Παν. Αγγελόπουλος: «Η παράταξή μας έγινε η κυρίαρχη δύναμη στου Ζωγράφου»

1aaa-aggelopoulos-pitaΤην ικανοποίησή τους εκφράζουν οι επιτελείς του «Ζωγράφου Μπροστά» για την ανταπόκριση του κόσμου, που είχε δημιουργήσει ουρά και έξω από το Πνευματικό Κέντρο, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Σε ανακοίνωσή της η παράταξη, παραθέτοντας τα βασικά σημεία της ομιλίας του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, χαρακτηρίζει πρωτοφανή τη συμμετοχή σε μια εκδήλωση που πλέον έχει γίνει θεσμός για την πόλη του Ζωγράφου.

 

Αναλυτικά:

«Με πρωτοφανή συμμετοχή των πολιτών και σημαντικά πολιτικά μηνύματα από τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον ανοιχτή εκδήλωση για την κοπή της πίτας της παράταξης Ζωγράφου ΜΠΡΟΣΤΑ & Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση.

 

 

Όπως, χαρακτηριστικά, τόνισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, επικεφαλής της παράταξης, «τα πρώτα χρόνια αυτής της παράταξης η κοπή της πίτας μας αποτελούσε μια ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε τους κοινούς μας δεσμούς, τη διάθεσή μας για αγώνα και την αγάπη για την πόλη μας. Κι ακόμη αποτελεί. Αποτελεί, όμως, και κάτι ακόμη τώρα πλέον. Αποτελεί θεσμό για όλη την πόλη. Γιατί η παράταξή μας μεγάλωσε. Απλώθηκε σε κάθε γωνιά της πόλης. Έγινε η κυρίαρχη δύναμη στου Ζωγράφου, καθώς είναι η μόνη ενιαία παράταξη αυτού του μεγέθους και όχι μια ευκαιριακή σύναξη καθόδου στις εκλογές».

 

1aaa-aggelopooulos-politikoiΙδιαίτερα σημαντικά ήταν τα πολιτικά μηνύματα που έστειλε προς κάθε κατεύθυνση ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος σημείωσε: «Σήμερα, που όλοι, όσοι είναι εδώ κι ακόμη περισσότερο όσοι δεν είναι, περιμένουν να ακούσουν τι θα πούμε, θέλω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Γιατί πλέον είμαστε στην τελική ευθεία για την αποχώρηση της Τίνας Καφατσάκη από τη Δημοτική Αρχή και τη νίκη της παράταξής μας. Κι αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που στέλνει η πόλη και επαναλαμβάνουμε όλοι εμείς, εδώ, σήμερα. Στην κυρία Καφατσάκη και τους συνοδοιπόρους της. Είχατε την ευκαιρία σας. Δοκιμασθήκατε. Αποτύχατε. Παραδίδετε στον επόμενο, σε εμάς, μια πόλη σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που την παραλάβατε.»
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος θεώρησε χρέος του να ξεκινήσει απευθυνόμενος στους συμπολίτες μας: «έρχομαι μπροστά σας και σας ζητώ να συστρατευθείτε στον κοινό αγώνα για την πόλη που αξίζουμε. Για την πόλη που μπορούμε. Γιατί πριν απ' όλα, εμείς κι εγώ προσωπικά σταθήκαμε κάθε στιγμή ενώπιόν σας ευθείς, καθαροί, διάφανοι κι ότι είπαμε το κάναμε. Σας είχαμε πει ότι θα είμαστε συνέχεια δίπλα σας. Κι είμαστε οι μόνοι που γυρίζουμε όλη την πόλη χωρίς να περιμένουμε τις εκλογές. Γιατί κάθε μέρα δίνουμε τον αγώνα για την πόλη μας με όλες μας τις δυνάμεις.

Γιατί είμαστε συνεπείς δίνοντας τη μάχη μας, τη δική σας μάχη, απέναντι στη λαίλαπα της κυρίας Καφατσάκη. Στο Δήμο, στα δημοτικά συμβούλια, στο δρόμο. Παντού και με ότι μέσο έχουμε.»

 

 

 

 Για την κατάσταση στο Δήμο


Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η αναφορά του στην κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας και τις πραγματικές, αλλά και μεθοδευμένες διαφορές και διαφοροποιήσεις από το πολιτικό προσωπικό της πόλης μας, επισημαίνοντας ότι «…θέλω για μια ακόμη φορά να είμαι ξεκάθαρος. Ο αγώνας αυτός δεν θα σταματήσει πριν την τελική νίκη. Ότι κι αν γίνει. Με τη στήριξή σας που μας γεμίζει δύναμη, διάθεση, κέφι συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε όσο κι αν χρειασθεί. Απέναντί μας δεν έχουμε πολίτες. Όποιον κι αν επιλέγουν. Έχουμε την αυτοχρισμένη ελίτ της πόλης - τμήμα της και η κυρία Καφατσάκη - που νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει για πάντα. Γιατί αυτοχρίσθηκαν ελίτ, ξεχωριστοί, καλύτεροι άραγε από όλους εμάς τους πολίτες; Μόνο και μόνο επιδή οι ίδιοι και οι ίδιοι διοικούν την πόλη δεκαετίες. Κι αλλάζουν συνέχεια παρατάξεις. Και μαλώνουν. Και τα βρίσκουν και ενώνονται μπροστά στον κοινό εχθρό. Κι εχθρός τους – τους ξέρετε πλέον – δεν είναι ο αντίπαλος, δεν είμαστε εμείς. Είναι το άγχος τους ότι θα βρεθούν στο περιθώριο και η αγωνία τους ότι θα πάψουν να ζουν εις βάρος μας από το δημοτικό χρήμα.
Τους ξέρουμε. Τους βλέπουμε. Μαζεύονται τις νύχτες στα σκοτεινά γραφεία τους για να στήσουν μια ακόμη φορά ετερόκλητες συμμαχίες. Γιατί τρέμουν στη θέα των πολιτών που τους γυρίζουν την πλάτη. Κι έτσι, οι μεγαλοσχήμονες, που νομίζουν ότι χέρι Θεού τους έταξε να μας διοικούν, συγκεντρώνονται για να δουν πως θα περισώσουν ότι μπορούν. Κι ασχημονούν όπως πάντα σε βάρος της πόλης και των πολιτών. Κι ενώνονται οι δήθεν αριστεροδέξιοι και σοσιαλίζοντες και άχρωμοι και χρωματισμένοι και τρέμουν αυτό που έρχεται. Σας φαίνομαι υπερβολικός;
Ελάτε σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δείτε όσους από αυτούς εκλέχθηκαν. Εκεί θα ακούσετε τρεις φωνές. Της Καφατσάκη και των συνοδοιπόρων της. Γιατί μην ξεγελιόμαστε. Οι δήθεν της αντιπολίτευσης στηρίζουν κάθε απόφαση της Δημοτικής Αρχής και ως γενίτσαροι μπαίνουν αυτοί μπροστά σε κάθε κριτική προς το πρόσωπο της πολυχρονεμένης Δημάρχου. Η διαφορετική φωνή, η δεύτερη, είναι η δική μας. Γιατί με συνέπεια μας βρίσκουν απέναντί τους σε όσα κάνουν σε βάρος της πόλης μας. Και η τρίτη, για να είμαι δίκαιος, είναι του ΚΚΕ, από τη δική του σκοπιά. Ελάτε να δείτε τους μεγαλοσχήμονες, που όταν έρχονται να κλέψουν την ψήφο σας θυμούνται κόμματα, ιδεολογίες και συγγένειες, πως τα ξεχνούν όλα μπροστά στη γοητεία της εξουσίας και της συμπόρευσης.»
Κατέληξε δε εμφατικά ότι για όλους αυτούς «…δεν υπάρχει αύριο. Γιατί τους είδατε, τους μετρήσατε και τους βρήκατε ελλιποβαρείς. Και το ξέρουν. Γι' αυτό μαζεύονται τα βράδυα και αγωνιούν τι θα κάνουν τώρα που θα σταματήσει το πανηγύρι τους. Γιατί ξέρουν ότι με εμάς - και ξέρουν ότι ερχόμαστε - δεν έχουν κανένα μέλλον. Γιατί, και το λέω ξεκάθαρα, δεν θα υπάρξει κανένα έλεος για όλους αυτούς που βλέπουν την πολιτική ως ευκαιρία για πλουτισμό, για ιδιοτέλεια, για προσωπικό συμφέρον. Σας άκουσα από άκρη σε άκρη της πόλης και το επαναλαμβάνω. Κανένα έλεος.»

 

1aaa-aggelopoylos-kosmos2


Στην εκδήλωση βραβεύθηκε από την παράταξη για τον συνδυασμό επιχειρηματικότητας και κοινωνικής προσφοράς ο Ζωγραφιώτης Γεώργιος Ρουμελιώτης.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πατέρας Σάββας Γεωργιάδης από τον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Ιλισίων.
Το παρόν έδωσαν, εκτός των άλλων, οι διοικήσεις και εκπρόσωποι των συλλόγων και σωματείων της πόλης, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και πολιτικοί.

Εφημερίδα - Τεύχος 72

    

marketinn

 

Τελευταία Νέα
Η Μαρία Βούρλου στο δρόμο του πατέρα της

Η Μαρία Βούρλου στο δρόμο του πατέρα της

Η Μαρία είναι κόρη του Δημήτρη Βούρλου, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Κα..

Readmore

Οριστικοποιείται το πλαίσιο προτάσεων της ΠΕΔΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Οριστικοποιείται το πλαίσιο προτάσεων της ΠΕΔΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Η διαμόρφωση πλαισίου προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση σε σχέση με την το..

Readmore

«Να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας»

«Να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας»

  «Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βλέπουν τη ζωή τους να συνθλίβεται μέσα από το βάρ..

Readmore

«Οι αγώνες των εκπαιδευτικών είναι δικοί μας αγώνες»

«Οι αγώνες των εκπαιδευτικών είναι δικοί μας αγώνες»

Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εκπαιδευτικών δηλώνει η Αριστερή Παρέμβαση Πολ..

Readmore

«Ο Καραγκιόζης δάσκαλος», στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Καισαριανής την Κυριακή

«Ο Καραγκιόζης δάσκαλος», στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Καισαριανής την Κυριακή

  Η παράσταση «Ο Καραγκιόζης δάσκαλος», της Βάσως Φλόρου, παίζεται την Κυριακή..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.