊκές συνελεύσεις με θέμα τους πλειστηριασμούς και να ενημερώσει τους δημότες ότι δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας – λαϊκής περιουσίας, όπως άλλωστε συναινεί και η διαπαραταξιακή και η συνήγορος του πολίτη.

Εφημερίδα - Τεύχος 71

    

marketinn

 

1aaa-pazari13

 1aaa-agapw-zu

1aaa-afisa-npdd

1aaa-nipiagwgeio

1aaa-christmas-2018

 

Τελευταία Νέα
Παρουσιάζεται στην ΑΛΕΚΑ το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στο Ζωγράφου

Παρουσιάζεται στην ΑΛΕΚΑ το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στο Ζωγράφου

  Σε παρουσίαση συζήτηση των αποτελεσμάτων του ερυνητικού προγράμματος του Ε...

Readmore

Δωρεάν δημόσιο Wi Fi  σε 14 δήμους με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α

Δωρεάν δημόσιο Wi Fi σε 14 δήμους με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α

  Ποσοστό επιτυχίας 87,5% στην διεκδίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττική..

Readmore

Ανανεώνεται ο στόλος οχημάτων και ο εξοπλισμός του Δήμου Καισαριανής

Ανανεώνεται ο στόλος οχημάτων και ο εξοπλισμός του Δήμου Καισαριανής

Με την προμήθεια οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού ο Δήμος Καισαριανής ενισχ..

Readmore

Για τη δικιά μας Ελένη..

Για τη δικιά μας Ελένη..

Ανακοίνωση της Συνεργασίας Πολιτών για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη   &nb..

Readmore

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βύρωνα

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βύρωνα

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε, ψηφίστ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.